Sada je: 01 svi 2026, 11:39.

Sto kad beba nece bocicu a vi je morate ostaviti na cuvanju?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Sto kad beba nece bocicu a vi je morate ostaviti na cuvanju?

PostPostao/la Trini » 15 sij 2008, 16:52

Eto, poduzi naslov ...
imam curu staru 7 tjedana, doji super, sve pet (nakon pocetnih problema s cmaktanjem i gutanjem zraka, sad smo malo narasli pa je sve lakse, bolje je svladala tehniku :mrgreen: ).

Naime ni moji decki nisu htjeli bocicu s mojim izdojenim mlijekom (niti cajem niti vodom) sve dok nisu prestali dojiti (stariji s 9 a mladji s 14 mjeseci). No tad sam mogla biti stalno s njima, sad bih je trebala povremeno ostaviti na cuvanje (prvenstveno zbog pretraga koje bih trebala napraviti) ... od rodjenja sam joj davala bocicu jednom tjedno s izdojenim mlijekom, na pocetku je bilo bez problema, da bi sad u nedjelju potpuno odbijala ... gurala je bocicu van jezikom i urlala dok je nisam podojila...

tako da sam sutrasnji pregled otkazala, ali to mi nije rjesenje. Alternative bocicama (zlica i sl) ne dolaze u obzir, probala sam to sa starijima i nije isto islo ... tim vise sto bih je ostavila baki na cuvanje, a zena bas i nije vicna malim bebama (mislim, zna samo s bocicom, kad bih joj rekla da je nahrani zlicicom pala bi u nesvijest :mrgreen: ).

Savjet?
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Nico » 15 sij 2008, 17:39

Mozes probati nekom drugome dati da je nahrani bocicom, mozda onda nece odbiti - tati, baki ili tko ce je vec cuvati dok je nema. Beba kad tebe osjeti, od koje inace dobiva cicu, mozda zbog toga odbija bocicu. Posebno ako je do sada bez problema jela na bocicu.
Ja sam sa 6 tjedana starosti bebe zavrsila par dana u bolnici i tata je bez problema hranio bebu na bocicu. Kasnije se vratila na cicu isto bez problema, a ja sam u medjuvremenu izdajala.
Decko - listopad '03
Curica - kolovoz '06
Nico
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la watani » 15 sij 2008, 17:59

ajme, trini, meni nekaj palo na pamet...da je ostavis meni da tu ju pricuvam...

ne znam kaj da ti veli :dunno .
kaj ju nemres nositi sa sobom? ja ovok svog svugdi vucem sa sobom; tak je imao vec priliku obici pola zgb bolnica, i druzit se sa fakultetskim profesorima
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Trini » 15 sij 2008, 18:08

watani .. pa ak bi htjela cuvati dva malca (svojeg i moju) nema problema :mrgreen:

ovo da je vodim sa sobom ... hm, ne bih bas, u ovo doba gripe i u bolnickim cekaonicama ....

sto se tice drugih osoba, moji decki nisu htjeli nikome piti iz bocice. cudi me da je malena htjela do ovog tjedna a sad odjednom nista ... i to je stvarno bila gladna (uvijek sam mislila da je glad jaca od svega).
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Hajdi » 15 sij 2008, 19:46

Trini, nemam ti bolji prijedlog nego da uzmeš malu i baku sa sobom pa nek ju baka šeta u kolicima dok si ti na pregledu, a ako počne urlati nek ti ju donese na podoj. Moji nisu htjeli bočicu nikako i morala sam ih uvijek voditi sa sobom.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 15 sij 2008, 20:12

kamo ides? i ja se javljam za cuvanje, nemam nijedno tako malo, a bas bih :3srca

ili za setnju oko bolnice

a mozes mi je ostaviti i doma, mogla bih pokusati nahraniti je zlicom ili salicom
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Miki » 15 sij 2008, 20:19

mi smo jedno vrijeme koristili hranjenje na žličicu i direkt na šalicu, probaj, nevjerojatno je kako tako mali znaju tako jesti :3srca
jedino to traaaaaaaje
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la watani » 15 sij 2008, 23:01

vidis kak ti se nudimo ;-)
(ma mene inspirirao jedan nedvni topik, o dojenju :mrgreen: )

a gle, nema ti druge nego ju povest sa sobom skupa s bakom, i da se one negdje setaju, a ti pokusas sve sto prije obaviti.
ne znam gdje i sto tocno trebas obaviti, ali probaj ih zamoliti da ti izadju u susret, da te prije prime da ne cekas. budi ljubazna (do boli :mrgreen: ); ja obicno kad ih lijepo i ljubazno zamolim, uvijek naidjem na dobru komunikaciju i da mi izadju u susret. bez obzira tko sam i sto sam.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la skorpionka » 15 sij 2008, 23:48

a gle, nema ti druge nego ju povest sa sobom skupa s bakom, i da se one negdje setaju, a ti pokusas sve sto prije obaviti.
ne znam gdje i sto tocno trebas obaviti, ali probaj ih zamoliti da ti izadju u susret, da te prije prime da ne cekas. budi ljubazna

Nema druge nego ovako :juhu
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la MALA2006 » 15 sij 2008, 23:56

Ak baš nikako drugačije ne pali, a da probaš sa kapaljkom :conf

Po meni lakše ide nego sa žličicom
Je da malo duže traje, ali ne proljeva se ko sa žličicom
Dori sam tak davala čaj i sirup za grčeve i super funkcionira, preporod u odnosu na žličicu
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la Trini » 15 sij 2008, 23:56

Smrc, ja se ponadala da postoji neki trik kako bebu nauciti na bocicu (tipa umoci je u med :mrgreen: SALA MALA!)
Trini
sv. Monika

PostPostao/la ivana7997 » 16 sij 2008, 00:14

ma uspjelo bi vjerojatno na neki od tih alternativnih nacina, kapaljkom ili salicom ili zlicom, ili onom didaktickom s mekim nastavkom a bez ventila... i to tako da ostavis baki majicu koja mirisi po tebi npr i slicne metode.

ali to fakat ako je bas nuzda da odes sama, inace bi se vjerojatno i ti bolje osjecala da znas da je iza ugla i da ce doci ako zatreba...
ivana7997
Abundija

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.