Sada je: 13 srp 2026, 10:05.

POVIŠENA SEDIMENTACIJA !!!

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

POVIŠENA SEDIMENTACIJA !!!

PostPostao/la mamaVALERIJA » 21 vel 2008, 16:45

Pozdrav svima ! :mah

Naime moj problem je ovakav : već nekoliko dana jako kašljem, temperatura mi je tu oko 37-37.5, grlo me pecka...uglavnom sva sam nikakva. Moja me doktorica poslala vaditi krv, u kojoj mi je sedimentacija eritrocita 110, a normala je do 24. Još uz to je čula nekakve hropce na plućima i dala mi Amoksicilin piti 10 dana. Kaj vi mislite o cijeloj situaciji ? Pošto sam trudna tek 3 mjeseca, svi lijekovi i razni pripravci mi se baš i ne piju. Kaj vi mislite, kaj je najbolje napraviti ? Hvala unaprijed svima... :dunno
mamaVALERIJA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: POVIŠENA SEDIMENTACIJA !!!

PostPostao/la Marin » 21 vel 2008, 18:05

Najbolje ti je slušati doc. Znam da je normalna malo povišena sedimentacija u trudnoći, no ovo mi se čini puno. Vjerojatno će se javiti koja medicinarka :pee
Ništa reci doc da si trudna i vidi kakav je njezin odgovor. Nisam nikada u trudnoćama trebala ništa od lijekova, pa ni neznam kako Amoks. djeluje u prvom tromjesječju. Sigurna sam da ti doc to zna..
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † RLmama » 21 vel 2008, 18:33

u trećoj trudnoći nakon jače upale imala sam SED 90. Ništa, popila sam antibiotik i sedimentaciju mi nisu ni kontrolirali više jer je povišena sed. normalna i uobičajena u trudnoći. Nisam više imala nikakvih problema, nakon trudnoće sve okej...

Ako ti je dr. kojoj si išla dala antibiotik, ja bih ga na tvom mjestu i popila (pod pretpostavkom da tvoja dr. zna da si trudna i da ti je shodno tome i propisala dozvoljeni antibiotik).
Show must go on...
† RLmama
Quatrrrromama

PostPostao/la Rachica » 21 vel 2008, 23:35

Ovo je prilično visoka sedimentacija, pa čak i za trudnoću. Ja sam isto pila antibiotik - Ceporex zbog jakog bronhitisa i upale grla i sinusa. Htjela mi je dat prvo Amoxil jer je i on dozvoljen u trudnoći. Ako je upoznata s tim da si trudna i korist antibiotika je veća nego šteta za bebu (po procjeni dr) nebi trebalo bit problema! Dr valjda zna šta radi, a čim se čuje nešto na plućima, to je najbolje spriječit.
Nadam se da ćeš brzo ozdravit! :mah
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la laky » 02 tra 2009, 13:13

meni je sedim.34 jel ok za trudnoću?
http://www.facebook.com/#/album.php?aid ... 1222094023

dijete moje, idi laka koraka putem koji sam ti
namijenio; tvoje će kovčege tvoj nosač donijeti za
tobom..ili..možda neće! A ti, ne budeš li
primijetio razliku, znaj da si blizu cilja!
laky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la filipovamama » 02 tra 2009, 13:18

Meni je bila jako visoka u trudnoći. Mislim oko 70, baš ću pogledati nalaz kad dođem doma, sumnjali su na raznorazne upale, zube... Međutim pokazalo se da ništa takvog nije postojalo, nego sam bila jako jako anemična, pa su mi rekli da je to razlog :dunno .
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.