Sada je: 13 srp 2026, 12:33.

NISKI CERVIKS???

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

NISKI CERVIKS???

PostPostao/la VERONIKA » 06 ožu 2008, 13:11

trebam malu pomoć!! ovo mi je prva trudnoča, trudna sam 31+4 danas sam išla na redovni ginekološki pregled i rekla mi je da mi se cerviks malo spustio da trebam mirovat i obavezno joj se javit ako me nešto poćne boljeti. ja sam ju naravno pitala da šta to znači a ona mi je rekla da za sada još ništa da samo mirujem. ja sam naravno sva u panici jer ne znam dali je moje dijete u opasnosti ili...??? ako itko zna šta to znači neka mi molim vas što prije napiše... hvala!!! :( :dunno
VERONIKA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: NISKI CERVIKS???

PostPostao/la IINA » 06 ožu 2008, 13:31

Nikad čula za spušteni cerviks :dunno
Cerviks može biti skračen ili centriran, omekšali, uloživ, ali niski ne.
Vjerojatno se radi o skračivanju, to znači da treba više mirovati (čitaj ležati) bar do idučeg pregleda kad će se vidjeti da li nalaz napreduje ili stagnira.
Sve skupa laički rečeno znači da si se možda počela otvarati, te da trebaš usporiti tempo da ne dođe do tihe diletacije i eventualno prijevremenog poroda.
Pitaj ako te još što zanima. :mah
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la miss_no » 06 ožu 2008, 13:46

Potpisujem IINU, nikad čula za spušteni.

Možda si se stvarno počela otvarati, a ako ćeš mirovati, ne bi trebalo biti nikakvih problema. Samo polako, sad se odmaraj.
Juraj, 10.06.2007.
miss_no
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la VERONIKA » 06 ožu 2008, 14:28

a,neam pojma meni je danas ginekologica na pregledu rekla da mi se cerviks malo spustio ali da se nisam počela otvarat!!!
VERONIKA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 06 ožu 2008, 15:09

Je l imaš nalaz od pregleda? Da nam napišeš kaj piše na nalazu. Možda se iz toga nešto pojasni.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la VERONIKA » 06 ožu 2008, 15:21

ma,nemam ništa napisala mi je nešto u trudničku knjižicu ali šta neam pojma jer vjeruj mi to je nemoguče pročitat.
al,ne razumijem ju prvo me preplaši da sam ja sad u sto muka, a lijepo sam ju pitala da šta to znači a ona me lijepo odkanta riječima da za sada to još ništa ne znači ali da moram mirovat i,javit se u slučaju bilo kakvih bolova
VERONIKA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 06 ožu 2008, 15:24

Onda miruj.
Ako radiš, možda bi trebala na bolovanje.
Mirovanje ti znači ležanje, obično se preporuča svakih dva sata leči i odmoriti barem sat vremena.
Kod strogog mirovanja leži se stalno, a ustaješ samo za toaletu i obrok.
Imaš kakve bolove? Stezanja? Otvrdnuća trbuha?
IINA
Sveta krava

PostPostao/la VERONIKA » 06 ožu 2008, 15:27

e,pa trbuh mi zana bit onako dosta tvrd,a bolove imam tu i tamo ali u donjem dijelu leđa i,ponekad onaj užasan osječaj da mi je trbuh pretežak i koda me koža ne trbuhu steže
VERONIKA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 06 ožu 2008, 15:33

Lezi ti draga, ovo kaj pišeš zvuči kao moja situacija u obje trudnoće.
A pošto sam završila u bolnici, tamo na ctg-u su me obavijestili da su ta bezbolna otvrdnuća ustvari prijevremeni trudovi.
Nema panike, ali svakako miruj do idučeg pregleda, onda reci i doktorici ovo o otvrdnuću, leđima i ostalo.
U međuvremenu bi ja na tvom mjestu kupila šumeče tablete magnezija 300mg i pila dva puta na dan. To ti neče škoditi, a daje se za relaksaciju maternice. Jedina nuspojava koju sam ja imala je učestalija i rijetka stolica.
:mah
IINA
Sveta krava

PostPostao/la VERONIKA » 06 ožu 2008, 15:42

a,tako znači... ja sam mislila da je moja curica lijena ,a ono ona bi već van. a,ništa nema mi druge nego mirovati. hvala ti na svemu!! nije da sam baš sretna što mi očito prijeti prijevremeni porod,ali mi je ipak puno lakše jer sada barem znam na čemu sam i,šta se ubiti događa...
VERONIKA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 06 ožu 2008, 15:58

Ma ne prijeti ti ništa. To je samo mogučnost.
Kupi taj Mg, zbilja je dobar, a ne škodi.
I blizu si termina.Meni se to događalo u prvoj trudnoći od 20. a u drugoj od 17. tjedna. I obje su u terminu rođene (jedna uz tokolizu u 38. tjednu, a druga sa točno 39.)
Ti još tri tjedna izdržiš i na konju si :mah
Ne brini i ne se uzrujavati. Odmaraj i sretno :3srca
IINA
Sveta krava

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 36 gostiju.