Sada je: 25 srp 2026, 20:20.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

Jedna od takvih majki-edukatorica ne propušta svaki put napomenuti kako je njoj jako bitan kontakt nje i djeteta, kako joj u svemu tome jako znači podrška dragoga Boga i slične stvari... dakle, ispada da majke koje ne doje i ateisti su nemaju šanse iskazati jlubav svome ditetu.
Ono što je najzanimljivije je da ja nisam ateista, ali je to moja privatna stvar i to ljudima ne nabijam na nos.
)tražite od Isusa snagu, jer on vam jedini može dati mir i ljubav koja nam svima treba.bitnije je da imaš podršku muža i ljubav svoje djece nego da ovisiš o Božjoj milosti

hajde da ne mijesamo Boga s dojenjem.
.:drink
Da upadnem... ja imam dvoje, nisam dojila ni jednom. Komplekse su mi nabijale kojekakve ženetine kojima je to najveći domet u životu: leć na krevet i razvalit .... malome u usta!

Ali pomoći niotkuda. Svaki podoj nam je prošao u vrištanju, meni se kosa dizala na glavi od bolova a beba je provrištala od gladi. Na kraju sam rekla sestrama da ne želim da mi beba bude gladna pa pretpostavljam da su je nahranili. I tu počinju problemi sa dolaskom kući. Beba satima cica a poslije kad je odvojim plače neutješno. I dalje se trudim uz sve bolove pa se počinjem i izdajati da vidim koliko ima mlijeka. Svega 30 ml. Nedovoljno, pomislila sam. Gutam čajeve za dojenje, mlijeko, juhe ne bih li povećala količinu mlijeka. Tako sam se stalno izdajala da budem sigurna u količinu. Vremenom se povećala na 60 ml ali beba je i dalje bila gladna i izgubila na težini. Plačem od tuge i mislim zašto to meni ne ide. Uz ostale bolove od epiziotomije i epiduralne i dalje se trudim. Kombiniram dojenje i izdajanje ali mlijeka je nedovoljno. Beba plače i plače i dalje. Jedino sam preko noći ponekad uspjela izdojiti 100 ml, što je kratko trajalo. Tako smo se mučili 20 dana, kada je bebin plač postao neutješan. Muž je predložio da kupimo formulu i probamo. Nećkala sam se ali sam pristala da kući imamo, just in case... Tako smo mu jednog dana kada je proplakao cijeli dan ipak dali adaptirano i beba je spokojno zaspala smijući se u snu. Tad sam shvatila da smo se mučili, i sebe i bebu. Do kraja prvog mjeseca sam mu davala kombinirano, formulu i tragove mog mlijeka, dok sam ga imala. Sada je isključivo na formuli i zadovoljan je. Zadovoljni smo i mi kako napreduje i drago mi je da sam mu ipak dala svoje prvo mlijeko i to nešto antitijela, koliko je bilo. Imala sam grižnju savjesti plakala dok mi se količina mlijeka smanjivala. Najveća podrška mi je bio MM koji me uvjerio da je bitnije da beba bude sita i zadovoljna i da formula nije ništa tabu i zabranjeno i da se ne trebam osjećati loše ili povrijeđeno zato što više ne dojim. Uostalom, i ja i MM smo bili dojene bebe samo do mjesec dana, a ništa nam ne fali. I priče da su nedojena djeca slabijeg imuniteta, su zaista samo priče.
. razmisljam, i to je nesto! ponekad mi dodje da odustanem, ali kad se sjetim da je vise nikad necu stavit na sebe - skoro pa umrem od tuge. ne mogu. sad ima mjesec dana.

pokahontas je napisao/la:Evo i mene danas peče grižnja savjest i baš mi je drago da sam naišla na topić na kojem se mogu istresti. Moja beba je nedonošće i nikad nije dojila. Danas sam prestala sa izdajanjem. Danima sam imala sve manje i manje mlijeka tako da sam skroz odustala. Nisam očekivala da će me to toliko pogoditi, ali šta je tu je. Sedam mjeseci je valjda ipak bilo dovoljno...

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.