Sada je: 13 srp 2026, 11:19.

ten u trudnoci

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

ten u trudnoci

PostPostao/la palcica » 07 tra 2008, 22:25

hej, ja sam nova na ovom forumu.trudna sam vec 15 tjedana ali mi se lice ne smiruje.imam bolne, crvene pristice
koji ne prolaze.ne pomaze ni najjeftinija a ni najskuplja krema. molim vas ako ima takvo iskustvodobro rjesenje da se javi.ili ako je netko isao na neke kozmetičke tretmene a pomogli su. ja se vise ne mogu gledati u ogledalo.toliko o tome da u trudnoci sva blistas!!! :whew
palcica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: ten u trudnoci

PostPostao/la Ana M » 08 tra 2008, 08:59

To što ti se događa je normalno, ali ne brini, i ja sam imala tih problema u obje trudnoće, i nakon 20-25. tjedna mi se lice "smirilo" i očistilo i poslije je bilo čisto kao suza. Hormoni!
Ana M
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ina66 » 08 tra 2008, 09:05

meni je ten u trudnoćama savršen, kosa blista... ali leđa :strah
nemam pojma kako ću se skinuti u kostim ako nastavi ovako
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la REBECCA » 08 tra 2008, 10:31

Meni je lice isto u lošem stanju, nije prestrašno ali nije baš lijepo za vidjeti. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći, a popravilo se negdje tako oko 15 tjedna.
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la silki » 08 tra 2008, 13:17

uvijek sam imala savršen ten. u cijelom pubertetu tri i pol prištića.
sad sam katastrofa. sva sam osuta i uz prištiće imam razne fleke, popucane kapilare i ne znam što sve ne. grozno izgledam.
identično je bilo u prvoj trudnoći. tek kad sam rodila ten se počeo popravljati :whew
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la azraz » 08 tra 2008, 15:05

moje lice buknulo je 2-3 mjeseca prije trudnoće, počelo se od negdje 10.og tjedna smirivat i fleke nestaju. Bude to došlo na svoje. Ali svejedno možeš nam se pridružit na jesenskim, možda saznaš što novo :bye
O. 16.05.2005.
M. 08.09.2008.
azraz
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la palcica » 08 tra 2008, 19:57

hvala vam puno na odgovorima.ni ja nisam imala nitijedan prist do sada pa sam se uplasila a i ostale su mi fleke po celu od tih ogromnih,bolnih pristeva.a jel znate sto nosite jer ja jos ne znam i ne vjerujem da cu znati do slijedeceg mjeseca ali voljela bi curicu a svi koji su imali pristeve govore da su rodili curice kao ljepotice uzmu svu maminu ljepotu,pa sad me zanima jel su to bapske price ili......
hvala
palcica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la palcica » 08 tra 2008, 19:58

azraz je napisao/la:moje lice buknulo je 2-3 mjeseca prije trudnoće, počelo se od negdje 10.og tjedna smirivat i fleke nestaju. Bude to došlo na svoje. Ali svejedno možeš nam se pridružit na jesenskim, možda saznaš što novo :bye

a sto ti to znaci jesenskim!*? :proljece
palcica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Minna » 08 tra 2008, 22:36

Imaš topic Jesenske mame i bebe...dakle tamo su trudnice koje svoje bebe dočekuju u jesenskim mjesecima, pa ako si trudna 15 tjedana, to bi bilo dakle to. Druženje i izmjena iskustava..nešto jako fino...uglavnom, škicni pa vidi sama.

Što se tena tiče, meni je koža na licu donekle ostala ista, ali su mi prištići došli na leđima..no opet ništa tako jako strašno...sve je to hormonski...a najbolje što meni pomaže je definitivno more :mrgreen: Bila sam na kozmetičkom tretmanu radi skorašnjeg vjenčanja...nakon čišćenja lice mi je buknulo, sve crvene točkice, ali to se smirilo nakon 2 dana jer je bilo iziritirano...sad je super. Ali mi je mama rekla da zna jedan preparat koji se nabavlja u ljekarni i posušuje ta čuda, ukoliko mi se sve upali(na koju mogućnost sam bila upozorena), pa ću je pitati sutra da mi da naziv. Možeš se konzultirati s ljekarnicom i probati. No, trebalo bi to svakako doći sve na svoje kroz par tjedana.
Ima raznih babskih priča...tako ja koja nemam prištića i nisam povraćala nosim dečka, a kuma s istim "simptomima" ima predivnu curicu. Od srca ti želim jednu veliku i zdravu bebu...kojeg god spola da bila. :proljece
...Mrvica moja...
Leon, 22.07.2008.
Minna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Marin » 09 tra 2008, 16:05

palcica prvo čestitam na trudnoći!! Pridruži nam se na jesenskim, pa da te bolje upoznamo i da dijelimo brige :proljece
Glede tena mogu ti reći da sam u prvoj trudnoći imala problema sa tenom od početka, no meni se umjesto smirivalo - pojačavalo. Još je jedna stvar važna - u trudnoći se prištići nesmiju tiskati (mislim nebi ih smjele ni inače same, ali ko će odoljeti ;)), jer nakon njih ostaju ružne smeđe mrljice. Ostat će ti i ovako, ali puno manje. U 5mj trudnoće sam bila na čišćenju i tu mi je kozmetičarka napomenula ovo zadnje napisano. U ovoj trudnoći je počelo ko i u prvoj, ali čini mi se malo slabije (kuc,kuc)....
I glede bapskih priča - ja sam u prvoj trudnoći rodila dečka :mrgreen: - izvleda da je meni moj sin uzeo svu ljepotu ;)
I zaboravih napisati skoro - mrlje i prištići su nestali nakon poroda za tjedan-dva..
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la palcica » 09 tra 2008, 17:20

Marin je napisao/la:palcica prvo čestitam na trudnoći!! Pridruži nam se na jesenskim, pa da te bolje upoznamo i da dijelimo brige :proljece
Glede tena mogu ti reći da sam u prvoj trudnoći imala problema sa tenom od početka, no meni se umjesto smirivalo - pojačavalo. Još je jedna stvar važna - u trudnoći se prištići nesmiju tiskati (mislim nebi ih smjele ni inače same, ali ko će odoljeti ;)), jer nakon njih ostaju ružne smeđe mrljice. Ostat će ti i ovako, ali puno manje. U 5mj trudnoće sam bila na čišćenju i tu mi je kozmetičarka napomenula ovo zadnje napisano. U ovoj trudnoći je počelo ko i u prvoj, ali čini mi se malo slabije (kuc,kuc)....
I glede bapskih priča - ja sam u prvoj trudnoći rodila dečka :mrgreen: - izvleda da je meni moj sin uzeo svu ljepotu ;)
I zaboravih napisati skoro - mrlje i prištići su nestali nakon poroda za tjedan-dva..

Marin je napisao/la:palcica prvo čestitam na trudnoći!! Pridruži nam se na jesenskim, pa da te bolje upoznamo i da dijelimo brige :proljece

hvala puno na toploj dobrodošlici :proljece , izgleda da me puno toga ocekuje.iako sam odgajatelj i to sam do ne davno i radila i othranila petero djece u studentskim danima izgleda sve drukcije kada je tvoje u pitanju.
vec su mi ostali oziljci jer,stvarno, tko bi im odolio kad ti hormoni divljaju a po prirodi si hiperaktivna a moras lezati i cuvati bebu.
rekla sam muzu da poslije poroda idem na dermoabraziju kisikom jer ni u pubertetu nisam imala gore lice.
hvala na pozivu,pridruzit cu se. :drink
palcica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Marin » 09 tra 2008, 18:05

:cons ma ne brini!! Proči će i ožiljci nakon trudnoće. Nisu ti to oni dubinski ožiljci. I ja sam sudjelovala u odrastanju svoja 3 nečaka, ali tvoj je tvoje :proljece
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Hana2007 » 13 tra 2008, 11:34

meni je ten u trudnoći bio bolji nego ikad prije, a na žalost i kasnije. ne brini, sve će se to srediti nakon poroda kada ti se hormoni vrate na staro.
Hana2007
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la azraz » 14 tra 2008, 10:46

palcica je napisao/la:
azraz je napisao/la:moje lice buknulo je 2-3 mjeseca prije trudnoće, počelo se od negdje 10.og tjedna smirivat i fleke nestaju. Bude to došlo na svoje. Ali svejedno možeš nam se pridružit na jesenskim, možda saznaš što novo :bye

a sto ti to znaci jesenskim!*? :proljece

na jesenskim trudnicama... obzirom na trajanje trudnoće... rađaš na jesen, ne??? :proljece
O. 16.05.2005.
M. 08.09.2008.
azraz
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la azraz » 14 tra 2008, 10:53

palcice sorry, kasnim!! :mrgreen:
O. 16.05.2005.
M. 08.09.2008.
azraz
Povremeno i pišem