Sada je: 06 lip 2026, 02:44.

kada u vrtić?!

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

kada u vrtić?!

PostPostao/la laniki » 18 ožu 2008, 01:11

:proljece
Bok svima!
Zovem se Ivana i mama sam dviju blizankica od 18mj..
Imam pravo biti 3 god na porodiljnom, ali mene zanima koje bi bilo najbolje vrijeme za curke da krenu u vrtić?
Kada će to one lakše prihvatiti,sada s 2god ili s 3god?
Savijet,iskustvo..
laniki
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kada u vrtić?!

PostPostao/la Cicko » 18 ožu 2008, 08:50

Iskustvo još nemamo, od jeseni ćemo ga imati, ali nama su savjetovali oko 2.godine, kad krenemo imati ćemo 2 god i 4.mj, na razgovoru u vrtiću su rekli da je to idealna dob za krenuti, ali vidjet ćemo :dunno
Naš život dobio je drugu dimenziju 18.05.2006.
Od tog dana znamo samo za ljubav, a to je naš Antonio.

Imati dijete znači kako ni u jednom dijelu tog puta jednostavno ne možeš zamisliti da ga je moguće voljeti više nego ga već voliš, jer se sav topiš od ljubavi, voliš koliko uopće ljudsko biće može voljeti, a onda zapravo shvatiš – da voliš ga još i više!

"Mama, ti si moja najveća zvijezda!"
Cicko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la olja » 18 ožu 2008, 10:10

Evo bas su cure pre par dana pisale o tome:
viewtopic.php?f=45&t=41220
Moja starija ce krenuti u vrtic cim bude slobodnog mesta :ne a nadam se da ce to biti uskoro - dakle, sa navrsene tri godine :mah
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Sreca najveca » 18 ožu 2008, 10:19

koliko sam cula, bas to razdoblje sa 2 godine je najgore jer su jos premali da skroz skuze, a opet razumiju dovoljno :dunno

i znam 2 slucaja gdje je dijete bas tako krenulo i bilo je velikih problema. no svako je dijete posebno.

vama zelim najbolji moguci pocetak :bye
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Stefanova_mama » 18 ožu 2008, 12:43

Meni se cini da je najbolje onda kad sami mogu otici na WC i skinuti odecu sa sebe i ponovo obuci i kad mogu kako tako samostalno jesti.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la sanelina » 18 ožu 2008, 13:47

Da sam mogla birati upisala bih djecu oko treće godine.Nekako mi se to čini kao idealno vrijeme za vrtić.Moje oboje djece je krenulo u jaslice sa godinom dana. :dunno
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bubac 2005 » 18 ožu 2008, 16:11

evo moj je krenuo prošle godine u vrtić s 2,5 godine
super se prilagodio, al osobno mislim da na to puno utječu tete
no satrle su nas bolesti, no to je druga tema!
uglavnom ako imaš mogućnost 2,5 do 3 godine idealno vrijeme za krenut u vrtić!
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MamaiSara » 15 tra 2008, 09:21

naše iskustvo sa jaslicama:

Naša curica je krenula u jaslice sa 13 mjesece i jako smo se bojali kako će to ona prihvatiti. Evo sad puni 21 mjesec i obožava svoje tete i svoje prijatelje (znam po tome jer kad tetu ili nekog od malenih sretnemo vikendom ona je luda od sreće)
Moram napomenuti da ona sa 19 mjeseci je počela samostalno jesiti i ne proljeva ništa (pa čak ni juhu) malo kasnije nas je iznenadila sa pijenjem iz čaše a najviše nas je iznenadilo kad nam je jednu subotu rekla TUTA i počela se skidati.

Vrtić nije nikada savršena stvar i priznajem u početku sam razmišljala imali smisla mučiti i nju i sebe ali uspjeli smo (napominjem nije previše plakala i u startu se postavila prema svima, i bilo je i grižnje i tučnjave ali sve je to prošlo i sada je sve super)

Ali konačni zaključak je da je vrtić ok stvar i da je možda sa 2 najbolje krenuti u vrtić.
MamaiSara
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 15 tra 2008, 09:23

Najgore je razdoblje od dvije do tri godine. Ako imaš mogućnost, najbolje je da krenu sa pune tri godine. :bye
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 15 tra 2008, 10:16

no satrle su nas bolesti

Isto tako (krenula s dvije i trajalo neslavnih 4 mjeseca; sad smo opet s tetom čuvalicom)...inače o vrtiću sve 5.
Mislim da vrtić nikad ne može biti loš izbor osim kad je zdravlje djeteta u pitanju.
Meni se cini da je najbolje onda kad sami mogu otici na WC i skinuti odecu sa sebe i ponovo obuci i kad mogu kako tako samostalno jesti.

Mislim da klinci to puno lakše svladaju upravo okruženi drugim klincima od kojih uče.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la mirnela » 15 tra 2008, 21:05

moji su oboje krenuli s godinu dana...
kaj se prilagodbe tiče sve je bilo i više nego odlično...
jedino smo prošli (kao i drugi, vjerujem) fazu oboljevanja od cca 4 mjeseca... al i to je brzo prošlo...

al vjerujem da to ipak najviše ovidi o djetetu, a svaki roditelj najbolje pozna svoje dijete...

uglavnom, što i kad god odlučila, držim fige da prilagodba prođe što bezbolnije
:bye
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama aid » 16 tra 2008, 00:02

Moja curica je krenula u vrtic sa godinu i 7 mjeseci tj. u jaslice, pa nije bas nesto problematicno bilo za nju,sem silnih viroza :cry: , ali iskreno od kad je presla u vrtic, sa dvije god i 1 mjesec, sve je jos bolje bilo nego u jaslicama. Ali vec tad naveliko je jela sama i tutu koristila.
Ja mislim ako mozes do tri godine odmarati, to ti je super, sad mislim da se uopce necu zuriti da krenem na posao. Ali kad krenete uvijek racunaj na ono vrijeme navikavanja, poludnevnih boravaka i viroza.
Kuhajte brzo, da biste više vremena proveli s djetetom prije nego ono odraste.
mama aid
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: privatni vrtici

PostPostao/la tina i ivan » 22 tra 2008, 22:36

bok svima ja sam ponosna mama Tina petnaestomjesecnog Ivana! Mene ne muci to kad krenuti u vrtic,nego jeli tko zna gdje u dubravi ako i ima dobar privatni vrtic

:dj
tina i ivan
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubac 2005 » 23 tra 2008, 12:52

draga tina, toplo preporučujem DV " Dječja igra"- Dubrava, Klaka :mah
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: privatni vrtici

PostPostao/la tina i ivan » 23 tra 2008, 15:23

tina i ivan je napisao/la:bok svima ja sam ponosna mama Tina petnaestomjesecnog Ivana! Mene ne muci to kad krenuti u vrtic,nego jeli tko zna gdje u dubravi ako i ima dobar privatni vrtic

:dj
tina i ivan
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sejla.s » 08 kol 2009, 01:52

Molim Vas odgovor,imam maleckog 21 mjesec i danas sam ga prvi put vodila na privikavanje u obdanište,nije izdržao ni deset minuta, teta me morala zvati da dođem po njega jer se cenuo od plaća, sutra ga namjeravam odvesti ponovo malo pa da vidim kako će izdržati, ima li kakva metoda, neki način kako dijete najlakše da prihvati to odvajanje od mame, jako je vezan za mene i mislim da će nam ovo sve biti jako teško...hvala Vam
sejla.s
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 08 kol 2009, 07:46

nema metode, proći će, al stvarno, kod nas je bilo vrištanje toliko da bi stigla do vanjskih vrata vrtića i vratila se natrag, i laganooo-sada imam dijete koje usred ljeta kod bake dok se kupa svaki dan dva puta pita :kad će vrtić da vidi frendove :dada
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Hel_Lanna » 26 kol 2009, 14:16

Ja sam svoju djevojcicu u vrtic upisala sa godinu i pol..
Nismo imali drugog izbora..I ja i muz smo morali raditi a mislili smo da je bolje za nju da ide u malu skolu nego da je cuva teta.
Lanna 2007-Mamina princeza
Deen 2010-Tatin nestasko
Hel_Lanna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.