Sada je: 01 svi 2026, 11:40.

prestanak dojenja - hladni oblozi

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

prestanak dojenja - hladni oblozi

PostPostao/la vrabec te dal » 14 tra 2008, 12:58

kako ste vi stavljali sebi hladne obloge. koje? ja stavljam hladnu gazu, ali mi se nakon nekog vremena ispod i na dojki sve zacrvenilo od konstantno vlažne kože. tak da mi je još uz upalu dojke :cry: još i koža sva crvena i iziritirana :roll:
koji još ima način hlađenja osim mokrih gaza :mah
vrabec te dal

Re: prestanak dojenja - hladni oblozi

PostPostao/la TanjaMT » 14 tra 2008, 13:37

vrabec te dal je napisao/la:kako ste vi stavljali sebi hladne obloge. koje? ja stavljam hladnu gazu, ali mi se nakon nekog vremena ispod i na dojki sve zacrvenilo od konstantno vlažne kože. tak da mi je još uz upalu dojke :cry: još i koža sva crvena i iziritirana :roll:
koji još ima način hlađenja osim mokrih gaza :mah

ja se sjecam da su mi u rodilistu rekli da za hladjenje upaljenih dojki idu obloge od svjezeg sira. dali je ti ikad netko napravio - ne znam.
a pomocno sredstvo za prestanak dojenja je caj od mente.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la eli » 14 tra 2008, 13:45

stavljaj oblog od kupusa. uzmeš svježi list, malo ga izlupaš batićem za meso i mijenjaj obloge svakih par sati. ako ti se grudi prepune, malo ručno izdoji.
eli
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 14 tra 2008, 13:45

ne treba hladjenje, mozes stavljati i obloge od kupusa ili persina.

a imas u dm-u za kupiti onu kompresu toplo-hladnu, koju smrznes. a ima navlaku pa ne vlazi kozu kad stavis oblog.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la mama njonji » 15 tra 2008, 09:29

Ja sam stavljala listove kupusa i par puta peršin, i pomagalo je, nije mi se ništa upalilo i mlijeko se polako povlačilo (makar se još nakon mjesec dana od prestanka moglo malo izdojit).
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Schlatka » 19 tra 2008, 22:45

Meni je teta Patka rekla kupus kupus kupus!
Ja poslušala jer je pametnija, iskusnija i uvjerljiva, pa sam zauzvrat izbjegla upale i druge probleme.
Hvala.
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la BeBach » 22 tra 2008, 09:52

...da ne otvaram novi topic na istu temu pitat ću vas ovdje...vrabec hvala unaprijed :)

...mi smo dojili do prije 4-5 dana, napunio je 21 mjesec....mjesec dana prije nego smo prestali skroz dojila sam ga jednom dnevno ...i to kad bi došla s posla, a dolazila sam kasno....po noći smo prestali dojiti prije dva mjeseca i nije bilo velike frke...brzo je to prihvatio i od tad spava cijelu noć....vrlo rijetko se probudi u toku noći...e sad...kako sam ja i mjesec dana prije potpunog prestanka dojila samo jednom dnevno proizvodnja mlijeka mi se jako smanjila tako da sad od kad sam prestala (ovih 4-5dana) uopće se nisam izdajala niti stavljala ikakave oblog jer niti imam napetost u grudima niti mi se stvaraju čvorići...moram reći da sam cijelo vrijeme imala sreću jer nikad nisam zaradila mastitis...što mogu zahvalit i ovom mom neumornom sisaču :) ....no opet ja zastranih....htjela sam pitati moram li ipak izbacit ovo nešto mlijeka što se ipak vjerojatno stvorilo od kad ne dojim ili se to mlijeko nekako samo povuče iako je već stvoreno??...možda pitanje zvuči glupi al ne znam kako to formulirati drugačije....prvi put prestajem dojiti :)
Toni 14.07.2006
BeBach
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la olja » 22 tra 2008, 10:03

BeBach, najpre cestitke na dugom stazu i bezbolnom odvikavanju :hug
I nisam bas sigurna da sam najbolje razumela pitanje ali -
ako ti se grudi prepune, malo ručno izdoji.

-to cisto da ne dodje do mastitisa; inace mleka mozes imati i narednih nekoliko meseci od prestanka dojenja :mah
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la ivana7997 » 22 tra 2008, 11:04

ne trebas nista, ako nema napetosti ni kvrzica. mlijeka moze biti jos dugo, ali to nista ne smeta
ivana7997
Abundija

PostPostao/la mama njonji » 22 tra 2008, 11:06

Ovako je i kod nas bilo, dojili smo do skoro 2 g. i kad je prestao još sam oko mjesec dana imala mlijeka. Prvo vrijeme sam stavljala kupus a kasnije ništa. Kad bi probala izdojit, išlo bi malo, onako u kapljicama. Za to nisam stavljala ništa niti sam izdajala i s vremenom je i to nestalo.
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la BeBach » 22 tra 2008, 12:13

..hvala svima :kiss
Toni 14.07.2006
BeBach
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamaDEA » 29 tra 2008, 11:51

Meni je mlijeko postepeno prestalo ići. Nisam stavljala nikakve obloge, samo sam se svaki dan dok sam se tuširala malo izdojila i kroz kratko vrijeme mi je nestalo potpuno. Inače, možete kod ginića po kapi (čini mi se da su kapi) za prestanak laktacije. Ja sam ih uzela, ali nikad koristila.
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.