Kao prvo - doma je dolazio posve premoren - nemojte usporedjivati vrijeme povedeno u vrticu sa vremenom provedenim u skoli - nije isto i ne moze biti isto. Nakon toga su uslijedili problemi sa slampavom i povrsnom uciteljicom cuvalicom - dolazio je kuci sa nenapisanom zadacom. I onda je takav premoren trebao pisati zadacu....
Htjedoh reci - nema smisla generalizirati i govoriti da je boravak bolji od bake. Za neku djecu je, a za neku djecu nije. Isto kao sto ni sve bake nisu jednake. Neke sjede pred televizorom i gledaju serije, a neke ce izvesti dijete u setnju ili na nogac.
Evo Mirci je lijepo rekla. Idealno je zamišljeno, međutim praksa je sasvim nešto drugo. I mi smo isto tako dolazili doma s nenapisanom zadaćom, netočnom, djetetu nije objašnjeno, pa onda nakon 8 - 9 sati boravka ja s njim doma radim zadaću, ispadne da mu je cijeli dan podređen školi. Stariji je došao doma, odmorio, poigrao se, napisali smo zadaću za čas kad bi ja došla, i sve skupa puno manje vremena dnevno trošio na školu nego mlađi.
I apsolutno se slažem da boravak u školi nema veze sa boravkom u vrtiću cijeli dan, i da se to uopće ne može usporediti. Vidim da cure idealiziraju, međutim drugo je kad je vrtić u pitanju. Dođeš po njega u vrtić, uzmeš ga i gotovo za taj dan. Kad je škola u pitanju, ako je sutra test, nakon cijelog dana u školi moraš vježbati, pa vježbati čitanje, pa pisati ili ispravljati zadaću, vježbati rukopis...
Naravno da ima djece koja sve uspiju odraditi u školi, međutim, eto, moj nije takav, i s njim treba još dosta doma dodatno raditi.
A o tome kako ih čuvaju na boravku, bi se moglo novi topic otvoriti.