Sada je: 01 svi 2026, 11:38.

Moguca reakcija na gluten?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Moguca reakcija na gluten?

PostPostao/la Pick-A-Boo » 28 svi 2008, 21:43

Pomoc, cure. Opet mi i problemi s hranjenjem, tocnije - probavljanjem.
Naime, dijete mi je jucer prvi put kusalo gluten, dala sam joj onaj baby keks, da se malo uci zvakati... Mogla sam i kruh. Anyway, grickala je i skoro se ugusila :| ali je ipak na koncu skuzila kaj bi. Medjutim, danas je imala dvije jako proljevaste stolice, s komadicima necega plus sluz. Inace ima dnevno jednu stolicu i to vec lagano kasastu i cvrscu. Jel to reakcija na gluten? Recite mi da je i vama bilo tako i da je sve ispalo oke... :nevi
Djevojcica, rujan 2007.
Pick-A-Boo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Moguca reakcija na gluten?

PostPostao/la LiKmama » 28 svi 2008, 22:17

ha, gledaj, nema tu nekog pravila. reakcija moze biti svakakva, od osipa, gusenja, do grceva, problema sa stolicom... :dunno
ja zasad ne bih dizala paniku nego bih ju pustila par dana da se stolica unormali i da vidim da li ce se nesto novo pojaviti, tipa neki drugi simptom neke bolesti mozda.
e, a onda kad se uvjerim da je sve ok, onda bih probala opet uvesti gluten, ali ne s keksicem (ima u njemu sigurno i svasta drugo osim glutena).
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la swenova mama » 28 svi 2008, 22:20

onda kad se uvjerim da je sve ok, onda bih probala opet uvesti gluten, ali ne s keksicem (ima u njemu sigurno i svasta drugo osim glutena).

bas tako. S tim da jedna sluzava stolica ne mora znaciti nista.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 29 svi 2008, 08:36

LiKmama je napisao/la:ha, gledaj, nema tu nekog pravila. reakcija moze biti svakakva, od osipa, gusenja, do grceva, problema sa stolicom... :dunno
ja zasad ne bih dizala paniku nego bih ju pustila par dana da se stolica unormali i da vidim da li ce se nesto novo pojaviti, tipa neki drugi simptom neke bolesti mozda.
e, a onda kad se uvjerim da je sve ok, onda bih probala opet uvesti gluten, ali ne s keksicem (ima u njemu sigurno i svasta drugo osim glutena).

točno ovako kako je LiK napisala - nema pravila
možda se poklopilo izbijanje zubića s keksićem, kod nas je tada znalo biti proljevastih stolica
napravi par dana pauze pa ako se nastavi, odi liječniku; ako prestane možeš opet pokušati, ali s nečim drugim što sadrži gluten
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Pick-A-Boo » 29 svi 2008, 09:27

Lijecnik kaze isto tako; da ne dajemo gluten nekoliko dana pa opet pokusamo. Ma znam da keksic nije neki najzdraviji izbor, ali dala sam ga u ocuaju da NESTO proba. I da gricne. I nije puno pojela, mozda kolicinu jedne zlicice za kavu. I to kroz pola dana. U keksicu ima i malo secera te mlijeka. Dat cu joj koricu kruha za koji dan. Jutros je imala jos jaci proljev i posve svijetlu stolicu. Sestra moga dr. kaze da moze bit i crijevna viroza iako moje dijete nije bilo u zadnje vrijeme u kontaktu s drugom djecom.

Fala na odgovorima
Djevojcica, rujan 2007.
Pick-A-Boo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 29 svi 2008, 11:09

ako i dalje ima proljev, onda vjerojatno nema veze s keksicem. to kaj je pojela dva griza, to je jos jucer trebalo izaci van.
vjerojatno vam se poklopilo s necim drugim. drzim fige da brzo prodje.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Pick-A-Boo » 29 svi 2008, 11:23

ajme, kako si me utjesila
:dj
Da, jutros cim se ustala, proljevasta, ma vodena stolica. Ali samo jedna. I dalje sve najnormalnije. Jede, spava, igra se.
Djevojcica, rujan 2007.
Pick-A-Boo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 29 svi 2008, 11:37

zlatno pravilo majcinstva - ne skakati na prvu loptu. :hug
ma vjerojatno nema veze s keksom, pogotovo sto je ona sad u dobi kad vjerojatno naveliko salabajza po podu, sve dira, sve ide u usta.... mogla je vrlo lako nesto negdje pobrati, pojesti, i da zbog toga dobije proljev.

daj joj par dana, pricekaj, pa kreni ispocetka.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Hajdi » 29 svi 2008, 14:48

Namirnice koje sadrže gluten također treba uvoditi prema tablici dohrane. Keksić sadrži brašno, mlijeko, šećer, jaja, konzervanse i tko zna što još.
Mislim da smo mi krenuli s žitnim kašicama koje smo miješali s voćem ... jednu po jednu žitaricu smo dodavali.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Pick-A-Boo » 29 svi 2008, 16:34

Keksic sadrzi psenicno brano (gluten), mlijeko i secer. Nista od jaja. Bar nije navedeno. NAravno da se gluten daje po tablici, pa nisam joj ga dala prerano no isto tako se ne smije niti dugo odgadjati davanje glutena, tj. nije preporucljivo prema novim standardima WHO (pisalo se nedavno na Rodi o tome)
Djevojcica, rujan 2007.
Pick-A-Boo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Pick-A-Boo » 29 svi 2008, 16:37

e da, nisam istaknula: vrlo joj vjeroatno ide i 5. zubic jer jako slini (no prije nije imala proljeve kad su nicali) a puze naveliko i da, sve stavlja u usta.
Djevojcica, rujan 2007.
Pick-A-Boo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 02 lip 2008, 13:04

Još uvijek mislim da keksić nije primjeren kao prva namirnica kojom se uvodi gluten :dunno
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Pick-A-Boo » 11 lip 2008, 12:31

?
Djevojcica, rujan 2007.
Pick-A-Boo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.