Sada je: 13 srp 2026, 12:33.

Kiropraktičaru u trudnoći?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Kiropraktičaru u trudnoći?

PostPostao/la silki » 05 lip 2008, 14:16

evo, ukliještilo me već drugi put u 10 dana.
jedva hodam. vučem desnu nogu.
boli me donji dio leđa i desni kuk.
napominjem da mi je prag tolerancije boli poprilično visok, ali ovo je neizdrživo.
strah me piti išta protiv bolova.
ne spavam. boli me dok ležim. boli me dok hodam i sjedim. zapravo trenutno ne postoji položaj koji mi nije bolan.
razmišljam otići kiropraktičaru da me namjesti, ali opet me strah zbog trudnoće.
ima li iskustava?

thnx!
silki
ni kljun ni krila ni nogice

Re: Kiropraktičaru u trudnoći?

PostPostao/la Imge » 05 lip 2008, 14:28

posaljem ti pp, komplicirano mi ovako :mah
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Jullishka » 09 lip 2008, 09:22

Joj silki, jako mi je žao :hug
Meni se to dešavalo pre trudnoće, a od kad sam se doselila u NS idem kod jedne žene na bioenergiju (sada nisam bila mesecima) i iskreno, od kad idem kod nje, meni je dobro.
Moje iskustvo sa kiropraktičarem je loše, i to nisam bila trudna. Ali znaš, možda sam ja naletela na šamana, majke mi :shock: Pošto mi je popio svu rakiju po kući, i kiselu vodu, i uzeo oko 100 evra za 4 puta što je došao, a ništa mi nije promenio. Nadam se da tamo gde živiš ima kiropraktičara kako treba, iako sam svašta čula o njima :dunno
A lekove, mislim da ništa ne smeš da piješ u trudnoći od tih gadosti...
Vidim da si ovo pisala pre tri dana, nadam se da ti je bolje, ali ako nije, šaljem ti puno pozitivne energije da to prebordiš, sve mi je jasno kako ti je....brr..
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la silki » 09 lip 2008, 09:27

je julišksa, bolje mi je ;)
bol je popustila nakon tri dana, baš kao i zadnji put kad me ukočilo.
savjetovali su mi da ipak ne idem kiropraktičaru, jer sam tipičan slučaj za fizijatra.
ovih dana ću na pregled pa javim kak' je prošlo.

:mah
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la mamashnita od noje » 09 lip 2008, 10:24

razmišljam otići kiropraktičaru da me namjesti, ali opet me strah zbog trudnoće.
ima li iskustava?

znas da ima. :cool
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Imge » 09 lip 2008, 10:45

a jebate, mislila sam da si trudna kad se ovdje javljas, pa dosla cestitati :belji

no, sad bez zeke.
mamasnita, bez ikakve namjere da ulazim u dublju diskusiju jer sam totalni laik na ovom podrucju - zanima me tvoj preporuka za kiroprakticara koji je tebe (ili nekog tvog?) tretirao u trudnoci.
naime, osobno znam lijecnika, specijalista tradicionalne medicine, a koji ima certifikate za kiropraktiku, smatram ga inace vrlo strucnim, dala bih mu se u ruke bezrezervno, dala bih da me kiroprakticira iako inace zazirem od kiropraktike, no, on sam odbija istu provoditi na trudnicama. i nema sanse da bi to napravio.

pa ako ti nije problem napisati o kome se tocno radi (moze i na pp).
volila bih da me netko razuvjeri u mojem stavu - ne, kiropraktika u trudnoci. citiram stav koji i sama podrzavam: "u trudnoci, za otklanjanje bolova u kraljesnici - samo ciljana masaza."

hvala unaprijed.
:mah
Zadnja izmjena: Imge; 09 lip 2008, 18:33; ukupno mijenjano 1 put/a.
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamashnita od noje » 09 lip 2008, 11:21

ma moze i ovdje, na otvorenom, pisala sam o tome vec x puta na forumu.
ja imam problema s lumbalnim dijelom kraljesnice od osnovne skole. hrskavica mi je potpuno potrosena, kraljesci pritiscu diskove, diskovi ukljescuju zivce koji idu u noge i tako... :roll:
ne bih se smjela debljati :drink , dizati nista teze od 5 kila, ne sjediti, ne raditi ista u pognutom polozaju... :maslim
bilo je jako upitno kako cu izgurati trudnocu, a bogami i porod.
godina sam bila na analgeticima i otprilike bih svaka 3 mjeseca zavrsavalaa na hitnoj, na injekcijama.
u trudnoci me ulovilo odmah na pocetku, nepuna tri mjeseca sam bila trudna. nisam mogla nista, lezala sam u krevetu i mm me vodio na zahod i oblacio me, doslovno. nisam smjela piti analgetike.
i premda sam se bojala otici kiropakticaru najvise zbog trudnoce, ali i zbog nepovjerenja jer sam se bojala da me netko tko je nestrucan ne sfusa jos i vise, naprosto nisam imala drugog izbora. i otisla sam pajdakovicu za kojega su mi svi pricali da je lud, ali da super radi.
necu sada pisati kako je sve to izgledalao i kako mi je covjek s vrata, cim me vidio, rekao tocno do u detalje sto mi je, bez da je moje nalaze ikada vido (tocno je pobrojao kraljeske koji su u pitanju), ali nakon samo dva tretmana kod njega (dva dana za redom), ja sve do unazad mjesec dana nisam imala NIKAKVIH problema s kraljesnicom.
cijela trudnoca je prosla bez bolova, cak bezbolnije nego trudnicama koje inace nemaju problema s kraljesnicom. a dobila sam preko 20 kila.
tek nedavno me ponovno pocelo zezati, ali hvala bogu ne u mjeri u kojoj je to nekada bio slucaj. ali kiroprakticaru se treba ici redovno na remont, a ja sam bila samo tada. cula sam da se pajdakovic u medjuvremenu ubio.
a uza svo iskustvo koje sam s njim imala, a koje je, u najmanju ruku cudno i nesvakidasnje po mnogo cemu, ono sto mi je dodatno ulilo povjerenje u njegovu strucnost je to sto kada smo mm i ja dosli k njemu drugi dan na tretman (oboje smo isli) nije nam htio uzeti novce i rekao je da to ostavimo za dijete koje se treba roditi. :3srca
ma mogla bih o pajdakovicu tri dana pricati.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Imge » 09 lip 2008, 11:49

snita, hvala na iscrpnom odgovoru :mah
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamashnita od noje » 09 lip 2008, 12:04

;)
a kad sam ga nazvala da se narucim i kad sam mu rekla da me frka jer sam trudna i pitala ga je l' to predstavlja problem, odgovorio mi je da ne, osim sto ce mi naplatiti duplo :)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la paolla » 10 lip 2008, 16:47

Moje iskustvo sa kiropraktikom je odlicno, dapace, da nije bilo nje, bila bih ukocena do poroda. Ukocilo me mjesec dana prije poroda, dijagnoza lumbo-ishijalgia. Moj ginekolog me poslao provjerenom kiroprakticaru s kojim suradjuje i rekao da ukoliko mi doticni ne pomogne, mogu se pomiriti s tim da cu do poroda hodati uz muke i zapomaganje. Samo jedan tretman je bio dovoljan( na stolu mu nisam lezala na ledjima nego u nekom cudnom bocnom polozaju), ucinak nisam osjetila trenutno, nego slijedeceg jutra kad sam se ustala iz kreveta kao preporodjena!!! :mah
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rachica » 12 lip 2008, 14:13

Odlično iskustvo-prije, za vrijeme i nakon trudnoće...da ne pričam da mi je i Emmu spasio nošenja remenčića u roku dva mjeseca, a pedijatri prognozirali remnčiće min.6 mjeseci, a ako ne upali-gips. Ne mogu bit više nego što jesam-zahvalna tom čovjeku!
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju.