Sada je: 06 lip 2026, 05:08.

do kad se voze u kolicima?

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: do kad se voze u kolicima?

PostPostao/la eli » 10 lip 2008, 22:37

ciara, baci se s njom na kratko spavanje nakon ručka. ionako tada prži sunce. klinci njene dobi odbijaju tada leći, ali ako ćeš ti biti sa njom u krevetu, vjerojatno će pristati. nakon sat dva sna biti će u formi za jurnjavu do ponoći.
eli
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 10 lip 2008, 22:57

Ovo je dobra ideja od eli.
Meni je zapravo uvijek zao djecice koju vidjam npr. bas na godisnjem kad roditelji sjede u kaficu uz glasnu glasbu i cugu a djeca im kunjaju na rukama i na kraju i zaspu (a i vidis kako se namjestaju i gnijezde da im zapravo nije udobno, da im treba normalan krevet :dunno ) .
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Ciara » 10 lip 2008, 23:02

spavamo mi svako popodne (nekad i po 3 sata :cool ) i nemojte misliti da je ja mučim.
idemo mi spavati oko 10 , pola 11 .
ali ona obožava roniti pa mi je već u 8 umorna a onda tek idemo na večeru.
ali kako sanelina kaže možda je stvarno bila umorna od krajnika.
ma vidjet ćemo kakava će biti situacija. pa da mi izdrži večeru i još jedan đir po rivi i bit ćemo zadovoljni.
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 11 lip 2008, 07:54

Ciara :zivili
Nije mi bila namjera kritizirati ili pozivati na red, nego i ja kao i tanja.
Ti znaš kaj tvom djetetu paše :kiss
Sorry ak si se osjetila prozvanom. :mah
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Ciara » 11 lip 2008, 08:13

inna :drink

ma sve 5,ja sama neznam kaj je najbolje. :dunno zato pitam a onda ne slušam.
cure sve je primljeno na znanje i neću uzeti kolica :1

hvala na savjetima :klanja
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 15 srp 2008, 20:21

nismo uzeli kolica i bilo je :5 , ma kako ona nebi mogla trčati i hodati.
sad se stvarno pitam dal je to zbog vađenja krajnika ali imala je energije za dvoje djece.

ali moram priznati da smo je jedno večer nosili na ramenu jer je zaspala u restoranu za večerom :oops:
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la seven » 15 srp 2008, 20:29

Mi smo kolica odbacili sa godinu i pol... no on je bio čuvan doma.

Da sam ga morala voditi u jaslice, bio bi u kolicima.

Tko bi s njim to hodao.

rospija zbornička domaća

maria71 s rodinog foruma
seven
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TmamaKiN2 » 16 srp 2008, 12:01

I ja mislim da je prevelika za kolica, pa u skolu ce na godinu

potpisujem tanju :mrgreen:

moja je K jeeedva docekala da se vise ne voziu kolicima, prve godien na more (imala je nekih 10-11 mjeseci) smo ih nosili reda radi jer je ona mrrrzila vozit se u kolcima i cim je prohodala vise se nije dala u njih, dok se N dosta dugo vozio (skoro do 3 god, sto iz nase komocije, a sto zato jer je i on volio i htio), u stvari tad su se oboje vozali i gurali
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 16 srp 2008, 16:40

I ja mislim da je prevelika, ali isto tako mislim da niko nema pravo da misli za vas. :mrgreen:
Znaci, ako vama odgovara, ako ste svi sretni- radite po svome. Bas vas briga sta ko radi, zasto i do kada...vi furajte svoj zivot onako kako vama odgovara (jer time ne ugorzavate nikoga)

Mi smo se vozili u kolicima, ako me sjecanje dobro sluzi do 3. godine i sjecam se jedne prilike (imao je mozda dvije i pol godine) u samom centru Sarajeva komentara: "Zasto tako velikog djecaka vozite u kolicima??"

Onda su ti komentari postali ucestali i mene je to uzasno nerviralo (radilo se o nepoznatim ljudima, slucajnim prolaznicima)
Da se nije bilo oklonosti seldibe (komplikovana prica, da ne idem u detalje) vjerovatno bih ga vozila u kolicima duze od tri godine, bez obzira na komentare nepoznatih ljudi- Zato ti i savjetujem da se neobazires sta ko misli, najbitnije je da ti i tvoja obitelj budete zadovoljni izborom. :dunno
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la eli » 17 srp 2008, 14:49

nikad ne bi rekla da se I., tako živ kakav je, htio tako dugo voziti u kolicima.
eli
Sveta krava

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 17 srp 2008, 15:22

metode eli, metode :mrgreen:

da se uozbiljim, u tom periodu jako puno smo putovali tako da sam ga morala nauciti na kolica. :dunno

Presjedanja, aerodromske guzve....tesko da bismo sve to normalno "predeverali" da nije bilo kolica (krajem prosle godine pored cetvero odraslih koji su samo njega motrili, uspjeli smo da ga izgubimo na Singapurskom aerodromu :nepitaj)

Uglavnom, nama su kolica bila poput pokretne kuce....igraona i krevetic, i mjesto gdje sam ga hranila, presvlacila, drzala tasne sa stvarima i osjecala se super super rasterecenom.

Zato ih on nikada nije dozivljavao kao nuzno zlo, vec kao svoju malu oazu - a ni ja se nisam bunila. :cool

Medjutim, onog trenutka ako bi izasao iz kolica to je bio problem. Nije postojala apsolutno nikakva sansa da se poigra pa ponovo vrati na staro mjesto. Kod nas je vazilo pravilo: "Ne diraj lava, dok spava" i ja sam se tog pravila uglavnom pridrzavala. ;)

One godine kada smo poceli izlaziti u pravu setnju (bez pomagala), "cijelo" Sarajevo je ubrzo zapamtilo ime md. Tako jedne prilike na sred Ferhadije, setam onako opusteno i vidim mase mi momak iz kafica: "Je li se smirio I???"
Naravno tipa niti znam, niti sam ga upoznala...niti bih ga sada znala prepoznati na ulici. Slicnih pitanja od nepoznatih ljudi te godine bilo je i previse. :mrgreen:
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la eli » 17 srp 2008, 15:53

a tako! :)
eli
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 17 srp 2008, 15:55

Osobno mislim da kolica za zdravog šestogodišnjaka nisu potrebna, ali ti najbolje poznaješ svoje dijete. Večernje aktivnosti prilagođavam djeci. Uvijek sam slušala "vidi kako sva druga djeca spavaju u kolicima navečer" ali meni je bilo draže staviti svoju djecu spavati u njihov krevet u neko razumno vrijeme (ajde usred ljeta na moru u 22 sata). Za mene su djeca koja ne spavaju dovoljno na dobrom putu da se razbole ili da su nervozna ... bar kad sudim po mojima. J. je ove godine bio bez kolica (u kolovozu navršava 3). Kolica su mi bila spas kad su mi obje cure bile male, jedna ispred, druga otraga i vozi! Da ne govorimo o ručnicima, torbama i ostaloj krami.

Olja .. tvoj TM mi je genijalan - koja kriva procjena :mrgreen:
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la mama i ema » 30 srp 2008, 10:31

Mi svakako vozimo kolica na more... Emi su tri godine i ne namjeravam ih jos napustiti. Na moru smo u brdu i dobro ce mi doci da spustim na plazu i Emu i sve ostalo sto moram ponijeti sa sobom (auto ne namjeravam paliti jer je parking uz obalu tesko naci a i preskup je) a posebno kad to sve trebam vratiti natrag uz brdo a crknute smo obje od cjelodnevnog kupanja... Ljudima koji su non-stop u autu ne trebaju mozda toliko kolica ali ja sam strastveni setac, no od nje ne ocekujem da me prati i dopustim joj da se umori prije mene.. Pa je sjednem u kolica.
Kad sam na moru, oko 21h se valjda tek izlazi u vecernju setnju, nezamislivo mi je da sam u app cijelu vecer. I mislim da joj je zdravije spavati na zraku u kolicima nego u krevetu u zatvorenom...
mama i ema
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 20 kol 2008, 19:13

mi smo uvijek na moru u ritmu koji eli spominje, je da je M mladji puno, ali...dizanje u 8, kupanje, spavanje od 1-5 (kad se ionako nemre na more), i onda je čio do ponoći....čim dodjemo u ZG mijenjamo ritam na vrtićki polako...
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Hope77 » 20 kol 2008, 20:48

Moj je prestao koristiti kolica sa 17 miseci starosti. Tako je odgovaralo i njemu i nama, guštamo u zajedničkom šetanju i trčkaranju.
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la li-la » 15 lis 2010, 22:32

stariji sin se vozio u kolicima do 3 godine,a mlađi se još vozi,ima 2 godine.
li-la
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la badada » 16 lis 2010, 14:33

mi smo i danas bili u šetnji s kolicima, malac ima 4 godine
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la badada » 16 lis 2010, 14:52

badada je napisao/la:evo i mene ovdje mada mi nemamo još niti dvije godine a kamoli 3 :oops: ,ali mi furamo kolica zato da ja ne moram na rukama nositi MG-ovu robicu i pelene za presvuć se,ali čim ga odviknemo od pelene,nećemo više furat niti kolica
inače nam ne trebaju za vozikanje malca,želi hodati :dunno

:lol

kako sam ja to krasno isplanirala, moš si mislit :whew
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 16 lis 2010, 14:55

ja to ne mogu doživjet uopće. DIjete iz ove grupe (3-6) u kolicima :shock
Ne kritiziram (ko sam ja da kritiziram) :mrgreen , nego pokušavam zamislit svoju i bližnju djecu (zdravu, naravno) sa 4g u kolicima i skroz mi je neobično.
Vidim da je i tebi :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la badada » 16 lis 2010, 15:30

možeš mislit kad sretnemo klince iz vrtića kako ga gledaju a on flegma, ne dira ga pol posto, čovjek se vozi :cool
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamuška » 16 lis 2010, 15:42

badada je napisao/la:
badada je napisao/la:evo i mene ovdje mada mi nemamo još niti dvije godine a kamoli 3 :oops: ,ali mi furamo kolica zato da ja ne moram na rukama nositi MG-ovu robicu i pelene za presvuć se,ali čim ga odviknemo od pelene,nećemo više furat niti kolica
inače nam ne trebaju za vozikanje malca,želi hodati :dunno

:lol

kako sam ja to krasno isplanirala, moš si mislit :whew

ovo sam si i ja pomislila kad sam čitala tvoj prvi post :lol koji si ti dobar plan imala :dada
ugl. karla (21mj) se voli voziti u koicima ali nekako ja više volim da hoda,pa ako se umori malo ju ponosim i tak nam prođe šetnja pa sam ih zato spremila na tavan
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IvaV » 16 lis 2010, 22:49

Ljubica se ne vozi u kolicima od svojih 18 mj.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Fantasy » 16 lis 2010, 23:00

Nažalost mi se moramo još neko vrijeme voziti u kolicima jer smo bubani. E sad, imamo problem- kolica su nam Graco trokolica i ok su, ali su nam remenčići postali knap- jel netko zna, dal mogu samo te remene negdje kupiti, nemam živaca a ni love za nova kolica?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la BeBach » 20 lis 2010, 20:19

moj je prohodao točno na svoj prvi rođendan i otad više nije htio u kolica...pokušala sam par puta al bila je to opaka dernjava pa sam odustala...
Toni 14.07.2006
BeBach
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ciara » 20 lis 2010, 21:02

ah kad sam postavila taj topić :mrgreen
bili su to dani

sad će skoro pa 9 godina i ja bi htjela da se opet vozi u kolicima :p
i da istina je od kad je izvadila krajnike ne bole ju noge, ne znoji se i nije umorna

al tko sam ja da se pravdam :cool
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bambolina » 03 svi 2011, 23:02

Natasa36 je napisao/la: Tanjabb - i ja imam jednog takvog, koji se naglu jaaaako umori i hoće da ga se nosi a kad se dođe doma - raspašoj :lol

:hahaha

i kod nas ista stvar! :zivili

On sad ima 5 i ima 16kg ali svejdno ako idemo u ZG i tamo idemo u setnju vozi se u kolicima.
Ljudi kada ga vide i onako misle da ima manje godina jer je malicki.

Ma nek uziva nahodat ce se u zivotu! :D
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.