Evo me, evo me!
Dudley, cuj, nema tocnog recepta

Kao sto sam i napisala - ja ju uvijek spremam drugacije. Ako se baas ne snalazis, uguglaj "plazma torta" i naci ces recepte koje sam ja - napisah - modifikovala tako sto sam izbacila jaja (strogo no-no zivim jajima

) i dodala brrrdo suhog voca. Ostalo je osnovno - mleveni keks i casa soka (pravila i s mlekom, kompotom), margarin i secer u prahu. Najpre umutiš margarin sa secerom, dodaš keks, suho voce, seckanu cokoladu, seckane orahe (tu sad ide onaj dio "po zelji"

) i postepeno dodaješ sok kako bi "umesila" tortu tj. kako bi se svi sastojci lepo sjedinili.
A da, zaboravih - veeeliki plus ove torte je sto se ne pece
Iva, pazi sad - formiranje gusjenice step-by-step

:
Uzela sam jednu zdjelicu precnika 10-15cm, oblozila je iznutra plasticnom folijom i potom ju napunila smjesom, poravnala vrh, okrenula zdjelicu na pladanj, sklonila je, skinula foliju i - voila - dobila malu poluloptu

I tako onoliko puta koliko sam imala smjese.
Umutila slag i raspodelila ga u odgovarajuc broj zdjelica (koliko polulopti - toliko zdjelica sa slagom

), u svaku dodala boje (prehrambene, u prahu ili u bocicama) po zelji i tim obojanim slagom premazivala gusjenicu. Odozgo - vidjela si - razni sareni bomboni
Pitaj jos ako treba