...evo svježeg izvješća, bili kod pedijatrice... nisu gljivice, kaže izgledalo bi ružnije i opasnije, i na nogama i na rukama...
...uglavnom, ovo na rukama njemu u stvari rapidno prolazi, bez ikakvog tretmana, ali ni u jednom trenutku nije bilo vako kako opisujete (fala, supermama na uputama

) - crveno, do krvi... jednostavno se gulilo, kao kad se kože nabora nakon dugog boravka u vodi i onako pobijeli, e, samo što se još i oguli

...no, kad sam jučer zbrajala dva i dva, baš su me ti nožni prsti ubijali u pojam...
..ali, eto, kaže ona to je od (svakakve) vode, pijeska i sl. - a je, po par sati zna biti u bazenu i oko bazena u dvorištu, pa malo mijesi pijesak, pa ga uvozi u bazen, pa onda malo trč na travu i zemlju itd.
...i još me jednom upozorila da nokte nikako ne režem u uglovima (a ne režem, samo vrrrrlo blago zaoblim, zaista blago) odn. da se režu skroz ravno; u suprotnom nokti urastaju i koža puca uokolo...
Terapija: Elocom krema 40%, a dok je vani, na moru i sl. i običnim maslinovim uljem - znači, ovo što i same kažete, hraniti kožu... znam da je elocom kortikosteroid, ali valjda će pomoći nakon prvog tretmana, pa ga izbjegnemo za kasnije