Sada je: 06 lip 2026, 02:21.

progutao novčić?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

progutao novčić?

PostPostao/la Natasa36 » 28 kol 2008, 15:12

Sad čujem od doma da je Ma možda progutao novčić (Mi tvrdi da je a Ma kaže da nije, pa sad ga ti znaj)

E sad, ako ga je zbilja progutao (radi se o "žutom" novčiću), je l' treba odmah dići paniku?

On je naime, nakon toga i ručao i skroz je OK.

Oće on to pokakat? Please iskustva...
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

Re: progutao novčić?

PostPostao/la JiA » 28 kol 2008, 15:18

Curica moje prijateljice je progutala 50 lp.
Hospitalizirana je ( mislim da je bilo na Rebru ), u tri dana su je valjda 5 puta snimali ( jer su pratili kretanje novčića ). Na kraju ga je pokakala.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Ina66 » 28 kol 2008, 15:23

možeš ići da snime gdje je trenutno, ali svejedno će ga iskakati - prije ili kasnije
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Natasa36 » 28 kol 2008, 15:28

A ništa, idem probati raščistiti je li ga progutao ili nije...

Dao Bog da nije, ali teško je znati da li je informacija koju dobijemo od njih pouzdana...

Ako će ga pokakati - čemu gla izlagati rentgenu? Mislim, je li to nužno?
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la palunkica » 28 kol 2008, 16:03

Ja sam s 4 godine progutala prsten. Mamin. Nisu me vodili doktoru ali kako je prsten bio s nekakvim vrijednim kamenom, kakala sam u kahlicu. Isto je nakon par dana izašao. Mislim da s 5 lp možeš biti skroz mirna, čak i ako ih je progutao. :mah
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Natasa36 » 29 kol 2008, 09:00

Mirna baš nisam, jutros se tržao za trbuh ali za njega se drži kad god mu se kaka :dunno

Odlučili smo čekati i kopati po kakačima, osim ako se nešto ne zakomplicira...

Kakanje nam je ionako problem, sad još i to...
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la Barbi » 29 kol 2008, 09:21

Žuti novčići su dovoljno mali da mogu proći kroz probavni sustav do izlaza. Čini mi se da je sve do 1 kn veličina u redu za progutati (mislim stvarno koja rečenica :lol). Sjećam se vrlo dobro kad je dijete jedne naše forumašice progutalo 50 lipa, deset su dana kopali po govancu i tek je onda pokakan.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la marsovka » 29 kol 2008, 09:35

Čini mi se da je sve do 1 kn veličina u redu za progutati

:rolf Ja bi zbog ove recenice zbanala Barbi s foruma :rolf
marsovka
celebrity

PostPostao/la Ivy26 » 29 kol 2008, 11:51

Par dana kontroliraj stolicu, ne bi trebala biti panika i pokušaj izvući da li je ili nije pojeo ili ga je imao samo u ustima.
Ako ga do tada ne nađeš (a progutao ga je)savjetuj se sa doktorom
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la JiA » 29 kol 2008, 13:00

marsovka je napisao/la:
Čini mi se da je sve do 1 kn veličina u redu za progutati

:rolf Ja bi zbog ove recenice zbanala Barbi s foruma :rolf

daj marsovka, vidis da barbi zna pos'o.

nego, natasa, jesi li uspjela saznati je l novcic zaista progutan?
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la marsovka » 29 kol 2008, 14:06

:lol

sorry Nato samo mi je ovo bilo za krepat od mijeha! Kako je djetesce?
marsovka
celebrity

PostPostao/la fiumanka » 29 kol 2008, 14:20

Naša djevojčica je prije pola godine progutala kuglicu od prokroma, one od Geomaga... Isli smo na hitnu i poslala nas je slikati... I tada nam je rekla da imaju par dječice koje uredno svaki tjedan gutaju kovanicu od 5 kuna i lego kockicu... Sve to uredno pokakaju....

Mi smo isto kakali u kakalicu i pratili,, rekao nam je kirurg da se jede samo lako probavljiva hrana (ne meso- šta je njoj bilo fenomenalno) i da se prati... Uglavnom, progutala ju je u ponedjeljak a izašla je u nedjelju... tjedan dana... izaci ce, samo budi strpljiva....
Mozda ti i prije izadje ali nemoj paničarit...
A i moj tata kad je bio mali je progutao i pokakao...
Mi smo išli slikati jer nisam mogla biti u neznanju, kad smo bili sigurni, bilo je još gore ali opet barem smo znali....
fiumanka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Natasa36 » 29 kol 2008, 14:42

Ma, malo humora ne škodi, već se i ja zezam na tu temu...

Upravo sam razgovarala sa dr. sa hitne kirurgije u Klaićevoj.
Veli čovjek da se vidi samo na RTG (druge, manje invazivne metode ne pale) i da se može samo pratiti, a to možemo i doma. Budući su mu kakači dosta tvrdi, poželjno ih je malo omekšati i da budu redoviti, da ne bi došlo do zapetljaja i sl. komplikacija. On kaže da se predmeti obično pokakaju unutar 4-5 dana, ali čitam vas i vidim da to može glatko biti i 10 dana.
U slučaju bolova u trbuhu i sl. - ravno k njima.

Najgore je to što nismo sigurni, na najrazličitije fore sam probala izvuć iz njih oboje... uvijek isto. Ma kaže da je i damu je sad u nožnom palcu :roll: a tamo ga je pogurao noklec (poslije tog gutanja je dobro ručao grašak čušpajz s noklicama). I sad ti znaj...
A bed mi je muškića zračit ako nije nužno (mislim, voljela bih znati da ništa nije progutao, ali...)

MM i ja smo zaključili da ćemo čekati, omekšati stolicu (imamo jedan fini sirupić, iako je doktor preporučio Dulcolax čepiće - bojimo se da će mu to pojačati probleme sa guzom koje već ima...)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la fiumanka » 29 kol 2008, 21:42

Nama je izričito zabranio kirurg bilo kakve laksative, pa sad neznam šta da ti kažem, nama je rekao (kao šta sam napisala laganiju hranu )lako probavljivu pa smo papali puno ali puno palente i mlijeka, palenta i jogurt, juhice i blitvice pire, i takvih stvari, ništa šta napuhnjuje jer da bi ih moglo boliti....

E sad ti znaj. :dunno .... mada i ja mislim da ga ništa neće brže istjerati.... treba on proći sva crijeva...

javljaj novosti...
fiumanka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la patkica » 29 kol 2008, 23:17

Iju topik za mene, zao mi je sto ga nisam prje otkrila!!!!!!
Ja sam ta forumasica koju Barbi spominje, samo bih napravila ispravak netocnog navoda :mrgreen: cekali smo ravno DVA TJEDNA. Unutar kojih je kakao svaki al svaki dan.
Naravno da se to dogodilo dan prije nego sto smo putovali na more (i to na Mljet, di ces dalje). Isli smo u Klaicevu, nasa ped je mislila da bi trebalo to snimit di je. Al nas je doc koji nas je primio utjesio rijecima: mozemo samo vidjet da ga je zaista progutao (a znamo da je) i da je negdje. Nis drugo. rekao nam je isto nek ceprkamo po kakici i cekamo - 4 do 5 dana.
A ak ne pokaka? - nase pitanje.
Onda se moze snimit, al nis vise od toga, opet samo da se vidi gdje je... eventualne komplikacije su vec prosle (prosao je novcic onaj dio koji je uzak i kritican, tako nesto).
Pa ja lijepo popodne sjela na avion sa svojom djecicom, malom putnom torbom i tutom pod rukom (jer sta ak mu se prikaka negdje na aerodromu :lol) i krenula u avanturu.
Nakon 5 dana tak smo se izvjezbali u potrazi za novcicem da nismo ni registrirali da je proslo... i odlucili dalje cekati, s obzirom da je do Dubrovnika dalek i kompliciran put (dva i pol sata trajektom, a krece u sest ujutro), a tamo bi mogli ionak samo snimiti gdje je i dalje cekati.
Pa smo cekali i docekali tocno nakon dva tjedna. Ta sreca kad smo ga napipali se moze usporediti sa rijetko cime :mrgreen:
Tako da ti preporucujem jednokratne rukavice iz DMa :mrgreen: i puno strpljenja i vjere u probavni sistem tvojeg djeteta.

btw. razgovor sa doktorom je bio otprilike ovako: a kolko je progutao? ja - 10 lipa. On: hm, steta, da je bar 20 ili 5, ti su manji. Al neka, izaci ce s kamatama :mrgreen:
patkica
svizac

PostPostao/la sj » 30 kol 2008, 15:31

Tratatataaaaaaaaaaaaaa!
Ma je pokakao 10 lipa :drink
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la patkica » 30 kol 2008, 15:53

cestitam, brz je!!!!!! svaka cast!
patkica
svizac

PostPostao/la olja » 30 kol 2008, 16:02

:band
Super za mjaukača! Dobro je prošlo.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Barbi » 30 kol 2008, 23:46

Svaka čast na brzini. :1
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la VIPmama » 01 ruj 2008, 08:52

ajd, dobro je :znoj
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la fiumanka » 01 ruj 2008, 10:21

BRAVOOOOOOOO :bye
fiumanka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Natasa36 » 01 ruj 2008, 12:42

Evo me da zaključim topic o sranju para :mrgreen:

Patkice, istina živa:

Ta sreca kad smo ga napipali se moze usporediti sa rijetko cime

Malac je fakat kakao češće nego u zadnje vrijeme, i uglavnom tvrđe. U petak sam mu dala samo jednu žličicu sirupa, u subotu ujutro su opet išli brabonjci, ali poslije ručka jedna gromada sjajne konzistencije ;)

Čeprkala sam nekakvom žličicom od sladoleda i kad sam negdje na polovici naišla na tvrdo i skužila da je to - to, ljudi moji koje sreće... i malac je bio presretan, svi skakali po kući - pola sata opće euforije i ludila :lol

Sad mi je drago da ga nisam išla zračiti, meni je dr. ne telefon rekao isto kao i Patkici... sve se svodi na čekanje...

Pa neka onda ovaj topic ostane za neke buduće gutače i kakatore novčeka, i nek' im prođe sretno i brzo kao i nama!

Cure, hvala puno :kiss
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la Barbi » 01 ruj 2008, 15:35

Nadam se da ste taj dotični žuti novčić sačuvali za uspomenu na trnoviti put kojim je prošao. :mrgreen:
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Ivy26 » 02 ruj 2008, 10:20

Ovo mi je supać
jedna gromada sjajne konzistencije
:rolf ,aj nek je sa srećom :proljece
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 02 ruj 2008, 14:22

jao super da ga je pokakio :) :dj super topic za panične mame kao ja :drink
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la marsovka » 03 ruj 2008, 22:47

Jeeeeeee, super :nana
svi skakali po kući - pola sata opće euforije i ludila
:rolf
marsovka
celebrity

PostPostao/la Valberi » 06 lis 2008, 15:48

Pozdrav svima!

Ovo mi je prvi post, a pišem ga zbog toga jer mi je čitanje ove teme pomoglo u odluci, pa za sve dalje koji će čitat evo još jednog iskustva s progutanim novčićem..

U petak ujutro (dakle prije 3 dana) moj je sin (uskoro petogodišnjak) progutao novčić. Nakon što sam vidjela da uredno diše i guta i kad sam ga uspjela smiriti, pokazala sam mu kovanice da mi pokaže koju je progutao. Pokazao je na 20 lipa. Nisam paničarila. Srećom u obitelji imamo liječnika pa sam ga mogla nazvat i priupitat za savijet. Njemu je pedijatrica rekla da treba otići na slikanje da se vidi gdje je novčić i pratiti njegovo kretanje.
U međuvremenu sam ja progooglala temu, i našla ovaj topic. Obzirom da mi se dijete normalno ponašalo, ništa ga nije boljelo, uredno pio i jeo, odlučila sa da ću uzet uputnicu za rendgen, ali pričekati do ponedeljka i pratiti stolicu.

Isti dan skuhala sam kompot od domaćih jabuka, izbacili smo meso iz jelovnika i davali mnogo voća/povrća/jogurta i tekućine. I da ne zaboravim, slatki kukuruz! SIn mi u pravilu ima normalnu do tvrđu stolicu svaki recimo drugi dan. Obzirom da mali obožava meso na sve načine, dogovorili smo se da ukoliko bez kerifeka papa laganiju hranu u češćim obrocima, da nakon što "vrati lovu" može jest mesa i čokolade koliko mu srce poželi:):)
Bez obzira što sam čitavši ovaj forum saznala da djeca mogu dugo "držat lovu u džepu", ipak sam se nadala da će mališa to pokakit do danas. Imao je 3 stolice u 2 dana, i ništa! Ja sam se već zezati počela da kad mi nestane onih kirurških rukavica, da se muž baca u detektive:)
I tako eto danas ujutro idemo mi spremat se za rendgen, a ono ajde mali još nakon žitarica s mlijekom odi na WC i daj sve od sebe.
Iako još imamo njegovu kahlicu, bilo mu je jako nezgodno sjedit na njoj, ipak je već velik! Onda je sjedio na bideu:) I viće on: mama, jesam! Stolica mala ali sjajna:)) Kovanica od 20 lipa, međutim skroz crna:):):) I tako eto, treći dan, u 4. kakici - bingo!
Eto... otišli u grad i počastili se kolačem! Stvarno, veselili smo se kao da smo dobili na lotu. Sretno svima!
Valberi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ancica » 06 lis 2008, 19:18

Neki dan mi teta u jaslicama rekla da je Matiji u peleni pronasla 1 kn i aluminijsku foliju :shock: :shock: :shock:
Nisam ni znala ni kad ni gdje je to progutao. Mozda i bolje...
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la patkica » 06 lis 2008, 19:20

Za jednu kunu bih ipak rekla da je preveliko bogatstvo da bi sam tako neprimjeceno proslo. Moze biti da si je nekako ugurao ili da mu je palo sa strane u pelenu?
patkica
svizac

PostPostao/la ancica » 07 lis 2008, 08:31

Moguce. Nisam primjetila da ju je pojeo niti je pokazivao da ga boli trbuh ili nesto slicno. Stolicu je imao redovno i sasvim normalnu. Teta kaze da ju je nasla u peleni. Kako je tamo dospjela :dunno Za foliju pretpostavljam da je maznuo neki bombon ili nesto takvo bez da je ociscen - vec sam par puta skretala tetama paznju da je skon na brzinu uzeti djeci jelo iz ruke i utrpati u usta i progutati (valjda ga je strah da mu netko ne uzme, poucen iskustvu sa sestrom :mrgreen: )
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.