Sada je: 13 srp 2026, 10:06.

jako mekana stolica u trudnoci!

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

jako mekana stolica u trudnoci!

PostPostao/la franika » 09 ruj 2008, 21:54

Ima neko sa tim iskustva? Mene je to totalno zbunilo jer je obicno zatvor tipican za trudnocu. :dunno Ja sam malo vise od 7 tjedana trudna i zadnja 2 tjedna imam bas jako mekane stolice a nekada iza hrane i pravi proljev. To mi je bas cudno. Inace kada nisam trudna imam uglavnom jako tvrdu stolicu pa mi je ovo sad fakat cudno!
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: jako mekana stolica u trudnoci!

PostPostao/la silki » 09 ruj 2008, 22:01

uzimaš li što od dodataka? prenatal, magnezij, željezo?
možda ti nešto od toga smeta. nije viroza ziher čim traje tako dugo.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la zauvijekmama » 10 ruj 2008, 06:22

Ja sam imala istu kao i ti stolicu od pocetka trudnoce...za sada je sve ok i to mi nije predstavljalo problem.
Mozda da to spomenes ginicu kod pregleda, pa da odes prekontrolirati stolicu.
Tako sam ja i bila je bo.
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Ina66 » 10 ruj 2008, 08:05

kod mene je takav slučaj. prije trudnoće tvrda (nikad zabrinjavajuće), a u trudnoći mekana. e sad, od početka sam pila spirulinu, a kasnije i magnezij i sad sam sa svime prestala pa mi se i stolica stvrdnula. kombinacija koja mi je znala izazvati ovo slično tvome je magnezij i željezo (ono Ferrum Lek) isti dan tako da sad uzimam samo željezo i to ne svaki već svaki drugi dan
ali svakako napomeni ginekologu na pregledu kako ti je i ZT napisala
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la franika » 10 ruj 2008, 14:33

Ja uzimam Prenatal no uzimala sam ga i u prve dve trudnoce no tada nije bilo problema. Jedino je sada razlika u odnosu na prijasnje trudnoce ta sto sam i sa Franom i sa Nikom trebala prva 3 mjeseca trudnoce piti Utrogestan (i to 3 puta po 2 tablete dnevno). To je progesteronski nadomjestak jer mi je bio relativno nizak progesteron, a prog. je taj koji jako usporava crijeva i stvrdnjuje stolicu. Ovaj put ne moram piti Utrogestan pa je to mozda razlog da su mi stolice mekane a u prve dve su mi bile tvrde! :dunno
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 10 ruj 2008, 15:39

Imaš li možda žgaravicu?Mučnine? MOžda ti je malo povišena kiselina pa ubrzava probavu?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la sj » 10 ruj 2008, 16:03

Samo da pozdravim trudnicu i da kažem da joj se divim :luv
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la franika » 11 ruj 2008, 11:23

Krumpiric, imam mucnine i tu kiselinu, i ja mislim da to ubrzava probavu. Bas te mucnine su dosadne...nit mi se jede a ako ne jedem onda mi je jos gore....a kad pojedem onda jurim na WC.. :whew

Jucer mi je dokufercilo pa sam se natankala sa bananom i tamnom cokoladom tako da sam danas pak totalno zastopana.... :roll:

sj...hvala ti! Uf, ja se bas ne osjecam da sam za divljenje,ionako nemam pojma kak bum ja sve to...hendlala i prvasica i moju 5 godisnju emotivku i malu strucu....bolje da ni ne razmisljam sada o tome jer me samo ulovi panika! :shock:
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marsovka » 11 ruj 2008, 13:48

Hej bejbi :hug
I meni je tako bilo. Ak sam jela bilo mi je zlo za poludit, ak nisam onda mi je bilo zlo od gladi :dunno Ja sam osim toga imala po noci grceve u mislicima na nogama pa mi je ginic preporucio da jedan dan pijem kalcij, a jedan dan magnezij - e taj magnezij me rasturio i bas od njega sam imala istih ovakvih problema ko ti. Ja nebi rjesavala problem s cokoladom nego da mozda probas piti neki probiotik? Ovaj http://www.vitality-international.hr/ npr. - je skup, ali ga mogu i trudnice :dunno Pitaj ginica u svakom slucaju.

Jesi doma ili radis?
marsovka
celebrity

PostPostao/la franika » 22 ruj 2008, 12:55

marsovka, :mah Tek sada vidjeh tvoj post. Meni je to sa stolicom presmijesno-malo tvrrdo pa malo skroz proljevasto, za pop....samo ne normalno! :dunno

Sada sam trenutno u nekoj normalnijoj fazi, pijem Kefir od Vindije (bas mi pase a prije ga nisam mogla smisliti) i Bio Aktive. No ovisi o ostaloj hrani. ako pojedem nesto teze (na luku ili sa cesnjakom)...pomagaj...crijeva ko da po njima imam utrku formule 1! Katastrofa!

Inace doma sam i tako do daljnega...Mislim nije da moram biti, ne trebam mirovati ni nista ali mi TAKO pase jer sam stalno pospana! Pa mi pase da mogu ubiti oko u podne ak me uhvati kriza. Klinci su u vrticu do pola 4 pa ovako popodne imam kolko tolko energije za bavljenje njima. :mrgreen:
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.