Ovo sam napisala na Mudricama...
Vanja drugi dan druge nedelje adaptacije ulazi u vrtić, t.j. u svoju grupu bez plakanja. Juče kad sam otišla da ga uzmem, teta kaže: pa on traži samo neku ljulju, ja ga stavljam na ljuljašci, nudim svašta, li nije to! A ja joj kažem, Ljulja sam ja, mene tako zove, a tatu zove Ljelje...čisto da znate

Kaže da nije plakao, ono malo, u nekim trenutcima valjda kad se seti ljulje

ali da je puuuno bolje! Nije jeo, i jutros kad sam ga pitala dali će jesti "leba" i "krema" u vrtiću, rekao je da neće. Ništa tu ne forsiramo, neću forsirati kao i uvek sa hranom, sve će to biti kako treba, nadam se! Danas ga ostavljam na dva sata...i videćemo kako će ići adaptacija, pa ću se i tako ponašati. Sledeće nedelje bi trebao ostajati do spavanja, a one tamo, sa spavanjem. No, zdravlje Bože, videćemo sve kako će ići! Juče je drugarica ostavila njenu na adaptaciju samu (prošle nedelje je išla s njom zajedno po dva sata) i bila je isto kao i ja prvi dan

a Elena je plakala u vrtiću puna dva sata, pa kad je bio doručak od umora je zaspala na stolu! Duša mala, tako mi ih je žao!
Za pola sata idem da ga uzmem, nadam se da je možda jeo. Ako nije, neće biti frke, počeće...