Sada je: 12 tra 2026, 14:22.

Što kada prođe termin???

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Što kada prođe termin???

PostPostao/la Hrvachica » 02 ožu 2008, 22:32

Što se onda događa?
Dakle, punih 40 tjedana trudnoće. Znam da ne rađamo svi u terminu, netko prije, netko kasnije.
Evo, sutra idem na onaj ctg koji je izvan termina? Zanima me do kada tako? Koliko je doktorima normalno da to pređe preko termina, koliko toleriraju ako je sve ok?
Ono, teško mi je i hodati i već imam onaj osjećaj ko da će ispasti ak se naglo dignem. I onda u tom stanju svaki drugi dan moram na ctg, ha?
Kak je vama bilo?
slika
Hrvachica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Što kada prođe termin???

PostPostao/la sunce » 02 ožu 2008, 22:56

Niti jednu trudnocu nisam prenjela, tak da osobnih iskustava nemam, ali ako je sve ok, "toleriraju" do 42 tj., tj. od 38 tj do 42 tj. je sve u terminu.
Ne brini, sad ces ti brzo :mah
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Marto » 03 ožu 2008, 00:00

Ja sam Franu prenila 12 dana. Igra živaca, šta da ti kažem. :mrgreen:
Sa 40+1 sam prvi put vadila plodnu vodu i radili mi ctg. Pa onda svaka 2 dana opet na vađenje plodne u bolnicu. Svaki put isto: plodna voda mliječna, blago mliječna, zatvorena, pa otvorena jedva prst. Onda mi četvrti put (kad san prenila već 8 dana) doktor savjetova hospitalizaciju- ni dan danas ne znam zašto jer je trudnoća bila uredna, i više od toga, pregledi plodne vode najnormalniji, tlak isto, kile +13... U bolnici san za par dana vadila i peti put plodnu i opet isti rezultat, a navodno taj pregled zna uzrokovat trudove i porod, a-ha! :drink Uglavnom, meni su rekli ako je plodna ok i ako nemaš kontrakcija, zatvorena si i sl. oni čekaju da prođu puna 42 tjedna. A onda, ne znam, valjda inducirani porod, drip i slično.
Meni su trudovi počeli popodne 41+4, a ja mislila da tribam kakat! :belji Poslin je postalo opakije, pukla je i plodna voda, noć san provela u boxu i ujutro 41+5 san rodila!
Ako ti se pari da tvojoj trudnoći nema kraja, i da sve oko tebe rađaju, a ti nikako, ne brini, i ti ćeš! :3srca
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la plavooka12 » 03 ožu 2008, 09:46

normalno je sve između 38. i 42. tjedna, dakle imaš još vremena.
ja sam rodila na 41+3, inducirani porod, malo sam se počela živcirati od čega mi je malo skočio tlak, a i beba je bila velika pa se dr. odučio na inducirani!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MATEJA » 03 ožu 2008, 10:11

Samo stpljenja i strpljenja,ako je sve ok,ctg,plodna voda a već si prošla termin,bolje biti stpljiv nego na inducirani.Ja sam prenjela 11 dana,5 dana prije poroda ostala u bolnici,rekli mi inducirati porod za tri dana,no trudovi krenuli sami,otišla plodna voda,a ja zatvorena skroz.Budi strpljiva početak poroda ovisi o tome kada je beba spremna!
Jana,19.04.2006.
Juraj,11.06.2008.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 03 ožu 2008, 10:17

Uglavnom puštaju ako je sve OK još dva tjedna nakon termina. Uz naravno puno čašće kontrole svega i svačega.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Hrvachica » 04 ožu 2008, 19:23

znači samo čekati
i dalje ići svaki dan na ctg.....aaaa.....
teško mi je, bole me noge, kičma....želim si što prije olakšati taj teret i maziti svoju :bab
slika
Hrvachica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 04 ožu 2008, 20:35

i ne samo CTG, vjerojatno i na amnioskopiju.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la mamaivana » 04 ožu 2008, 23:56

Ja sam obe trudnoče prenila 21 dan,svi nalazi su bili uredni i ja sam ispalila jer svaki dan posli termina mi je bija gori nego svih 9 miseci! Znam da ako su nalazi uredni,cervus krut i ako nisi otvorena neče te porodit do 42 tjedna jer muče bebu i tebe,bar je meni tako objašnjeno!
Sa starijom sam išla na porod bez ikakvih bolova i nisam bila ni milimetra otvorena ali valjda su morali a sa mlađim su me ujutro primili na hospitalizaciju i popodne pukla plodna voda!
Kažu moji prijatelji da su se uljepšavali!!! :naughty
...uvik kad sam s tobom,ja sam ka i dite...
mamaivana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 05 ožu 2008, 09:50

Pa primjeni prirodne metode :pee
Penji se po stepenicama, napravi par čučnjeva, "druži" se sa TM :muci
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Maslacak » 05 ožu 2008, 14:15

Biti strpljiv i cekati.. Pokusati potaknuti trudove na prirodan nacin..

Oba sam puta prenjela.. Prvi put mi napravili inducirani kad sam bila puna 42 tjedna i drugi put sam svakako htjela izbjeci inducirani.. pa sam srecom prenjela samo 4 dana- a cekala sam trudove kao ozebli sunce i bila presretna kad sam ih napokon docekala.
Cak sam bila i spremna posegnuti za koktelom za trudove- ali to bi bila zadnja opcija prije induciranja.
Znam kako ti je.. ali izaci mora! Neces jos dugo cekati.
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Iva9 » 05 ožu 2008, 20:05

Šta je to koktel za trudove što svi spominju.Ja sam mislila da je to drip.
Andrej 12.03.2008.
Madlena 20.06.2009.
Iva9
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maslacak » 06 ožu 2008, 15:22

Koktel za trudove je napitak sa ricinusovim uljem i konjakom- moze se piti topao ili hladan-. sa dodacima soka, mlijeka, cimeta... Popije se ujutro- nakon cega se napravi kupka u caju od lipe i do navecer bi trebali poceti trudovi..
Nisam isprobala.. osim ove kupke u caju od lipe..
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maslacak » 06 ožu 2008, 15:26

Ovako imas na izbor dva recepta:

1) 2.5 dcl hladnog mlijeka ili soka od narance zakuhati sa jednim pruticem cimeta i 5 klincica. Pustiti jos 10 minuta na laganoj vatri.
Ohladiti na temperaturu pijenja i dodati 3 jusne zlice ricinusovog ulja i 3 jusne zlice konjaka...

2)U casu od 1,25 dcl u jednakim kolicinama pomjesati ricinus, konjak i mlijeko ili sok od narance...

Kad se koktel popije, treba se napuniti kada i u kupku dodati 2 litre caja od lipe ( jednu punu saku susenog pripravka za lipin caj preliti sa 2 litre kipuce vode i ostaviti 10 minuta)..

Racunati da ce zbog ricinusa biti cesci odlasci na wc , ali najvjerojatnije ce tokom dana doci i do trudova. Zbog toga je najbolje koktel popiti ujutro..

Prevela sam onako kako sam ja dobila u rodilistu od primalje.

Ipak se nadam da ti nece zatrebati...
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Iva9 » 06 ožu 2008, 19:41

Konjak :shock: ,pa dijete onda izađe :alc .Nadam se da mi neće trebati,sutra ću vidjeti da li sam se otvorila još malo ili je ostalo na jednom prstu.
Za taj koktel nisam nikada čula i hvala na informaciji.A šta ako se popije samo ricinusovo ulje,bez tih drugih dodataka?Neću ništa eksperimentirati,ali prije indukcije probala bi svašta.
Andrej 12.03.2008.
Madlena 20.06.2009.
Iva9
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bubidea » 07 ožu 2008, 00:22

meni stvarno nije jasno cemu bi sluzili ti kokteli...ok, jasno mi je da su za izazivanje trudova, ali cemu ih izazivati?
mislim, vide doktori kada je vrijeme da beba bas mora ici van. ovako prema terminu, pa jel stvarno bebi vrijeme da izadje kada termin kaze?
tko nam garantira da do zaceca nije malo kasnije doslo?

moje je misljenje da beba najbolje zna kada joj je vrijeme

cinjenica da nam je tesko u jednom komadu mi nije dovoljno dobro opravdanje da se piju neki kokteli

zasto bi se to pilo, stvarno?
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Maslacak » 07 ožu 2008, 22:44

Bubidea- da se izbjegne drip i sve sto uz njega ide..
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bubidea » 08 ožu 2008, 00:02

ah, tako
trudnocu i porod nisam naknadno istrazivala (nakon pojave foruma mislim) :mrgreen: mislim, u vrijeme kada sam ja bila trudna, ovakvi forumi su bili SF

maslacak :kiss
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la jale » 20 ožu 2008, 16:17

ja sam rodila u 43+4 otvorena samo 1 prst, mlijecna voda bila ok i na kraju me dr vise nije htio drzati vec me narucio za carski.
sedmicu poslije termina isla svaki drugi dan na ctg a zadnjih 8 dana sam isla ujutro i navece na ctg a svaki drugi dan pregled plodne vode.
meni nijedan od "narodnih" poticaja nije pomogao jer se bebi izgleda nije dalo van :D
rodjena je sa 4kg i 54 cm tako da moram priznati da mi je drago da je odlucio da ce me poroditi na carski jer kako je objasnio, vjerovatno bi se patila i ti i beba i zavrsila opet na carskom jer kako kaze moje tijelo nije bilo spremno za prirodan porod. on je iskusan doktor i nije jedan od onih koji preferiraju carski zato me je i drzao tako dugo u "pripravnosti".
hvala mu do neba jer sam ja ustala poslije carskog drugi dan i sjedeci na stolici dojila nasu malu bebaru. oporavak je bio rapidan.

ne prepadam te nego hocu da ti slikovito opisem da uvijek postoji problem termina, meni menstruacije nikad nisu kasnile, sve bilo u sat ali eto izgleda da je ovulacija mnogo kasnija pa to remeti termine.

nadam se da neces dugo cekati jer ti dani poslije termina kao sto neko vec napisa, bili su uzasno dugi i neispavani...

drzim ti fige da sve bude skolski i da sve prodje brzo
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 20 ožu 2008, 16:25

moje je misljenje da beba najbolje zna kada joj je vrijeme

i misljenje mase lijecnika ranih sedamdesetih godina u zg. raspitaj se malo koliko je djece tada mrtvorodjeno.

tolerira se do dva tjedna, kao sto je vec receno, i zato da bi dopustili mogucnost da je dijete zaceto nesto kasnije.
kontrolira se i pazi, naravno, da je s bebom sve ok, ti, kao i do sada, pratis bebine pokrete i cekas, nema ti druge. nekad se cini da traje unedogled, istina. al sta se moze.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la mybaby » 22 ožu 2008, 09:42

IINA je napisao/la:Pa primjeni prirodne metode :pee
Penji se po stepenicama, napravi par čučnjeva, "druži" se sa TM :muci

ovo sam sve ja radila :rolf
nije pomoglo, rodila sam inducirano 12 dana nakon termina
samo budi strpljiva, doći će tvoja mrvica brzooo
Cum recte vivis, ne cures verba malorum..
mybaby
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anđela » 10 kol 2008, 22:39

evo da nastavim temu ovde tj. da je podignem::

Kako se ubiti vadi plodna voda i dali je to stvarno toliko bolno?
Dal se radi i uzv kada prođe termin (mislim da bi se kontrolirala posteljica, položaj i napredak bebe....??)
Započni dan sa osmijehom!
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 10 kol 2008, 22:56

voda se ne vadi, nego gleda kroz neki aparatić sa dosta željeza i boli otprilike kao papa test.
često se aminiskopijom pomakne sluzni čep, a nekima to i potakne trudove, tj. krene ubrzo krene porod.

uzv se radi ako ima indikacije (loš ctg ili premirna beba). ako se približiš brojci od 42 tjedna i ne naprave ti uzv, zatraži ga. pred krajnji termin znaju se desiti komplikacije koje zahtijevaju indukciju. kontrolira se prvenstveno posteljica, protoci i količina plodne vode. položaj bebe se rijetko mijenja nakon termina, rast u tom razdoblju je očekivani, a dimenzije bebe manje su bitne za prirodan porod ako je beba u dobrom položaju.
eli
Sveta krava

PostPostao/la MjesecevaZraka » 11 kol 2008, 09:25

Ja sam dobila drugaciji savjet - uzv bolje pokazuje u kakvom je stanju i okruzenju beba. Amnioskopija ima smisla ako nesto na uzv ne stima jer se beba pokaka ako je u problemu, a problem se uzv-om poze (pred)vidjeti. Ako se radi samo amnioskopija, ona pokaze da je beba vec u problemu (ako je mekonijska).
Na ctg-u se premalo toga vidi.
Meni se ovo cinilo logicnim i s Kaiem sam radila 2 uzv, na termin i dan prije nego sam rodila - nalaz je pokazao da ima dovoljno plodne vode, da je posteljica funkcionalna i nema znakove starenja, da je beba ok i sve to je pokazivalo da nema razloga ici na amnioskopiju.
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

PostPostao/la MjesecevaZraka » 11 kol 2008, 09:27

Hrvachica je napisao/la:Dakle, punih 40 tjedana trudnoće.

Inace, termin je 40 +- 2 tjedna, tako da mi se cini da se previse frke radi oko bas broja 40.
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

PostPostao/la eli » 11 kol 2008, 10:07

uzv vjerojatno pokazuje puno više toga o stanju bebe, no naši doktori su skloni nakon 40 tj trudnicu kontrolirati svaki drugi dan i tu tako česti uzv nije najbolje rješenje za one koje genetski nose 42tj ili blizu.
meni su negdje u 41. krenuli sa aminioskopijom i ctg-om i dok je tu rezultat bio savršen nisu me stavljali na uzv. uzv su mi radili nakon što je ctg pokazao premirnu bebu uz otkucaje koji bi odgovarali bebi u pokretu. po uzv posteljica, protoci i kol.vode su bili ok, no beba opet premirna i zato su me hospitalizirali. bez veze, ali bolje to nego indukcija. tad sam po zm bila na 41+3, rodila prirodno na 42 (po meni je trudnoća bila 10tak dana mlađa).
eli
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 12 ruj 2008, 11:34

moj dojam je da oni idu na lako ćemo s tim prenošenjima... :baba
npr. mene su na 40+1 hospitalizirali zbog visokog tlaka, od trudova nije bilo ni T
doslovno sam ganjala doktora po hodniku da me pregleda i porodi jer sam s tim mjerenjima tlaka i CTG-ima dogurala do 40+5, da bi me taj dan konačno pregledao, napravio amnioskopiju, plodna voda je bila mliječna... dogovorio induciranje poroda drugo jutro, i nakon što su mi probušili vodenjak, plodna voda već je bila zelena, od mekonija, dakle beba više nego zrela za porod i fala bogu da sam bila dosadna jer oni bi i dalje čekali a mojoj bebi bi se ko zna kaj zakompliciralo :dunno
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la franika » 24 ruj 2008, 13:31

I ja sa prenjela oba puta tocno 7 dana. S Franom nisam uopce dobila trudove pa sam isla na inducirani sedmi dan od termina ali u kombinaciji sa epiduralnom pa je porod bio pis of kejk a sa Nikom sam 7. dan od termina dobila spontane trudove, otvorila se na 5 prsta no onda su trudovi oslabili pa sam opet morala dobiti drip. No ovaj put je sve islo bez epiduralne (kao drugi je porod, ici ce brzo-je vraga!!) pa sam svisnula od bolova i muke, puko mi cerviks a Niki se slomila klavikula! Takodjer su mi dan prije trudova radili amnioskopiju (zapravo pokusali su ju napraviti ali nisu uspjeli zbog polozaja cerviksa) pa mislim da je i to potaknulo trudove.
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la SonjaV » 24 ruj 2008, 13:40

Ja sam prenijela L. 18 dana :roll:
Nakon termina svaki dan sam išla na Ctg, ponekad i 2 puta dnevno, a svaki drugi dan na amnioskopiju.
Na kraju me jedna doktorica ostavila u rodilištu jer je vrijeme da napokon rodim :mrgreen: , bez traga trudova ili sl.
Rodila sam 22 sata nakon toga, sina od 4500 i 55 cm.
Mislim da mi porod ne bi bio toliko dug, i da L. nebi bio toliko velik da sam rodila ranije. Da ne mislim što se sve moglo desiti nakon toliko dana.
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gostiju.