Sada je: 14 srp 2026, 03:12.

oprema za neznalice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: oprema za neznalice

PostPostao/la Zwerka » 30 ruj 2008, 15:06

Hay, cure!

Tražim ali ne mogu naći...

Pošto mi uskoro dolazi prva beba, pojma nemam apsolutno o ničemu, pa molim pomoć.

Čitala sam punio knjiga o trudnoći i nigdje se ne spominje da je izdajanje potrebno. Ne bi li se trebalo izdajati samo ako beba ne posisa dovoljno?? Kako to znati?

Od opreme za bebu imamo skoro sve, još samo par oblekica i to je to.
Ali me zanima sljedeće - kozmetika za bebe.
Da li ste kupovale možda Nivein ruksak?
Mišljenja su različita oko toga, a ja bedaček, pojma nemam koje proizvode da kupujem...
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 30 ruj 2008, 15:09

sta ima u niveinom ruksaku?
ja ga neki dan prvi put vidila u DMu, tako mi bio sladak,...
ali od nivee nazalost ne koristim nista od proizvoda, probala baby soft kremu - katastrofa mi je, a D odmah dobio osip od nje....

ali mi je tako simpaaaaaaaaaa.....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Krumpirić » 30 ruj 2008, 15:25

za malu bebu ti od kozmetike treba kap maslinova ulja za u kadu (ako hoćeš), čista voda i JGL ili slična krema za guzu(po potrebi) :bye
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la danijela81 » 30 ruj 2008, 15:55

mi dobili taj famozni Nivein ruksak. ruksak je sam po sebi super, dobiješ i malu tanku podlogicu za previjanje, što mi se čini praktično za ponijet kad se ide van kuće. unutra su i vlažne maramice, sapunčić, puder, kremica za guzu, mlijeko za tijelo i baby parafinsko ulje. mislim da većinu toga neću koristit. uzet ću u ljekarni bademovo ulje i mustelin sapun (sapun samo za svaki slučaj, ako bude trebalo) i mustelin šampon ako će bit problema s tjemenicom. ovo Niveino ima previše parfema i kojekakvih dodataka, ne bi baš koristila sve to dok je beba još mala.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la danijela81 » 30 ruj 2008, 15:57

i da, već kupila JGL kremu. ne kužim se puno u te kremice jer mi je ovo prva beba, ali sam puno puta čula od mama da je ona the best
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Plusic » 30 ruj 2008, 15:59

cula sam da je ta podloga za presvlacenje super, pamucna sa jedne strane i "plasticna" sa druge?
mi imamo podlogu za presvlacenje u torbi od kolica ali je cijela "plasticna" a i ta torba mi ponekad malo prevelika :)
kakav ti je ruksak? djeluje prakticno? mali, veliki, stane u njega nesto?

jel zna netko kolika je cijena ovog nivea ruksaka?
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la danijela81 » 30 ruj 2008, 16:09

podloga je s jedne strane od materijala kao i ruksak, a s druge je neka sintetika. između je spužva. nije pamučna, ali mi ne djeluje jako "plastično". svejedno planiram na nju uvijek stavit jednu tetru kad budem previjala.
ruksak se čini mali, ali je nekako kompaktan, stvarno puno stane u njega. čini mi se da košta oko 200kn, ali nisam sigurna :dunno
i zbilja je skroz sladak
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Plusic » 30 ruj 2008, 16:10

hvala ti :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Rachica » 30 ruj 2008, 16:14

plusić - ja ti bez tog ruksaka nisam nigdje išla još od doba E. a sad nastavila i s A. super stvar!
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 30 ruj 2008, 17:03

imao je i DM istu stvar tj. ruksak, ali s njihovom kozmetikom i podlogom za prematanje. niveina podloga nije s jedne strane pamučna već također plastična, te pamučne se mogu kupiti u DMu
meni se nivein ruksak i podloga brzo raspao, a DMov je još živ
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Rachica » 30 ruj 2008, 17:07

ovaj DM-ov nisam vidjela, a moja podloga još živi :) mada sam je ja koristila samo u vanjskom okruženju, u smislu van kuće. doma stol za presvlačenje. a i njegova podloga je živa. valjda znam s podlogama :D

inače, puno mama koristi taj nivein pa je recimo kod pedice znalo doć do zabune, da netko ode s tuđim. eto, to mu je mana.
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zwerka » 01 lis 2008, 20:27

Vidjela sam u Plodinama taj ruksak. Košta 224 kn. Moja sestra je nečacima za guze koristila čeličevu kremu. Kakva je ta JGL? Tak se zove ili? Ja sam isto dosta skeptična prema tom ruksaku i opčenito Niveinim proizvodima za bebe. Mislim da ću ipak početi s Johnsonom, pa ću vidjet kako beba reagira.
Nivein ruksak ima šogorica, zgodan je ali ništ posebnog. Uostalom, vidjela sam puno zgodnijih torba za nošenje bebinih stvarčica.

Uspjela sam saznati na forumu da se ne bi trebale koristiti odmah vlažne maramice za guzu, nego samo obrisati s vaticom i toplom vodom, da ne trebaju kupke na početku, niti šampon za kosicu...Malo po malo se uhodavam.

Ali mame, kaj je s izdajanjem?
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 01 lis 2008, 20:37

mi maaramice i dan danas koristimo samo za izlaske gdje ne mozemo do vode, ako smo kod nekoga doma uglavnom trazim vodu, i sluze mi za obrisati prvi sloj kakice sad kad je ima puno... inace trudim se izbjegavati ih :)
najvise ih trosim sebi za ruke dok smo vani :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la nina » 01 lis 2008, 20:44

u načelu izdajalica ti ne treba ako uspostavite dojenje.ali ako dođe do mastitisa,ako beba štrajka i sl.onda da.
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 01 lis 2008, 23:07

Ne bi li se trebalo izdajati samo ako beba ne posisa dovoljno?? Kako to znati?

zwerka - to ne ni ne možeš znati. ja sam mišljenja da izdajati treba samo prije podoja i to samo ako je došlo do prepunjenosti dojki pa dijete ne može dobro uhvatiti bradavicu, a i da lakše krene mlijeko.
oba puta do sada sam bila iznenađena kako si žene same sebi u rodilištu stvaraju probleme počinjući s izdajanjem odmah prvi dan nakon poroda. na moje pitanje zašto? najčešći je odgovor bio - da mi mlijeko krene :dunno
e, kad im mlijeko krene, onda dođe do zastoja jer mališi budu premaleni da bi pocicali ono što se stvori zbog izdajanja pa one još više izdajaju i upadnu u začarani krug
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Maslacak » 01 lis 2008, 23:13

S prvim djetetom sam koristila ruksak koji sam dobila od magistrata- ali mi je bio nekako premali.. a sa drugim sam dobila od opcine torbu za kolica koja mi se nije svidjala pa sam si kupila drugu vecu- bila mi je prakticna jer se mogla objesiti na rucke od kolica- ali su se rucke istrosile i evo sad visi jos na samo jednom koncu.. a i prevelika nam je - pa onda samo najosnovnije stvari za njega stavim u malo vecu svoju torbu i nju objesim na kolica ili stavim na rame.. - cak imam i podlogu za presvlacenje u toj mojoj torbici..
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maslacak » 01 lis 2008, 23:16

Ina66 je napisao/la:
Ne bi li se trebalo izdajati samo ako beba ne posisa dovoljno?? Kako to znati?

zwerka - to ne ni ne možeš znati. ja sam mišljenja da izdajati treba samo prije podoja i to samo ako je došlo do prepunjenosti dojki pa dijete ne može dobro uhvatiti bradavicu, a i da lakše krene mlijeko.
oba puta do sada sam bila iznenađena kako si žene same sebi u rodilištu stvaraju probleme počinjući s izdajanjem odmah prvi dan nakon poroda. na moje pitanje zašto? najčešći je odgovor bio - da mi mlijeko krene :dunno
e, kad im mlijeko krene, onda dođe do zastoja jer mališi budu premaleni da bi pocicali ono što se stvori zbog izdajanja pa one još više izdajaju i upadnu u začarani krug

A upravo je to prvo mlijeko- koje ne tece jos u potocima jer ga ima malo- najzdravije i najkorisnije za bebe..
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 01 lis 2008, 23:22

e, to sam zaboravila napisati - većina njih nije ni znala da je to što cijede po pelenama kolostrum i koliko je on bebama koristan :(
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la silki » 02 lis 2008, 08:31

peglam robicu za mališu već danima...
skužila sam da imam hrpetinu jaaako malih benkica.
koliko se sjećam dorianu sam oblačila benkice dok mu nije pupak otpao. netko mi je savjetovao da su praktičnije od bodića za početak.
ima li smisla s obzirom da ovaj put neću imati problema sa presvlačenjem ili da sve te benkice spremim i ostavim samo bodije?
bodija imam više nego dovoljno.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Ina66 » 02 lis 2008, 08:33

ostavi par komada, za svaki slučaj
ja imam za početak bodi benkice, meni su one zakon, a ovih običnih benkica možda dvije-tri i to su neke deblje pa mogu proći i kao košuljica iznad bodića bez rukava
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la danijela81 » 02 lis 2008, 09:10

ja jučer ubola preslatku ambasador dekicu, za 90 kn u Pevecu. jedini problem je što mislim da će možda bit mala, 75 x 100. al nema veze, valjda će poslužit za u kolica, i za izlazak iz bolnice. bilo je i većih (90 x 120), za 100 kn, ali mi se boje nisu sviđale. ovih dana kupujem i termo hlačice i jaknicu.

i ja sam u bolnici vidjela puno mama koje odmah izdajaju mlijeko, isto su objasnile da onda tako brže "krene" pa se ne moram bojat da ću ga izgubit. ja povjerovala da to tako treba radit, tak da ih ne krivim. ak ne tražiš informaciju na pravim mjestima, vrlo lako naiđeš na onu krivu koja ti se čini sasvim logičnom. žao mi je da po bolnicama ne savjetuju i ne upozoravaju na takvo nešto. to bi zbilja trebalo uvest. nemaju svi internet, i ne kupuju časopise i knjige. puno žena sluša savjete od drugih "iskusnijih" žena.

čini mi se da su bodi benkice zakon, a ja dobila hrpu običnih bodija i benkica, tako da mi se ne isplati kupovat. vidjet ću hoću li se snać s ovim što imam.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la danijela81 » 02 lis 2008, 09:15

i još me nešto muči. imam 12 tetra pelena i 15tak gazica, veličine 20 x 40. svi me uvjeravaju da mi je to i više nego dovoljno, a mene strah da bi trebala kupit još tetri. svaki put kad odlučim kupit još jedan paket, netko me od toga odgovori, poprilično sam nesigurna
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Zwerka » 02 lis 2008, 09:45

Ja sam isto nadobivala hrpu robice. Baš sam jučer oprala dvije mašine i danas me čeka peglanje.
Jučer se nisam baš najbolje osječala, nekak me boljelo dolje u trbuhu, al sam se tješila da mi je to valjda od rastezanja maternice...danas sam dobro pa mogu nešto i raditi.
Isto sam se dvoumila oko benkica i bodya za rodilište jer ima jako puno različitih mišljenja, pa ću zato uzeti i jedno i drugo za rodilište, pa sestre neka same izaberu.
A šta se tiče izdajanja, pitala sam jer sam već isto čula hrpu mišljenja i sva su različita, a u knjigama piše samo da se treba izdajati u slučaju ako dođe do mastitisa. Ali ja ipak mislim da ako beba nauči dobro sisati, da do mastitisa ni ne dođe.

Cure, ova JGL krema za guzu - kak se točno zove?
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 02 lis 2008, 09:53

zwerka krema ti se točno zove dječja mast JGl, u bijeloj kutiji je i piše crvenim slovima. imaš u dm-u a vidla sam i u konzumu.
što se bodija i benkica tiče ja sam isto čula razne priče, a dobila svega. za bolnicu sam uzela bodi koji se oblači preko glave baš da vidim kak će to sestra tam obući jer mislim da ću benkicu znati i sama. čini mi se jednostavnije jer ide na preklop a ne preko glave.
za izdajalicu sam se isto dvoumila. na kraju sam je dobila ali ju ne planiram nositi u rodilište da ne bi pala pod utjecaj drugih žena i njihovim savjetima i komnetarima. ako mi zatreba mm mi ju može donijeti. ja bum je samo ovih dana doma iskuhala.
danijela prema onom popisu kojeg tu imamo tetra bi ti trbalo biti dosta. ja isto imam 12 komada i vodim se mišlju da lako nadokupim ako skužim da su mi fakat super i da mi treba još.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la thinkPINK » 02 lis 2008, 10:04

Nama pedijatrica rekla nikako koristiti Johnsons kozmetiku za bebe, da je vidjela puno slucajeva raznih osipa i iritacija... Mi smo na Musteli.

Ja kupila te benkice a na kraju ih nisam uopce koristila bilo mi je neprakticno jer su mi se stalno otvarale na sve strane. Bez obzira na pupak koristili smo bodi-benkice i bodice :dunno
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 02 lis 2008, 10:08

i mi smo na JGL kremi za guzu (mast je "prejaka", krema je OK), Mustela samponu za tjemenicu, Mustela samponu 2u1 (dobili ga u sklopu baby kosare(najbolji poklon koji smo dobili :)) i jos nam traje :)), bepanthen losionu za tijelo, Bepanthen mast za osipe, crvenila, ojedine, i ino....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Zwerka » 02 lis 2008, 10:13

E, hvala, sad znam i za tu mast.
A ove tetra pelene, to su obične pamučne? Mislim, već mi je neugodno postavljati takva pitanja, ali kad iskreno, tek sad od kad sam na forumu, vidim da pojma nemam skoro o ničemu. :oops:
Ja sam tražila po ljekarnama gazice za kupiti, ali nigdje nema za kupiti porubljene, nego se prodaje na metražu.
Gdje ste ih vi kupile?

A za te benkice ipak mislim ( iako pojma nemam pošto sam neiskusna) da su puno bolji izbor za bebu tak dugo dok pupak ne otpadne, jer ipak nisu pripijene uz tijelo ko bodyji. Ne znam, vidjet ću šta će reć u bolnici, iako ih nisam previše nakupovala. Više sam se bazirala na bodiće. Čula sam a i pretpostavljam da su benkice nepraktične upravo radi tog otvaranja sa svih strana, ali kažem, vidjet ću i probati.

Evo, isto kak ni nisam znala za to izdajanje, pa sam kanila već i kupit izdajalicu, al sad neću. Ako mi i nedaj Bože dođe do zastoja, lako se kupi. A do onda ću živjet u nadi da ćemo beba i ja uspješno savladati dojenje...

Eto, sad još manje znam za tu kozmetiku..
Za taj Musteli nisam ni čula, al sam prije vidjela da se dosta mama služi sa Bubchen proizvodima..
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 02 lis 2008, 10:26

za johnson sam i ja čula loših komentara iako ja za sebe kupujem neke njihove baby proizvode. za bebu mislim da ipak neću. mustela je poznata mislim francuska marka bebi kozmetike a ima i za trudnice. nešto je kuplja ali je navodno jako jako dobra. imaš za kupiti u apotekama. jasam imala njihovu kremu protiv strija i ipak sm ih dobila pun kufer... :dunno o ko zna kak bi bilo bez nje.

zwerka ne znam jesi li već bila na trudničkom tečaju i planiraš li uopće. tamo ti patronažna puno toga kaže i objasni. tako je nama rekla da od kozmetike na početku i ne treba puno. krema za guzu, dječji lagani sapun i bebi ulje. i to je sve što sm ja za sada kupila. pa lako kupim sve poslije.

porubljene gazice (kao i tetre) imaš u dm-u ali i svakom baby dućanu tipa turbo limač, adax i sl.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la danijela81 » 02 lis 2008, 10:28

Mustela proizvode imaš za kupit u ljekarnama. malo su skuplji, ali se isplati. svi kažu da za početak treba samo sapunčić, koji je navodno jako dobar, i eventualno šampon za kosu, i ne treba s tim pretjerivat pa dugo traju. ja sam se odlučila za to samo povremeno, po potrebi, a za svaki dan za kupanje par kapi bademovog ulja u vodu, eventualno malo čaja od kamilice u vodu kad brišem guzu.

gazice imaš za kupit u DMu, već porubljene, ali sam čula da se rubovi raspadaju, tako da ti je možda bolje kupit na metre pa dat nekome da ti porubi. o tome kako i koju veličinu, već ti piše upravo na ovoj temi.
tetra pelene su one obične četvrtaste, pamučne, od materijala poput gaze (ali nije gaza).

samo čitaj ovu temu od početka i pitaj što ti nije jasno. ja se isto još uvijek osjećam ko totalna neznalica, a proučila sam sve već 1000 puta. valjda ćemo pohvatat sve kad za to dođe vrijeme
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la danijela81 » 02 lis 2008, 10:30

snow - izgleda da smo postale u isto vrijeme :mrgreen:
danijela81
(pre)fina gospoja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.