Sada je: 14 srp 2026, 04:27.

oprema za neznalice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: oprema za neznalice

PostPostao/la Plusic » 02 lis 2008, 10:31

mi baby ulje nikada nismo koristili, receno nam da se po novome ne koristi ni baby ulje ni puder vec samo lagani losion ukoliko je potrebno...
baby ulje smo jedino koristili (po preporuci pedijatrice) za ciscenje iza usiju, znaci stapic za usi se malo namoci u baby ulje i onda se ocisti bebi podrucje iza uha da se ne skuplja sporkica (prljavstina) u tim sitnim "borama" :)

gazica, tetri i svega mi naslijedili preko 50komada, ali ti je uistinu dosta i 12.. ako zatreba lako kupis jos :)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la snowwhite » 02 lis 2008, 10:33

danijela81 je napisao/la:snow - izgleda da smo postale u isto vrijeme :mrgreen:

kad smo previše na forumu ;)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la snowwhite » 02 lis 2008, 10:34

Plusic je napisao/la:mi baby ulje nikada nismo koristili, receno nam da se po novome ne koristi ni baby ulje ni puder vec samo lagani losion ukoliko je potrebno...
baby ulje smo jedino koristili (po preporuci pedijatrice) za ciscenje iza usiju, znaci stapic za usi se malo namoci u baby ulje i onda se ocisti bebi podrucje iza uha da se ne skuplja sporkica (prljavstina) u tim sitnim "borama" :)

gazica, tetri i svega mi naslijedili preko 50komada, ali ti je uistinu dosta i 12.. ako zatreba lako kupis jos :)

pa za to nam je i rekla da nam treba ulje. dakle samo za čišćenje iza ušiju i oko zglobova.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Plusic » 02 lis 2008, 10:36

za zglobove je nama pedijatrica preporucila losion bepanthen ili pantexiol (JGL), jer navodno ulje jako zatvara pore pa nije preporucljivo...
ali sam skontala da svaka patronazna i svaka pedijatrica imaju svoju "politiku" pa necu unositi "nered" u ovaj topic :)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la danijela81 » 02 lis 2008, 10:38

snowwhite je napisao/la:
danijela81 je napisao/la:snow - izgleda da smo postale u isto vrijeme :mrgreen:

kad smo previše na forumu ;)

ja zbilja ne znam što bi drugo sad sa sobom, totalno sam neispavana, umorna i ništa mi se ne da pametno radit

i ja sam negdje pročitala ovo da ulje (pogotovo parafinsko) previše zatvara pore, ali ne znam gdje.

a i za puder sam čula da se po najnovijem ne preporuča, zato jer ga beba može udahnuti.
Zadnja izmjena: danijela81; 02 lis 2008, 10:39; ukupno mijenjano 1 put/a.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Zwerka » 02 lis 2008, 10:39

Ne bi vjerovale, ali nikako da uspijem postati.Stalno dolaze novi odgovori, pa svoje stalno moram mjenjati.
Stvarno, previše smo na forumu. A šta da drugo i radimo? :mrgreen:
E, onda imam i te tetre, jer smo kupili pamučne pelene ( 10 komada za 130 kn), ali nisam bila sigurna da mislite na to.
Meni je najveći problem to što u blizini nemam ni dm, ni turbo limač..

MM i ja kanili ići na trudnički tečaj i već se počeli otpremati, ali u Virovitici u bolnici taj tečaj traje od 14 - 15.30 sati, a kako mm radi samo ujutro do 15 sati, nikako nismo mogli ići. I još k tome su rekli da tečaj traje 8 dana u mjesecu ( svaki pon i sri ). A tko bi njemu dao toliko slobodnih dana?
I na kraju smo odustali od tečaja, ja sama nisam htjela ići.
Tako da sam ostala uskračena i za puno dobrih informacija.
Budem potražila po ljekarnam te Mustela proizvode, jer sam i sama više pobornik proizvoda iz ljekarne.
Ja sama osobno koristim sve Niveine proizvode i jako sam zadovoljna njima, ali za bebu bi ipak koristila ono što je provjereno i dobro.

Danijela, upravo se na toj temi zadržavam najviše, ali što više čitam, manje znam - baš ko totalna neznalica ( a u biti i jesam).
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thinkPINK » 02 lis 2008, 11:52

Tetra pelene su ti te najobicnije pamucne pelene, to smo i mi imali kao mali. Mi smo prvo imali tako negdje 10-12 al smo nadokupili, bilo nam malo jer smo dvostruko povijali s 2 pelene... Te manje krpice ko gaze imamo iz DM-a i ne raspadaju nam se rubovi... :dunno

Od tih drugih losiona, ulja, nismo koristili nista nego obicno bademovo ulje. Na pocetku mi je beba imala suhu kozu na stopalima pa smo to mazali. Osipa nikad nije imao, tako da ga zapravo s nicim ne mazemo. I da za guzu koristimo JGL kremu (Jadran galenski laboratorij).

Za kupanje Mustelin sampon koji je i za kosicu i tijelo. Jos nam traje jer se malo stavlja.

Uglavnom za bebu sto manje kozmetike a ono sto koristite nek bude sto prirodnije i sto kvalitetnije...

Oblacenje, bodi-benkice nam nisu smetale za pupak jer je on poktiven sterilnom kompresom...

Ma nije to nista neka mudrost, ali kad se sjetim sebe koliko sam sve proucavala i koliko mi je sve bilo cudno :mrgreen:
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zwerka » 02 lis 2008, 12:06

I meni stalno mm priča da se previše , da sve to dođe samo od sebe ( lako njemu pričati kad je pol dana na poslu i većinu vremena ću naravno ja biti s bebom).
Iako jedan dio mene zna da nije takav veliki problem imati bebu, svejedno se bojim. Ali sam uvjerena da ću se uskoro smijato tome svemu, kao i svojem neznanju.
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rachica » 02 lis 2008, 14:12

Nama pedijatrica rekla nikako koristiti Johnsons kozmetiku za bebe, da je vidjela puno slucajeva raznih osipa i iritacija

jednom je sveki čuvala E. i imala te maramice, koristila ih je,iako sam joj ja ostavila sve potrebne stvari...guza joj je od samo dva presvlačenja izgledala kao da je ispečena, takve crvene fleke nisam nikad vidjela. i šogoričina kćer se osula od njih. tako da ih ni ja na temelju vlastitog iskustva ne preporučam,iako znam mame koje su zadovoljne.

ni meni bodi benkice nisu bile praktične,prsa su mu stalno bila gola...bili su mi bolji bodići sa širim otvorom za glavu i gumbima na kopčanje na ramenima.
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 02 lis 2008, 14:20

mi smo presli u potpunosti na pampers sensitive vlazne maramice, cijenom su tu negdje (iskreno nisam nikada ni usporedivala u lipu) a primjetila sam da vise nema crvene guze (istina i presvlacimo se manje vani - zbog hladnijih dana), ali mi djeluju nekako vodenastije... kuzite me?
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la zeezee » 02 lis 2008, 16:53

Nemam ni ja pozitivno iskustvo s Johnsonom - malom sam one ljuskice od tjemenice, iako je imao samo malo, močila tim uljem, sav je pocrvenio po čelu i obrvama, koma...ima zato neko dm-ovo ulje, bez mineralnih ulja, parfema i sl, super je
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Zwerka » 02 lis 2008, 17:04

E, sad sam definitivno odustala od ideje da kupujem nešto od Johnsona.

Imam još jedno pitance: Sestra će kupit za bebu stol za prematanje koji ima kadicu za kupanje u sebi, al šogorica kaže da je ta kadica u stolu dost nepraktična. Ja sam vidla taj stol i kadicu, i ne vidim razlog zašto bi bila nepraktična.

Koja su vaša iskustva?
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 02 lis 2008, 17:12

šogorica ti je u pravu - kadica u komodi je stvarno dosta nepraktična. mi smo našu odmah izvadili i držali ju na prematalici (u početku) kad smo malu kupali, a kasnije je išla u veliku kadu. ili ti može kupiti običnu komodicu s ladicama i posebno kadu
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la thinkPINK » 02 lis 2008, 17:14

Ja odustala od takve komodice i kade... nemam pojma, bilo mi glupo nosat kadu s vodom u djecju sobu na parket pa nazad... I htjela sam komodu koja ce nam i kasnije ostat... Tako da smo kupili nama dragu i lijepu pravu komodu i gorre stavili samo onaj podlozak za presvlacenje... Trebalo je samo naci komodu koja je dovoljno visoka, siroka da bude dobra za tu namjenu...
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 02 lis 2008, 17:33

thinkPINK je napisao/la:Ja odustala od takve komodice i kade... ... I htjela sam komodu koja ce nam i kasnije ostat... Tako da smo kupili nama dragu i lijepu pravu komodu i gorre stavili samo onaj podlozak za presvlacenje...

ovo smo napravili i mi,samo sto smo vec imali komodu sa 4ladice i uz nju jos jednu policu (sa 3police), tako da su nam sad sve stvari za bebu na jednom mjestu,i robica, i pelene, i kosara sa baby kozmetikom, i sve sto nam treba...
kadicu dobili na posudbu, koristili je mozda 2 tjedna - jako nezgodna, kupili vecu, a sad ga vec kupamo u velikoj kadi i on gusta :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Rachica » 02 lis 2008, 20:45

meni je ta kada u sklopu komode bila ok. samo što smo je izvadili iz komode a na njeno mjesto-tj. taj gornji dio napravili još jednu ladicu i tu mi i dan danas stoje pelene, krema, maramice-odmah na dohvat ruke za presvlačenje, a kadu smo isto koristili i koristimo, ali odvojeno. tako da nam je došlo na isto kao da smo kupili kadu i komodu odvojeno.
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zwerka » 03 lis 2008, 09:36

Cure, hvala. :mah
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 03 lis 2008, 19:06

nekako mi se čini da svi iz te komodice s kadicom prvo izvade kadicu. svi hvale komodicu kak je super i sve ali kadica je koma i ona prva ide van.
meni na žalost ona nigdje nije stala pa ćemo ga prematati na podlošku na kinderbetu, a robica i sva potrebna oprema je u već postojećim ladičarima koje smo za bebolina ispraznili. :3srca
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Diami » 03 lis 2008, 19:31

E, to pražnjenje mene još čeka. Jednu ladicu veliku smo ispraznili, druga još slijedi, a vjerojatno i još pokoja. Podloga za prematanje još nije nabavljena, ali je već izabrana, i ići će na već postojeću veliku komodu s ladicama u spavaćoj. A kadica je nabavljena odvojeno.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Zwerka » 04 lis 2008, 10:19

Ja sam baš jučer nazvala sestru i popričala s njom u vezi tog stolića. I odlučile smo da će nam ipak kupiti za bebača samo stol za prematanje bez kadice, jer kad razmislim, i ta kadica je dosta niska. Budemo mm i ja kupili posebno kadicu - vidjela sam kadice na nogama i baš su zgodne.
Ja sam za sad ispraznila dvije ladice u našem ormaru i posložila robicu za bebu u njega, a kad dobim taj stolić za prematanje, vidjet ću koliko i šta će stati u njega, pa ću preseliti.
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maslacak » 04 lis 2008, 12:54

Trebalo je samo naci komodu koja je dovoljno visoka, siroka da bude dobra za tu namjenu...

Moze se kod stolara izraditi i posebni dodatak za komodu- koji bi ju prosirio- slicno kao sto imaju drvene komode za presvalcenje onaj dio koji se kasnije skine pa ostane noramlan komodica.. - znaci to su malo povisene bocne starnice- nekih 5-10 cm sa straznjom starnicom i produzetak za komodu- na koji ide podloga.. slika to ovako izgleda..
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 09 lis 2008, 13:46

da li ima netko iskustva s prematalicom koja se stavlja na kinderbet?
moram li prmatalicu micati kada ju ne koristim ili može stajati na kindebetu? sad sam si to složila i ona zauzima skoro pola kinderbeta pa mi se čini kao da će smetati bebi. ok je on na početku mali, pa mu neće ništa biti prekriveno ali kako bude rastao malo mi je čudno da to stoji iznad djeteta. ili je to tak normalno :dunno
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la danijela81 » 09 lis 2008, 14:16

imam problemčić..

kupila sam ogradicu, jastuk i poplun za dječji krevetić, i sada ne mogu nigdje pronaći navlaku za poplun tih dimenzija. poplun je 100x140, a ja svugdje pronalazim svakakve veličine osim te.
naišla sam samo na jednu jedinu garnituru u nekom dućanu, ali je bila ružna, i jastučnica nije odgovarala (ali jastučnica mi nije toliko bitna kad neću koristit jastučić), a koštala je oko 230kn. to mi se čini malo previše za jednu običnu navlaku za dječji poplun :dunno

jel netko zna gdje bi se to moglo nabavit ili naručit?

trenutno sam u Os, a obišla sam skoro sve dućane, između ostalih Adax, Tintilinić, Pikolo, Turbo Limach..

bila sam i u potražnji nekih zgodnih materijala, da barem nekome dam da mi sašije, ali nisam pronašla baš ništa što bi podsjećalo na dječju posteljinu.

snow - tu prematalicu imam i ja. mislila sam ju držat na krevetiću u početku, a za kasnije ni ja ne znam gdje bi s njom. ne može stajat na komodici jer je velika i ima nešto s donje strane, na sva 4 ugla nekakve izbočene šarafiće u plastici, ne znam ni čemu služe, ali smetaju kad se stavi na ravnu površinu, čini mi se sve skupa nestabilno
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la snowwhite » 09 lis 2008, 14:21

danijela, moj poplun je 90x130 i navlake su iz adaxa...ali tvoj je veći.
ja sam to dobila no tu su mi cure na forumu reke da poplun i nije toliko važan :dunno
što se prematalice tiče vidjet ću što će još napisati iskusne mame ;) a ovi "šarafići" ti služe kad staviš na kinderbet da ti prematalica bude sigurna da ne bježi...kužiš
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Zwerka » 09 lis 2008, 14:32

Baš sam sad išla pogledati mjere krevetnini koju sam ja kupila.Navlaka za poplun je 90x130, a jastučnica 40x50. Platili smo 100 kn.
Čitala sam da se popluni ne preporučuju do djetetove prve godine, tako da će meni ta krevetnina još odstajati jednu godinicu..
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 09 lis 2008, 14:42

ja za sada imam samo proljetno - ljetnu vrecu i preko toga ga obavezno pokrijem sa poplunom :dunno

a jel zna netko gdje ima za kupiti vreca sa rukavima - zimskih?
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la danijela81 » 09 lis 2008, 14:45

snowwhite je napisao/la:a ovi "šarafići" ti služe kad staviš na kinderbet da ti prematalica bude sigurna da ne bježi...kužiš

ja sam pomislila kako je zgodno da je to baš tu, da mi ne sklizne s krevetića, ali sam mislila da ima i neku "dublju" svrhu, kao npr. za prišarafit negdje :D . na krevetić ne mogu jer je širina krevetića 60, a razmak između njih 70 cm, pa ima malo "lufta". a jesam vješta s opisima :rolf

u početku ćemo se pokrivat s dekicom, a ovaj kompletić sam kupila već sad zbog ogradice. bio mi je prelijep, žuti s medekima i leptirima i srcima, i još bio na nekakvoj akciji za neke sitne pare. sad vidim da nisam to trebala kupovat :roll:
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la silki » 09 lis 2008, 15:27

Plusic je napisao/la:ja za sada imam samo proljetno - ljetnu vrecu i preko toga ga obavezno pokrijem sa poplunom :dunno

a jel zna netko gdje ima za kupiti vreca sa rukavima - zimskih?

bilo je nedavno u vrtuljku na akciji za 100tinjak kuna krasnih s dugim rukavima :mah

ja neću koristiti ništa osim vreće.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Plusic » 09 lis 2008, 15:33

samo toliko malo kunica?
to mi zvuci super!
di je taj ducan?

hvala ti :3srca
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la silki » 09 lis 2008, 15:42

ma vrtuljaka imaš koliko hoćeš po gradu, to je lantea.
ovaj je na uglu derenčinove i vlaške.
kad kreneš od kvatrića prema trgu s lijeve strane, ulicom desno ideš u petrovu - rodilište.
ne znam ima li ih još.

imaš vrtuljak i u petrinjskoj i nasuprot adaxa u maksimirskoj...
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.