Sada je: 20 svi 2026, 18:41.

terapijski pas I

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: terapijski pas

PostPostao/la lulamae » 11 stu 2008, 19:06

breg je napisao/la:Ma pesek je mila majka, naš se mačak vozio zakvačen za staklo cijelo vrijeme, to je bilo za poludit.

E da mi je to bilo vidjeti :mrgreen:[/quote]

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

da..bumo vidli kak ce nam uopce ic ;) on vec ima dva dlakavca u dvoristu..al doslovno dlakavca.. :mrgreen: uvijek skacu po adrianu kad dodemo..al to naravno nema veze s terapijskim psom..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 14 stu 2008, 09:58

dlake - ahhh, na njih se nisam navikla kroz sve ove godine :ne
Bila nam je jučer Lucija i bilo je jako veselo, a Tia je "poludila" jer je bila u velikom centru pažnje. Ponavljali s mo matematiku na veoma zabavan, slinav i dlakav način :mrgreen:
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 19 stu 2008, 12:31

Pošto nitko nije ništa napisao o Seminaru, budem ja, a nisam ni bila na predavanjima, uredno sam čuvala djecu u sobici sa strane.
Baš me veseli što sam ponovno vidjela drage obitelji s terapijskim psima, svi su klinci jako narasli, neki su se i uozbiljili. Peseki su se uglavnom zdebljali :mrgreen: . Ma važno je da su toliko voljeni u obiteljima i da pomažu našoj dječici.
Malo sam se igrala s Riom iz Male kuće, tako je nježna i samo bi se mazila. :mah
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 19 stu 2008, 14:48

Ria je stvarno posebna.....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivons@ » 19 stu 2008, 23:57

:mah Evo da se i mi javimo,bili smo na seminaru iako još nemamo psa,predavanju su bila jako poučna
i sve što sam tamo vidjela i naučila bit če od velike pomoči kada dobijemo psa.Psi su prekrasni
i nevjerovatni a moram se složiti sa svima Ria je stvarno posebna,nisam mogla vjerovati da
taj pas može tako raditi sa djetetom(gledali smo filmič o Riji i njenom radu u Maloj kuči).Ivona se oduševila
jer i inače obožava pse ali je ovo bilo odlično iskustvo.Upoznali smo hrpu prekrasnih ljudi
i ovim ih putem pozdravljam,i naravno mame sa ovog foruma,koje su bile tamo. :bye
vjerujem u čuda..........
http://picasaweb.google.com/iskopi.pavicic
ivona;)
Ivons@
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 20 stu 2008, 09:59

he, he, ja čekala da se ipak ljudi s foruma oglase. Uskoro ćemo te seminare preimenovati u seminar GP-a :mrgreen:
Meni ej bilo dobro i poučno. Falilo mi je više druženja s drugim roditeljima. Svidjela su mi se sva predavanja (i Mart je odradila sama jedan dio svog predavanja), baš sam si mislila kako mi fali više tih roditeljskih iskustava u radu s psima.
Moji klinci su se nauživali u maženju svih pasa, naročito Olija. I Tia je dobila novu, šminkersku ormu.
I da, Aron mi je i opet vadio mast :3srca
Svi su psi lijepi, nekako su mi se svi učinili izuzetno vitki (osim naše starije sestre iz Osijeka, ali to je ipak Slavonija). Vidi se da su svi maženi i paženi.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 20 stu 2008, 13:00

meni je isto bilo lijepo i poucno. marta je uzivala u druzenju i dogadjanjima. odradila je dio prezentacije na svoju inicijativu. sve bi bilo lijepo da nije bilo smijeha. ipak, sve je to dobro da ne bi ljudi mislili da zivimo u bajci i bez problema.
od svih, martui se najvise svidio denis i stalno prica o njemu.
stvarno je skup slicio na GP, no eto, vidi se da forum ima svoju funkciju. faith, muz ti je jako simpatican. bili smo skupa na radionici kod psihologice. jako simpatican lik.
ja sam isto primijetila koliko su djeca od prosle godine narasla i napredovala. to je zaista ohrabrujuce.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 20 stu 2008, 13:25

gospon direktor :cool
:pee
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la DomiMama » 20 stu 2008, 15:28

opet ja uletavam :mrgreen:

prebacila sam prilog o vrticu pa ga mozete ovdje pogledati. Mislila sam da ce biti ipak malo vise o psima vodicima, no kako god, prilog mi se cini simpatican... mislim, ipak je moje dijete ovdje imalo debitantsku ulogu pa sam vrlo pristrana :cool

http://s24.photobucket.com/albums/c36/DomiMama/?action=view&current=Prilogovrticu.flv
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 20 stu 2008, 21:10

Hvala što si stavila ovaj prilog, baš je interesantan, i da, malo je prekratak, ali tako je to sa minutažom na tv-u.
Ne znam koji je tvoj dječak ali svi su klinci baš medeni :3srca

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 21 stu 2008, 10:17

moj klinjo ti je ovaj sto kaze: ribicu, kornjacu, palicnjake (Borna) :cool
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 21 stu 2008, 10:47

Može pitanje? Koliko vaši muževi sudjeluju u radu ili brigi sa terapijskim psom. Dali ste na sve dogovore išli zajedno ili je neka mama išla sama? Molim i odgovor :mah
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 21 stu 2008, 13:00

Meni je uvjet i bio da mm sudjeluje u svemu jer znam da drugačije nebi mogla sve stići. Jedino kad smo imali primopredaju psa sam ja bila sama jer je to trajalo tjedan dana i čovjek je morao raditi :mrgreen: . U jutarnju i večernju šetnju ide obavezno mm i on mu daje papati, ostale šetnje obavljam ja. Nije da ja nešto nebi mogla sama, znala sam biti tjedan dana sama s dečkima i Aronom, može se ali je teško.
Nemoj me krivo shvatiti, ali moram te pitati, da li tebi mm neće pomoći ili ga jednostavno nema doma? A imaš i stariju djecu pa ti i oni mogu pomoći dio oko peseka? :mah

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 21 stu 2008, 16:42

mi smo na sve dogovore isli zajedno. prijenos je izgledao tako da smo obopje radili sa zokijem i dosta dugo svi troje sudjelovali u ucenju svega oko psa. jutarnju setnju obavljam ja, vecernju, tata, dnevnu marta. marta daje psu jesti. to je njen zadatak od prvog dana, ona ga cetka. kad ucimo nesto novo, to radimo navecer kad marta legne, a onda sutra probamo s njom. uglavnom, pas je velika obaveza i veliko zadovoljstvo. koristi nece biti ako ga itko bude osjecao kao teret, a jedna osoba to tesko da moze uza sav angazman oko djeteta i ostale djece.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 21 stu 2008, 17:18

s obzirom na moj strah od pasa, mm je preuzeo na sebe prijenos i on je Tijin ALfa (a kćerka je beta :mrgreen: ). Njegova je jutarnja šetnja, sinovljeva je podnevna, a kćerkina je večernja. Kada je mm na putu, sin uletava ujutro, a ja u podne.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 21 stu 2008, 19:13

faith je napisao/la:Meni je uvjet i bio da mm sudjeluje u svemu jer znam da drugačije nebi mogla sve stići. Jedino kad smo imali primopredaju psa sam ja bila sama jer je to trajalo tjedan dana i čovjek je morao raditi :mrgreen: . U jutarnju i večernju šetnju ide obavezno mm i on mu daje papati, ostale šetnje obavljam ja. Nije da ja nešto nebi mogla sama, znala sam biti tjedan dana sama s dečkima i Aronom, može se ali je teško.
Nemoj me krivo shvatiti, ali moram te pitati, da li tebi mm neće pomoći ili ga jednostavno nema doma? A imaš i stariju djecu pa ti i oni mogu pomoći dio oko peseka? :mah

Ma ne da neće, nego ga nema doma, a njemu je veliki problem izostajati s posla zbog određenog razloga koji nemogu javno navesti. Kad radi ne dođe doma prije 5 i onda jede i uvijek neko djete ima neki trening ili aktivnost. A često ga i nema recimo sada, u srijedu je došao doma predvečer i u čet sa posla otputovao i neće se vratiti prije ponedjeljka. I kako bi on mogao nešto kad ga nema. I ja isto mislim da bi mi starija djeca mogla pomoći, recimo mlađi sin bi mu mogao dati jesti i vode a kćer bi mogla pripaziti npr dok se šeće u dvorištu, imamo veliki voćnjak iza kuće-sve ograđeno. Zajedno bi ga kupali, a veliku šetnju bi mogli isto zajednički obaviti dok je lijepo vrijeme a kad bude hladnije mogu i sama a kćer može pričuvati dećke. Ukoliko bi mm stigao mislim da bi i on mogao obaviti nešto od toga. Ali ne može izostajati iz posla jer nam o tome ovisi životna egzistencija.
U čemu je onda tm sudjelovao? Jel mi možeš to malo opisati kako bi znala o čemu se toćno radi?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 21 stu 2008, 19:20

Ajme Nadice, strah od pasa, dali si to uspjela svladati i kako?
Hvala vam cure na odgovorima.
Što se tiče terapije sa psom dali ste i na obuku išli zajedno? mislim da je Martine mame muž išao koliko sam skužila iz njenog posta.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 21 stu 2008, 19:23

martina mama je napisao/la:mi smo na sve dogovore isli zajedno. prijenos je izgledao tako da smo obopje radili sa zokijem i dosta dugo svi troje sudjelovali u ucenju svega oko psa. jutarnju setnju obavljam ja, vecernju, tata, dnevnu marta. marta daje psu jesti. to je njen zadatak od prvog dana, ona ga cetka. kad ucimo nesto novo, to radimo navecer kad marta legne, a onda sutra probamo s njom. uglavnom, pas je velika obaveza i veliko zadovoljstvo. koristi nece biti ako ga itko bude osjecao kao teret, a jedna osoba to tesko da moze uza sav angazman oko djeteta i ostale djece.

Nije mi jasno kako Marta može obaviti dnevnu šetnju :dunno , meni su rekli da djeca uopće nesmiju šetati sami psa, a moja kćer je visoka 180 cm i izgleda kao starija srednjoškolka, kao odrasla osoba.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 21 stu 2008, 23:44

pih, ako imaš vrt, onda si na konju :up. Moji kumovi samo puste Rondu u vrt da ona obavi, a periodički se pokupe jelte govanca :mrgreen:
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 21 stu 2008, 23:45

plava,mislim da peseka ne smijes bas precesto kupati..zapravo vrlo rijetko..negdje i napisala da bi ga ti kupala..
ja nam isto zelim psa,odnosno adrianu..samo se moramo jos dogovoriti i smisliti mjesto za njega..jer ipak mislim da o tome treba dobrano dobrano razmisliti jer cujem da puno ljudi vraca pse..grozno..
jos je danas u puzu bila jedna mama s pesom..joj,tak sam ga jos vise pozeljela..najvise od svega da adrian moze setati uz njega..i da nas ljudi primjete i obrate paznju da se ne mozemo uzmicati..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mala luce » 22 stu 2008, 00:38

Ivons@ je napisao/la::mah Evo da se i mi javimo,bili smo na seminaru iako još nemamo psa,predavanju su bila jako poučna
i sve što sam tamo vidjela i naučila bit če od velike pomoči kada dobijemo psa.Psi su prekrasni
i nevjerovatni a moram se složiti sa svima Ria je stvarno posebna,nisam mogla vjerovati da
taj pas može tako raditi sa djetetom(gledali smo filmič o Riji i njenom radu u Maloj kuči).Ivona se oduševila
jer i inače obožava pse ali je ovo bilo odlično iskustvo.Upoznali smo hrpu prekrasnih ljudi
i ovim ih putem pozdravljam,i naravno mame sa ovog foruma,koje su bile tamo. :bye

Poštovana i mi smo na listi čekanja, samo za nas nema još nade 6 mjeseci barem i to za drugi razgovor (tako kaže Maša).
Molim Vas i sve ostale mame za savjet kako da se pripremimo teoretski najbolje za novog člana. Da li trebamo proučavati dresuru pasa ili...? Nadam se da će i za nas doći radostan trenutak sudjelovanja u vašim druženjima. Do tada ćemo se i dalje boriti s adhd-om. Puno pozdrava i hvala za sve savjete unaprijed.
mala luce
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 03 pro 2008, 22:05

Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 04 pro 2008, 01:24

pa vi se samo slikarite posvuda ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 04 pro 2008, 06:15

Uf, koji komadi :xgrin , mislim da je to Spok, al nisam ziher. :joy

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 04 pro 2008, 09:53

Je, Spok je
ali i Joda je tamo
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la lulamae » 04 pro 2008, 14:19

pa i mislila sam si da je i yoda tamo..lukasa sam prepoznala ali za mamu nisam bila sigurna..jel to marta kraj lukasa?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 04 pro 2008, 14:30

Nije, mislim da je Lukasova seka
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la Mammamia » 14 pro 2008, 00:33

:srca
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 06 vel 2009, 14:54

Evo samo da se pohvalim...danas mi je u kuću stigao test terapijski pas, debela dlakava labradorica crne boje. Mačak je doživio šok kad je pas ušao, sve dlake su mu stajale u zrak kao da je jež. Z mi je objasnio sve ono što trebam učiniti sa psom i nekoliko komandi. Objasnio mi je kako nagraditi psa, đep mi je pu psećih kolačića :lol , kuća mi je puna dlaka- ali začudo to me uopće ne dira :) u što sam se pretvorila :lol . Navečer ću upoznati mm-a sa usisavačem pa nek on posauga dok se mi popiškimo vani :mrgreen: . D je nakon dolaska iz vrtića ostao jako iznenađen, bio je sretan, malo smo izišli i van sa psom i Z, i zamislite pas me je poslušao- :5 napokon jedan u obitelji koji sluša bar na drugu :klanja . Popodne planiram šetnju do škole dok u kući bude defektolog, pa ćemo vidjeti. Držte mi fige.....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 06 vel 2009, 15:20

napokon jedan u obitelji koji sluša bar na drugu

Na tu dobrobit nisam nikad pomislila :rolf
Lidija