Sada je: 13 srp 2026, 12:33.

Prelazak od privatnog ginica u bolnicku ambulantu

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Prelazak od privatnog ginica u bolnicku ambulantu

PostPostao/la Tajana5 » 28 stu 2008, 15:58

Curke, moze mala pomoc? :mrgreen:

Kako ide procedura s odlaskom na pregled u bolnicku trudnicku ambulantu pred porod?
Ja sam u prvoj trudnoci imala neku kakti vezu pa sam samo nazvala dr-icu i pitala kad mogu doci i ona me narucila - ja dosla, cekala normalno ko i sve druge trudnice, nije me se nist posebno pitalo ili savjetovalo...samo nisam nosila uputnicu... :whew
Ovaj put mi se opce ne da potezat tu vezu jer mi je tak i tak bila niskoristi i nisam opcenito bila sretna s tim da opce trebam vezu pa me zanima procedura.

Konkretno:

Kada je potrebno prijeci od privatnog ginica u bolnicku trudnicku ambulantu (negdje sam citala oko 36-tog tjedna?)?

Moze li se izabrati bilo koja bolnica ili moram po mjestu stanovanja (znam da porod moze bilo gdje, ali za ovo ne znam)?

Treba li za pregled uputnica od socijalnog ginekologa i kakva uputnica? Da li za pregled ili pregled+UZV? Da li svaki put moram donijet novu uputnicu ili moze nekakva jedna uputnica za sve iduce preglede?

Da li mislite da je to bitno kod kojeg se dr-a ide na pregled u tim zadnjim tjednima trudnoce? Meni su se u usporedbi s privatnim ginicem ti pregledi u bolnici cinili totalno bezveze i tih 3 sekunde kaj su me pregledali, imam osjecaj da je svejedno ko me gleda...

Hvala unaprijed na odgovorima! :bye
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Prelazak od privatnog ginica u bolnicku ambulantu

PostPostao/la snowwhite » 28 stu 2008, 16:43

Tajana, ne znam di planiraš roditi ali mislim da je manje više svugdje isto. Ovo ti vrijedi u vinogradskoj:

u trudničku ambulantu bi tebala doći prvi put tak negdje 35-36 tjedan.
biraš bolnicu koju želiš jedino sam čula kod poroda na SD da znaju raditi probleme ako im je guzva
Uputnica ti treba baš od ginekologa i na njoj ti napiše pregled. ako hoćeš i uzv za to ti treba posebna uputnica. Za svaki pregled nova uputnica i držim ti fige da će ti gin dati više uputnica od jednom. Meni moja nije htjela pa ideš svakih par dana po uputnicu pa na pregled. :whew
Nema naručivanja samo dodješ i čekaš ;). Osim za uzv, za njega se u vinogradskoj naručuje i čekaš termin mjesec dana pa ti ne preporučam. naravno ako tijekom pregleda skuže da ti teba uzv onda možeš i bez uputnice i bez čekanja.
Što se doktora tiče oni se izmjenjuju svaki dan drugi ali nikad nisi siguran da ćeš naletiti na istog kad bi tamo tebao biti. A ionako na porodu će biti onaj koji je taj dan dežuran. Tak da mislim da odabir doktora za te zadnje preglede nije presudan pogotovo jer je tako kao što kažeš, pregled traje minutu.

Nadam se da sam pomogla. ako još nešto trebaš :pise
Sretno :bye
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la tara28 » 28 stu 2008, 23:34

bonga sam rodila u petrovoj prije nekih 20 mj. Cijelu sam trudnoću vodila privatno, a kad sam ušla u 37 tj. moj ginić mi je rekao da se trebam javiti u petrovu doktoru kojeg ja izaberem ( on mi je doduše dao svoju preporuku). Uglavnom trudnička ambulanta ti radi ovako:
Ambulanta

TRUDNIČKA

Pon dr. Gašparović 8-10h, prof.dr. Škrablin 10-14h
Uto mr. Starčević 8-10h, prof.dr. Djelmiš 10-14h
Sri mr. Blajić 8-14h
Čet prof.dr. Ivanišević 10-14h
Pet dr. Zlopaša 8-14 h

UZV

Pon prof .dr.Škrablin, dr. Gašparović, dr. Zlopaša
Uto prof.dr. Ivanišević, mr. Starčević
Sri
Čet prof. dr.Škrablin
Pet dr. Gašparović

Tada se nije trebalo naručivati, nego dođeš s uputnicom i čekaš unedogled, stoga je bolje doći pred kraj radnog vremena, jer se ipak dosta raščisti. Uputnicu sam uvijek dobivala samo jednu, za pregled i za ctg, uzv mi nikad tamo nisu ni radili. Za svaki pregled sam morala dolaziti kod soc. ginića
po posebnu uputnicu, nije mi mogao dati više njih odjednom. Rekao je da može dati max. dvije uputnice odjednom, ali samo kad prođe termin poroda.
Sada sam se odlučila za sveti duh i moraš se naručivati za preglede u njihovu trudničku amb. Ali ovaj put sam se već sad prebacila na preglede u bolnicu, nisam čekala 37. tj., baš zbog prepunjenosti na sv. duhu, pa me ovako ne mogu zezati da ne pripadam tamo po mjestu stanovanja i da me neće primiti.
:bye
Bongo, 04.04.2007.
Đurđa, 18.02.2009.
tara28
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tajana5 » 30 stu 2008, 12:08

Cure super, HVALAAAAAAA!!!
Sw - bas super kaj si mi napisala za Vinogradsku jer tamo i namjeravam ici.
:bye
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju.