Kako ide procedura s odlaskom na pregled u bolnicku trudnicku ambulantu pred porod?
Ja sam u prvoj trudnoci imala neku kakti vezu pa sam samo nazvala dr-icu i pitala kad mogu doci i ona me narucila - ja dosla, cekala normalno ko i sve druge trudnice, nije me se nist posebno pitalo ili savjetovalo...samo nisam nosila uputnicu...
Ovaj put mi se opce ne da potezat tu vezu jer mi je tak i tak bila niskoristi i nisam opcenito bila sretna s tim da opce trebam vezu pa me zanima procedura.
Konkretno:
Kada je potrebno prijeci od privatnog ginica u bolnicku trudnicku ambulantu (negdje sam citala oko 36-tog tjedna?)?
Moze li se izabrati bilo koja bolnica ili moram po mjestu stanovanja (znam da porod moze bilo gdje, ali za ovo ne znam)?
Treba li za pregled uputnica od socijalnog ginekologa i kakva uputnica? Da li za pregled ili pregled+UZV? Da li svaki put moram donijet novu uputnicu ili moze nekakva jedna uputnica za sve iduce preglede?
Da li mislite da je to bitno kod kojeg se dr-a ide na pregled u tim zadnjim tjednima trudnoce? Meni su se u usporedbi s privatnim ginicem ti pregledi u bolnici cinili totalno bezveze i tih 3 sekunde kaj su me pregledali, imam osjecaj da je svejedno ko me gleda...
Hvala unaprijed na odgovorima!

. Osim za uzv, za njega se u vinogradskoj naručuje i čekaš termin mjesec dana pa ti ne preporučam. naravno ako tijekom pregleda skuže da ti teba uzv onda možeš i bez uputnice i bez čekanja.