Sada je: 06 lip 2026, 01:19.

PISMO DJEDU BOŽIĆNJAKU!!!

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

PISMO DJEDU BOŽIĆNJAKU!!!

PostPostao/la Itta » 29 stu 2008, 21:49

Vaša djeca mogu poslati pismo Djeda Božićnjaku sa svojim željama, i od njega i njegovih pomoćnika dobiti odgovor.
Dovoljno je na e-mail adresu dbozicnjak@yahoo.com poslati pismo sa željom, pohvalama i pokudama, imenom djeteta i adresom i za svega 20 kn, djete će primiti pismo uz kojie ide i neki sitni dar, tipa sličica, gumice za kosu i sl. pismo se plaća po primitku pozećem... učinilo mi se ovo jako zgodno i prigodno :mrgreen:
slika
Itta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: PISMO DJEDU BOŽIĆNJAKU!!!

PostPostao/la Itta » 01 pro 2008, 15:23

evo još jedna informacija; frendica je primila pismo djeda božićnjaka i osim pisma i nekih sitničica dobili su i crtić djeda mraza i rudolpla :xwave
slika
Itta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 01 pro 2008, 15:32

Kaj zbilja? Nisam uopče pojma imala za to... :xlol
Čini mi se zgodno... idem mu i ja napisati jedno pismo :xkiss
Ja danas pisala onom "pravom" u Finsku :rolf
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Tajana5 » 02 pro 2008, 10:54

Tinica, moze adresa tog pravog u Finskoj? :xgrin
Mislim da i on salje pismo negdje u proljece jel tak? Jeste pisali na engleskom ili na hrv?
Mi imamo na hrv vec napisano, ali ja bih mozda prilozila prijevod tak da moze nekaj odgovorit...kak to ide?
Tenks na uputama.
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 02 pro 2008, 11:30

Hočeš da ti tu stavim pismo koje sam poslala na engleskom jeziku?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Nada » 02 pro 2008, 14:43

I mi sinoć napisali pismo Finskom Djedu Mrazu, na engleskom za svaki slučaj, danas šaljemo.

Evo adrese:
SANTA CLAUS
ARTIC CIRCLE
FINLAND
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 02 pro 2008, 14:46

Mr. Santa Claus
Santa Claus Main Post Office
96930 Arctic Circle
FINLAND

Zagreb, 01.12.2008. :xwave

Dear Santa,

My name is Fran, I'am 5 years old and I live in Zagreb, Croatia. I don't have a brother or sister but I really hope I will have him or her one day. I don't know if you have a brother or a sister, but if you do then you should understand me. Sometimes is really boring without them… I have many friend and sometimes they make my life difficult, especially the younger. However, I love my friends more than anything in this world and I would be very unhappy if I didn't have them around. My best friends are Ana, Lamia, Evita, Lina, Helena, Lea, Leona…
Every year for Christmas I find a lot of presents under our Christmas tree and I thank you for that very much. I always wonder how you manage to do all that and make my wishes come true. My mother tells me a stories about your traveling, and what makes me especially happy and makes me laugh is the story about Rudolph, your Red-Nosed Reindeer.
Stories about you and your trips make ever Christmas very special to me and they live in my imagination throught the whole year. In my imagination I travel with you through wide snowy open spaces of the North to Africa and Australia, China and Japan and every other country my mother told me about.
I would really like to know how you manage to make all the children in this world happy, be in every home and make the Christmas Day such a special day.
I would like to tell stories to my little friends about your trips. They really likes my stories and I would also like to surprise my mother this Christmas and tell her and my friends a story about one of your trips.
I know you are very busy, but I would like you to find some time and send my mother and myself a letter which will make our Christmas this year even more magic.

Love, Fran!

My address is... :xmah
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 02 pro 2008, 14:50

A prije pola sata dobila na mail ovu poruku :
Dragi Fran,
ja sam sob Rudolph i pomoćnik sam Djeda Božićnjaka. Samo sam ti htio reći da sam tvoje pismo upravo predao Djedu Božićnjaku i on mi je rekao da njegovo pismo očekuješ uskoro. Ja ti savjetujem da budeš dobar mami i tati.
Puno pozdrava i smrznutih poljubaca šalje ti
Rudolph
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Itta » 02 pro 2008, 15:24

:xhappy i mi smo dobili sličan odgovor :xlol
slika
Itta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Djeni » 02 pro 2008, 16:56

Tinice bas nam je drago da si nas stavila kao Francijeve frendove :xlol
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 03 pro 2008, 09:13

:joy Ah znaš ti Lamiu i njega :srca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Nada » 03 pro 2008, 11:28

evo i mi dobili mail:

"Draga Lora,
ja sam sob Rudolph i pomoćnik sam Djeda Božićnjaka. Samo sam ti htio reći da sam tvoje pismo upravo predao Djedu Božićnjaku i on mi je rekao da njegovo pismo očekuješ uskoro. Ja ti savjetujem da budeš dobra mami i tati, odlaziš u vrtić, družiš se sa svojim prijateljima i prijateljicama, maziš i čuvaš svoju seku.
Puno pozdrava i smrznutih poljubaca šalje ti
Rudolph"
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tajana5 » 03 pro 2008, 14:40

Nadoooo, Lora ima seku?!?! Ja sam to skroz propustila! :oops:
Nist nas nema okolo po kvartu pa nisam ni mogla vidjeti, ali nadam se da cemo se na proljece uhvatit u nekom od parkica...

Tinica, krasno vam je pismo!
Nase je bilo jako kratko i samo: zelim to to i to. Nisam je mogla usmjeravati ni u sto drugo jer je rekla - ma to je Djedu Mrazu dosadno. :lol

Poslat cu ja i ovo na hrvatkom i prijevod na engleskom...pa bumo vidli kaj cemo dobit natrag.

HVALA za adresu!!!
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nada » 03 pro 2008, 17:59

Hej Tajana :mah , aha, imamo Taru, 7 joj je mjeseci...Nismo ti više u kvartu ali rado smo za šetnju kada vremenske prilike to budu dopustile.
U subotu smo na O-trci na Bundeku (sorry na off topic)

Vezano uz pismo, mi smo u Finsku poslali pismo samo na engleskom plus Lorin crtež a ovom na yahoo smo proslijedili to isto pismo (na engleskom) ali smo dodali i Lorin CV (imam ga na kompu to smo morali raditi za vrtić).

Nase je bilo jako kratko i samo: zelim to to i to. Nisam je mogla usmjeravati ni u sto drugo jer je rekla - ma to je Djedu Mrazu dosadno. :lol

Baš ti je dijete obzirno, mi smo isto kratko napisali (zato smo i dodali CV da si Djedica pročita kad će imati vremena :xlol )
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 04 pro 2008, 12:38

Tinica, krasno vam je pismo!
Tajana :xmah
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Itta » 19 pro 2008, 06:04

Jesu li vam stigla pisma?
Naše je kako kaže Rudolph na putu :xgrin
slika
Itta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MalaSirena » 19 pro 2008, 07:19

Mi smo pisali negdje početkom studenog DMu u Finsku, a odgovor sam napisala ja. U biti, trebalo je to biti pismo isprike jer nisam mogla naći Batmana pa da mu pod time uvalim nešto drugo, a sad će to biti pismo pohvale :xgrin . Skinula sam neke sličice s neta, napisala tekst preko njih, još samo da napravim prigodnu kuvertu i voila!
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la Itta » 19 pro 2008, 07:38

Ma bravo vidiš kako si ti kreativna mama, :xgrin
slika
Itta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nada » 23 pro 2008, 01:24

Stiglo nam je pismo :joy :joy

Kopiram:

...pa stiglo nam pismo od Djeda Mraza. U kako je lijepooooooooo napisao, kao da je mene konzultirao. Dugačko je, nemrem ga prepisati, no, uglavnom, u pismu objašnjava Lori kako teku pripreme za njegov dolazak (Djedica provjerava popis djece i njihovih želja, patuljci prave igračke, baka Mraz peče kolače, Rudolf isto nešto...), kako na Badnje veče djeca moraju ranije na spavanje, kako će se Djedica truditi da ju ne probudi kada bude dolazio a pošto će biti jaaaaaaaaako umoran zamolio je da mu ispod jelke ostavi kolačić i malo mlijeka te mrkvicu za gladne i umorne sobove. U kovertici je bio i jedan balon, gumica za kosu i crtež za obojati.
E da, fora je što je u pismo stavio i stiropora pa kao iz pisma sipi snijeg. Štosno skroz, Lora jedva da je disala, sva se u uho pretvorila dok sam čitala pismo. Oduševljana je turbo. I ozbiljno je shvatila zadatak-pravac u frižider po mrkvu i mlijeko a onda jaoj i pomagaj PA MI NEMAMO KOLAČEEEEEEEEEEEEEE!!! Uh, jedva sam joj objasnila da to treba za Badnje veče i da ćemo sutra peći kolače.

:srca

edit: i da...niš nas nije koštalo :dunno
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Itta » 23 pro 2008, 02:46

Nado - moraš uplatiti 20 kn na račun koji ti je poslao djed božićnjak, ako si pisala za više djece onda 20 kn po pismu (npr 2 pisma 40kn) :xgrin
slika
Itta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nada » 27 pro 2008, 10:15

Stiglo nam je pismo i za Taru :joy (iako je Lora u svome pismu samo spomenula da ima seku).

pismo se plaća po primitku pozećem...

ništa nam poštarica nije naplatila

Nado - moraš uplatiti 20 kn na račun koji ti je poslao djed božićnjak, ako si pisala za više djece onda 20 kn po pismu (npr 2 pisma 40kn)

sve mi je jasno ali nikakav račun mi Djed Mraz nije poslao ni mailom ni u pismu a stigla nam 2 pisma :dunno
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Itta » 27 pro 2008, 19:45

Nada - nama je kad su pisma poslana javljeno na e-mail broj računa, provjeri si pošu na e-mailu sigurno su ti poslali, a ako nisu pa javi se ljudima :xgrin
slika
Itta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nada » 29 pro 2008, 23:54

U međuvremenu stigao mail sa brojem računa i zamolbom za uplatu. Misterij riješen.
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Itta » 29 pro 2008, 23:58

Nada je napisao/la:U međuvremenu stigao mail sa brojem računa i zamolbom za uplatu. Misterij riješen.

:xgrin

tako smo i mi danima čekali da nam odgovore... a sada još uvijek čekam da mi potvrde uplatu.... :shock:
slika
Itta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la guapa » 17 stu 2009, 12:16

...kako se bliiiiiiži Božić valjalo bi osvježiti ovu temu!!!! I mi smo napisali pismo djedu Božićnjaku, još nismo uplatili ali smo dobili odgovor od patuljka da će pismo stići na adresu!!
pisali smo na adresu bozicnjak.djed@yahoo.com
fora mi je sve to skupa da bar i ja vjerujem u dedicu uplatila bi i za sebe. Ili da naručim za muža ono da mu dedica par savjeta da :lol
Za nikaj na svetu ja menjal te nebi...moj ZAGREB tak imam te rad!
guapa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jaja » 17 stu 2009, 14:11

Da vas pitam ovo pismo na yahoo.com dali pišete na hrvatskom ili engleskom,ova adresa što je za finsku znam da se piše na engleskom :plavusa
jaja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la guapa » 18 stu 2009, 22:06

pisali smo na hrvatskom i dobili odgovor na hrvatskom! odgovorio nam patuljak :mrgreen:
a čula sam da u finskoj (negdje sam pročitala neki ljudi koji su bili pričaju) u kući djeda mraza postoji i pretinac sa hrvatskim pismima!! da se kao piše na hrvatskom ali odgovara na engleskom.
Za nikaj na svetu ja menjal te nebi...moj ZAGREB tak imam te rad!
guapa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Jewel » 19 stu 2009, 00:00

Ja sam danas u 22:15 poslala Djedu Božičnjaku pismo i dobila sam povratni odgovor za 15 min :shock:
Pa kaj oni rade i po noći :shock: joj pa da, pa mali patuljci rade non stop :lol
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tamazd » 19 stu 2009, 09:06

I ja sam poslala i za 15-tak minuta dobila odgovor, i drugi mail s brojem računa za uplatu :mah
K. 30.07.2006.
M. 06.01.2013.
tamazd
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jaja » 19 stu 2009, 14:02

Kako je glasilo vaše pismo,naime mi imamo malih problema sa vrtićem pa bi ja to tila nakako uklopit u pismo pa da mi odgovori da ako Laura bude radila to i to da će dobit poklon koji hoće,šta mislite o tome?
jaja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.