Ekipa, evo našla sam o mramicama za higijenu zubića na jednom drugom forumu, a čini mi se jako zanimljivo:
Surfala sam po netu, pitala frendice i najbolji mi je izvor bio frend od muža koji predaje na stomatološkom faksu. Zaključak na osnovi prikupljenih informacija i naravno, najvažnije, vlastitog iskustva je slijedeći:
Maramice za higijenu zubića su ZAKON! Spomenute su četkice, ali četkice uopće nisu usporedive sa maramicama jer nisu predviđene ili bolje rečeno osmišljene za korištenje na isti način i u isto vrijeme. Drugim riječima: prvo sam počela koristiti maramice, pa onda (sada) paralelno i maramice i četkicu, pa ću kasnije kad mi počne skroz samostalno koristiti četkicu prestati sa maramicama. Maramice sam počela koristiti čim sam primjetila lagano nicanje prvog zubića jer osim što čiste zube, čiste i cjelu usnu šupljinu, ali što je najvažnije s njom sam maloj masirala mjesto gdje joj niče zub i zbog čega je bila luda : ) Dok sam joj masirala uživala je jer maramica koju sam koristila finog okusa jabuke. Čak je kasnije sama počela tražit maramice jer joj je bilo fino : )
Sa četkicom se ništa od navedenog ne može raditi kada sam ja počela od kojeg 4 mjeseca jer je jednostavno prerano, nije uopće funkcionalno kako god okrenete. Trenutno dok se lagano privikava i na četkicu (iako više voli maramice) ja joj svaki dan barem jednom (u pravilu poslije jela) obrišem zubiće maramicom. Poanta je što joj to mogu napraviti bilo gdje i bilo kada, samo izvadim maramicu iz torbe i hopa - gotovo za minutu.
Kod nas sam našla dvije vrste maramica: Spiffies (
http://www.nemus.hr/sp.html) i još neke. Ove druge sam zaboravila jer su puno lošije i po okusu i po samoj funkcionalnosti valjda zbog materijala, a i čini mi se da nisu uopće predvidjene za bebe. Spiffies mi je dobar. Plaćam 48 kuna 20 komada. Cijena je malo možda velika, ali meni je ovo kao što sam rekla prije nešto obavezno pa mi cijena u biti ne znači ništa, dala bih i 100 kuna