Sada je: 01 svi 2026, 11:00.

Kad bar ne bi toliko boljelo...

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Kad bar ne bi toliko boljelo...

PostPostao/la ivana7997 » 06 pro 2008, 10:33

diami, nemoj usporedjivati tezinu na otpustu s ovim sto si izvagala, jer vaga nije ista, a to su vrlo vrlo vrlo male razlike. jedini su ti pokazatelj pelene.

ne znam za broj za savjete koji ima SD, mozda je to sos za dojenje?

je li ti bila patronazna?

kako izgledaju bradavice, njegova usta? jesi li citala opis simptoma soora, je li moguce da je to?

u kojem dijelu grada zivis?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Diami » 06 pro 2008, 11:25

SD ima svoj telefon koji se može zvati za savjete i pitanja, to smo dobili na otpustu u sklopu neke knjižice. A RODA ima svoj SOS telefon, koji je isto naveden u toj knjižici. Uz to smo dobili i onu Rodinu knjižicu.

Patronažna bila, po njoj je to sve normalno i ok.

Po opisu bi mogao biti soor. Posebno sam danas išla na rodu gledati slike kako izgleda beba ispravno postavljena na prsa i stvarno mi tako izgleda i Karlo kad siše - bilo sa ili bez šeširića. Donja usna obuhvaća cijeli donji dio areole, jezik je ispod bradavice i malčice se vidi, gornja usna obuhvaća 2/3 areole, čeljust muse fino miče dok sisa, ne čuje se coktanje. Okrenut je cijelim tijelom prema meni...

Ja sam inače u Lučkom, zapadni dio grada.

Da li se pedijatru može otići i kada nemaš nikakve papire za malenog još osim otpusnog pisma? Ima li koji pedijatar koji sad radi izuzev hitne službe? Hoće li sigurno prepoznati soor? Ne da mi se ići negdje gdje će mi iz neiskustva reći da je to normalno ili neće prepoznati o ćemu se radi.... Tim više što ne mogu još sjediti, niti dugo stajati, pa ako bi išla negdje, da znam da ćemo doći u stručne ruke. Možda ona privatna pedijatrijska ordinacija, mislim da je negdje na cvjetnom naselju?

Ajde, neću se opterećivati težinom, ali me pelene brinu....
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la ivana7997 » 06 pro 2008, 11:39

mislim da nijedna privatna ordinacija danas ne radi, a bojim se da ti ni u jednoj hitnoj sluzbi nece biti ok, jer su guzve i prepune cekaonice.... to je bolje izbjeci.
ako sumnjas na soor, ako si proucila simptome i cini ti se da je to, ne treba ti pedijatar dijagnosticirati, uzmi u apoteci rojazol gel oralni, ili nistatin, i mazi bebacu usta poslije podoja, i sebi bradavice. ostavi ih na zraku, ne mazi nicim drugim, ne jedi slatko ni kruh, uzimaj acidoverus. ako su stvarno gljivice, nakon dva-tri mazanja osjetit ces olaksanje, ali terapiju treba nastaviti.

mozes li se izdajati? ako te brinu pelene, tj. ako mislis da maleni ne dobiva dovoljno masnijeg mlijeka, mozes pri kraju podoja malo pomoci kompresijama, ili poslije podoja izdojiti koliko ide, iz te dojke koja je bila na redu, i dati na spricu.

ako ne uspijevas nista izdojiti, to ne znaci da mlijeka nema, pazi. ima zena kojima izdajanje ne ide. meni je uspjelo samo rucno, i to nakon nekoliko godina dojenja. i ne neke strasne kolicine.

i jos. bebe napreduju u skokovima, zato precesto vaganje nema smisla jer bude nekoliko dana bez pomaka, pa nagli skok. znas kako narod kaze, ne moze gladan srat - zato su pelene pokazatelj

drzi se, jako si hrabra. vidim koliko ti je tesko, i mogu zamisliti, prosla sam slicno. nadam se da imas podrsku, osobe koje razumiju zasto ti je to vazno, i koje ti na tome cestitaju i znaju kako ti mogu pomoci. dojiti nitko ne moze umjesto tebe, ali mogu ti omoguciti spavanje kad god mozes, masazu, kupku ako je izvedivo....
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Diami » 06 pro 2008, 12:25

Zvala sam SOS rodin i razgovarala sa tetom. Kaže mogle bi biti gljivice, ali i prolazna faza prilagodbe, na žalost malo teža.

Danas smo gledali muž i ja malom jezik i skoro ništa ne vidimo naslaga, nešto sitno sam ja uočila pri dnu jezika, ali jako malo. Po opisu mi je položaj ok veli gospođa, a i broj mokrih pelena je ok, kao i broj podoja. Za broj kakica veli da je moguće da mu je to od željeza koje ja uzimam. Naime, pijem 3 puta dnevno tablete željeza i još sok od cikle, zbog teške anemije, a to bi moglo utjecati na stolicu njegovu. Ja baš imam dojam da ga to muči - čini mi se da privlači nogice tijelu, grči se i jako napreže. Prducka, ali ništa ne izlazi konkretno.

Evo, sad mi doji na lijevu sisu, inače bolniju, i ne mogu trenutno vjerovati da je podnošljivo. Doduše uz šeširić, ali dobro. Naime, pokušavam tu i tamo skupiti hrabrosti pa ga stavim bez šeširića i trpim. Do sada sam dva ili tri puta uspjela danas, iako samo na kratko jer brzo odustane, danas mu se ne sisa baš dugo, sram ga bilo. Ali se sad držim onoga da unutar 3 sata dobiva istu sisu, pa se nadam da će ipak pokupiti i masnije mlijeko.

Problem je i što kod mene sve kasni dva, tri dana, zbog mog stanja. Tako mi je tek jučer prvi puta kapalo mlijeko iz dojke onako fest, i kad bi se jedna sisa napunila, počelo bi curkati. A možda očekujem i previše za naš tek početak dojenja, nemre možda odmah prskati mlijeko. Tiješi me što vidim u šeširiću puno mlijeka kad mališa zadovoljno zaspi na sisi. A pretpostavljam da ne dobije baš dovoljno, da ne bi zadovoljno dugo spavao, iako mi je to slamčica spasa za koju se držim trenutno.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Stefanova_mama » 06 pro 2008, 12:58

Stavljaj ga uz prozor (bez zavesa), sunce pomaze u tim prvim danima da prevladaju zuticu i pojedi par suhih sljiva (nama su uvek pomagale da imaju stolicu jos isti dan).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 06 pro 2008, 12:59

Pokusaj sto je cesce moguce bez sesirica. Ako mozes smanji slatko i jedi jogurte (to pomaze protiv gljivica).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Diami » 06 pro 2008, 15:31

Karlo nema prejaku žuticu, malo je bio žut, ali je to u opadanju pa se sad jedva vidi još. A što se sisanja tiče, sisa fino, samo danas nešto kraće nego prethodnih dana. Doduše, ja osjetim da danas imam više mlijeka i da "lakše ide" pa je to možda i zbog toga.

Nabavili su mi šljive i pojela sam tri komada. Sad ću ručati, pa još koju. Ako to pomaže, nema problema. Budem i slatko izbacila, nije frka, a i jogurta imam doma.

Desna sisa je danas čisto ok, a šeširićem samo lagana neugoda, a bez se da izdržati. Pokušavam tako da prvi podoj na toj sisi, i drugi ako je bolni, bude sa šeširićem, a ostali bez dok ne dođe vrijeme za drugu sisu. Ako je masnije mlijeko kasnije na redu, onda bi to trebalo pomoći da izvuče masnije mlijeko. Nekad kad se usred podoja uspava, onda maknem šeširić, pa drugu polovicu uspijem bez. No neće svaki put uhvatiti, pa nekad i vratim. To je sad s desnom, lijeva sad slijedi poslije 3 pa ćemo vidjeti kako će s njom ići i koliko će boliti.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Stefanova_mama » 06 pro 2008, 15:40

Samo napred. :mah
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Diami » 06 pro 2008, 17:10

Sad smo imali jednu obilnu kakicu, dosta tekuću (barem ga zatvor ne muči, ali šljive će i meni dobro doći, mada mi je stolica čist ok), zelenkasto senfaste boje. Još da se to učestali malo, nitko sretniji od mene.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Diami » 06 pro 2008, 21:44

Da li se nistatin ili rojazol mogu dobiti u apoteci i bez recepta u apoteci? Jer ako mogu i opet primijetim naslage kod malog, rado bih izbjegla pedijatrijske čekaonice sa hrpom virozne djece. Trenutno ono što je imao naslaga je nestalo, tako da je to bilo izgleda stvarno mliječno.

Nego, da javim stanje. Dakle, na desnu dojku je sa šeširićem sad "super" dojiti, skoro pa bezbolno, lagana neugoda tek. Bez šeširića je recimo "slaba bol" osim ako malac ne odluči jako povući pa sve zvijezde vidim u tom trenutku. Jedino me sad nakon podoja 2 ili 3 puta probolo u bradavici, iako više ne siše mali, na istom mjestu gdje me probolo i kad je jako povukao. Dok dojim na desnoj, iz lijeve je počelo curiti mlijeko.

Lijevu nije kako spada ispraznio u 3 sata, 3 puta je cicao, ali je i dalje još puna i ima kvrgi, ali sam prešla na desnu jer je i ona bila puna, čak i punija od lijeve. Kad ih masiram, curi iz nje. Poslala sam muža da mi kupi izdajalicu, jer su mi se počele opasno kvrge raditi, pa me strah da mi ne bi buknule cice. Radije to mlijeko izdojim, pa dam Karlu kao desert (ugledam se na Silki).

Jedino lijeva još booooliiii kad siše barem par minuta, tek pred kraj postane podnošljivo.

nego da pitam, primijetim u šeširiću na početku onako prozirno mlijeko. A pred kraj je onako baš bijelo. Je li to bijelo to masnije mlijeko ili je i to još uvijek "slabije"?
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la eli » 06 pro 2008, 22:05

bol poput iglica, posebno pred kraj podoja, je od gljivica. nazovi apoteku i pitaj jer je važno da se što prije izlječite.

mlijeko postepeno ide od vodenastijeg prema masnijem i tako ne možeš točno reći "ovdje je prelaz".
eli
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 07 pro 2008, 09:48

Jutros opet jedna kakica. Kad je pogledamo u pelenu, to je zelenkasto, kad brišem je senfasto. Baš me zanima koliko će ih danas biti.

Budemo nazvali apoteku.

Malac mi djeluje zadovoljnije danas, sad se fino najeo i ostao budan pa se sad nosa s tatom i upoznaje okolinu. To je novo, do sad smo uglavnom spavali poslije podoja ili bili kratko budni.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la silki » 07 pro 2008, 09:58

pratim te, pratim ;)

samo se izdajaj da ne zakuriš, obavezno.
par tipova za izdajalicu. ja imam posuđenu aventovu ručnu,. odlična je.
prije nego je prikopčaš stisni sisu malo rukom da mlijeko krene jer kad je onko ranjenu uhvati vakum opet ćeš zvjezde brojat.
prva minuta dvije je najgora dok ne krene. mene je izdajalica spasila.
e sad, šprice su mi se najbolje pokazale one koje nemaju vrh, obično se dobiju u kutiji od antibiotilka za klince. teško da ćeš je moći kupiti u apoteci (možda u hospitaliji) ali siguna sam da frendice koje imaju male klince imaju koju špricu. zovi i žicaj.

drž' se :kiss
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Diami » 07 pro 2008, 10:02

Kupio muž izdajalicu, aventovu ručnu, ali je još nisam koristila, uspjeo je Karlo sve izvući. No hvala na savjetu.

Zanima me nešto u vezi toga, kupili smo i onaj sterilizator za mikrovalnu. E sad, kad u tome steriliziramo sve, ostane mokro i u bočicama i po ostatku pribora od izdajalice. Meni glupo tako mokro slagati, ali u uputama piše da se ne smije brisati - onda nije više sterilno. Kako ti to radiš?

Ne znam da li da počnem sama na svoju ruku terapiju za soor ili ne. Recimo da mogu dobiti kapi u apoteci. Može li od tih kapi malenom što biti? Mislim, i od doktora bi dobili jedno od tog dvoje, ali s druge strane - bojim se da ne bi dobili i kakvu virozu koliko su čekaonice pune. Budem vidjela ima li mali naslage danas, pa ću odlučiti...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la eli » 07 pro 2008, 10:04

nema potrebe za sterilizacijom. operi izdajalicu u toploj vodi, dobro isperi od deterdženta i obriši čistom krpom.
eli
Sveta krava

PostPostao/la silki » 07 pro 2008, 10:16

Diami je napisao/la:Zanima me nešto u vezi toga, kupili smo i onaj sterilizator za mikrovalnu. E sad, kad u tome steriliziramo sve, ostane mokro i u bočicama i po ostatku pribora od izdajalice. Meni glupo tako mokro slagati, ali u uputama piše da se ne smije brisati - onda nije više sterilno. Kako ti to radiš?

sterilizirala sam je svega dva put do sad. prvi put jer je posuđena, drugi put zbog glivica. perem je u vrućoj vodi s malo deterdženta za suđe. nakon pranja na papirnate ručnike da se ocijedi.
i ja imam aventov sterilizrator za mikrovalnu. čim završi sa sterilizacijom vadi ga iz mikrovalne i vruće dijelove poslaži na papirnati ručnik.
zadnji put se nije stigla ni osušiti već sam ju mokru složila i opleti.
opusti se malo, ne može sve oko njega sve biti 100% sterilno ;)
važno je da pereš ruke netom prije podoja i izdajanja.

Ne znam da li da počnem sama na svoju ruku terapiju za soor ili ne. Recimo da mogu dobiti kapi u apoteci. Može li od tih kapi malenom što biti? Mislim, i od doktora bi dobili jedno od tog dvoje, ali s druge strane - bojim se da ne bi dobili i kakvu virozu koliko su čekaonice pune. Budem vidjela ima li mali naslage danas, pa ću odlučiti...

ne znam što bi ti rekla na ovo. zar vaša pedica ne prima odvojeno bolesne i zdrave? kako misliš na prvu kontrolu? gdje ćeš ići?
odi sutra ujutro pedici, nek' ga izvaže i pogleda usta. ja ne bi na svoju ruku ništa davala :dunno
silki

PostPostao/la Diami » 07 pro 2008, 10:46

Još nismo izabrali pedijatra, pretpostavljam da ćemo na Knežiju. Inače spadamo pod novi zagreb, ali u siget ne bi, a za Remetinec ne znam kakvi su. Za knežiju sam čula pohvale za doktoricu.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la penny » 08 pro 2008, 00:49

sad sam tek stigla sve procitat-diami,previse brines draga :xkiss

pa tebi se tek sad pocelo stvarat,pravo zrelo mljeko-to prozirnkasto na pocetku...i tek ce sad pocet onak dobro dobivat na tezini.i zasitit se.s kakicama se netreba opterecivat,nemoj ih brojat.moj marin ima tek svaka 3,4 ponekad i 5 dana pa uredno dobiva na tezini,i nema nikakvih problema.
nemoj se samo puno brinut-kazu stare bake da to utjece na mljeko... :lol
glavno da je tebe prestalo bolit i da sve krece nabolje :srca
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la Diami » 08 pro 2008, 11:23

To da je prestalo boljeti... Prvih par minuta grizem gazu - unatoč šeširićima, koje mi je patronažna sad zabranila takoreći...

Po njenoj vagi smo dobili 35g. Na kakice, njihovu brojnost i špinat boju te manji prirast težine je komentirala da bi sad mnogi pedijatri odmah ordinirali dohranu, ali da mi ona preporuča da istrpim još malo i da vidimo za tjedan dana kako stojimo s kilažom, da bi ona dala još vremena obzirom da je tek sad krenulo mlijeko u većoj količini.

E sad će biti - majko stisni zube i trpi, samo se pitam hoću li izdržati. Najgore je noću...

E da, gledala je naslage, ona i dalje kaže da to nisu gljivice. Gledala je i bradavice.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la silki » 08 pro 2008, 11:48

i meni su noći bile najgore jer sam bila iscrpljena od cijelodnevnog nacicavanja.
ujutro je nekako lakše i znala sam da svaki novi dan koji izdržim je dan bliže uspjehu ;)

ma možeš ti to :kiss
silki

PostPostao/la eli » 08 pro 2008, 13:36

po mojoj patronažnoj minumum minimuma je da dijete u prvom mjesecu mora doći na svoju porođajnu, a sa padom težine treba prestati u prvih 10 dana po rođenju.

što se boli tiče, ako ne boli samo bradavica i pod njom, već i dublje u kanalićima, poput iglica i to ne samo prvih pola minute, to su sigurno gljivice. one se odmah ne vide. imala sam ih jednom, kad je mala imala oko pet mjeseci i desetak dana se čudila tim probadanjima na kraju podoja, coktanju, puštanju vjetrova kod bebe i skužila sam u čemu je stvar tek kad je dobila naslage u ustima. kad je beba mala, treba što prije reagirati jer gljivice jako smetaju malom trbušiću, taman se u ustima ne vidjele.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 08 pro 2008, 17:07

Tak je i nama patronažna rekla - trebali bi minimalno doći do porođajne težine.

U biti mene boli dulje od prvih pola minute, ali ustvari ne dublje u kanalićima koliko sad mogu reći. Coktanja kod nas nema. A poslije podoja, ne znam kako bih to opisala. Nije da boli, nekako žari malo, no to može biti od osjetljivosti kože. Promatram to i dalje.

Danas mi se malac drugačije ponaša nego do sada. Dojimo dakle od jutra bez šeširića. Koliko vidim, puno brže se zasiti, podoji su kraći i ne traži opet repete i opet i opet, nego onda ili bude neko vrijeme budan ili zaspe. A kad spava, spava dulje nego do sada, i preko sat, čak i sat i pol u komadu. Može li biti da su to sve promjene zbog dojenja bez šeširića? Doduše, od danas su mi i sise stvarno pune, tako da ima što i povući i pojesti.

Od danas primjećujem i još nešto, ustvari od jučer navečer - on stvarno i guta. Prvo sam mislila da je počelo coktanje, ili da kaj drugo ne valja s položajem. Onda osluškujem i gledam i gledam i oslučkujem - kad ono malac konačno počeo ritmički gutati, u skladu sa sisanjem. Do sada je gutao svake prijestupne imam dojam... Kao da se količina mlijeka kod nas tek sad donekle podredila njegovim potrebama...

Koliko brzo radi bebina probava, ako sad počne normalno papati i masnije mlijeko, koliko brzo bi se to moglo vidjeti na stolicama, dan ili dva ili dulje? Znam da sam nestrpljiva, ali stvarno želim vidjeti makar neki napredak - pored ovih sitnih znakova koje sam opisala....
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Diami » 08 pro 2008, 19:37

Sutra smo naručeni kod pedijatra, pa ćemo vidjeti što će nam reći.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la eli » 09 pro 2008, 12:39

diami, neke bebe se rode sa dobrom tehnikom sisanja, drugima su potrebni tjedni da je nauče. tvoj je valjda u drugoj kategoriji pa zato sporije dobiva i uništava ti bradavice, no sigurno ide na bolje. :)

nisam razumjela kad se što vidi po kakicama? u dobi u kojoj ti je sin, bitno je da ima svakodnevne stolice i to je to.
po kakicama evenutalno možeš vidjeti da li beba jede više nego što joj tijelo može apsorbirati, tj. više od neophodnog/potrebnog. sad se dobro ne sjećam, ali mislim da je kod moja već prvi dan dolaska doma (tj, odmah nakon noći nagle hiperprodukcije) krenula sa preobilnim stolicama punim sirnatih mrvica.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 09 pro 2008, 19:21

Danas smo dakle bili kod pedijatra. I po doktorici nemamo soor, sve je čisto i u ustima i na bradavicama. Po njenoj vagi smo dobili 20g od rodilišta, no odmah je naglasila da su vage različite. Za kakice je rekla da ne brinemo, a inače - imaju komadiće u sebi, i boja se mijenja polako na žučkasto, iako je još uvijek više zelenkasto. E da, lapizirala mu je pupak.

Za dojenje je ona pak rekla da mu dajem za jedan obrok jednu dojku, pa drugu, pa prvu izdojim i to mu isto dam. Onda drugi podoj počnem s drugom, pa prva, pa drugu izdojim i to mu dodam. Ili alternativno nadohranu ako nema izdojenog. I da za tjedan dana dođemo ponovno na vaganje. I da mu dajem svaka dva sata. Što sigurno neću, jer ako traži češće nema smisla ograničavati, tako ću si samo smanjiti produkciju, kaj ne?!

I probala ja, sad kad smo doma došli, međutim ništa ne mogu izdojiti. Ustvari, izdojila sam 2 gutljaja i to sam mu dala. Koji uspjeh!

Sad sam rastrgana, davati dohranu ili ne. Mijenjati sisu kako je ona rekla ili čekati dva sata kako smo prije dobili savjet.

Rekla je da slobodno uzmem šeširić ako mi je tako lakše. A mislim da noć ne bi izdržala danas bez, jer mi je totalno razvalio lijevu bradavicu, imam ragadu koja srećom još ne krvari. No, kako nemamo soor, sad ću opet koristiti purelan. A smijem pošpricati i octeniseptom - to sam napravila par puta jučer i jako mi je pomoglo, pa samo isplahnem prije dojenja za svaki slučaj. Na desnoj siki možemo bez šeširića, ali lijeva je koma. To je toliko grozna bol da je odluka - ili dojenje sa šeširićem ili prestanak dojenja, pa si mislim da je bolje barem preko noći uzeti šeširiće kad se nacicava, da si olakšam.

Eto, mislim si da odem još kod x različitih pedijatara, mislim da bi dobila x različitih savjeta. Luda sam više i ne znam što bi. Da bar postoji neka uputa uz moju bebu da mi kaže što je ispravno za njega... Ovako se osjećam totalno bespomoćno...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la eli » 09 pro 2008, 19:40

diami, ispravno je ono što funkcionira, onaj sistem po kojem je beba sretna i sita.
ja ne vidim neku razliku između "unutar dva sata jednu" i "davati svaka dva sata mjenjajući jednu po jednu + dodavanje izdojenog". mislim da bi i sa jednim i sa drugim došli do iste ukupne količine koju bi popio na kraju dana, samo pitanje je da li bi po drugom sistemu tvoj sin bio zadovoljan.

za izdajanje probaj koristiti sprej sintocinon. i pročitaj topic od TP, ona nadohranjuje sa izdojenim i ulovili su ritam koji funkcionira. i na topic od sanjemk imaš dosta savjeta vezano uz sporije dobivanje na težini.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 09 pro 2008, 20:50

Uh, kad bi stigla sve to čitati. Jedva stižem i pisati... A sjedenje mi teško pada, ustvari se izvijam. Ali pokušati ću.

Sprej sam pokušala nabaviti, ali vele u apoteci da ga daju samo uz recept.

A po ovoj pedijatrici bi davali obje dojke u jednom podoju, ali to kod nas ne bi šljakalo - mali je najčešće nakon jedne sit i spava. Pa nemrem ga svaki put buditi da mu dam i drugu?! A i probala ja, pa onda pocicne koji put i nastavi spavati ili zvjerkati okolo - kad neće, neće.

Morati ću nam jednostavno dati vremena. Tih tjedan dana do novog vaganja sa patronažnom se moramo strpiti. Mogu ga jedino vagnuti s našom vagom, za svoj duševni mir, ako odlučim da će mi to pomoći da budem mirnija, ne svaki dan, ali svaki drugi, treći možda.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Diami » 09 pro 2008, 20:52

E da, ova pedijatrica je inače privatnica, tako da ionako ne bumo kod nje redovno hodali. Sad smo otišli tamo da budemo odmah na redu i ne čekamo.

Sad tražim pedijatra koji potiče dojenje na zahtjev i nije onako jako "krut" u vezi dobivanja težine, da sve mora biti po tablicama i slično. Mislim - neki minimum naravno moramo dostići, ali mislim generalno...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la snowwhite » 10 pro 2008, 11:01

diami žao mi je što prolaziš kroz sve ovo. vjerujem da boli i da je teško ali možeš ti to. najgore je iza tebe, sad će sigurno krenuti na bolje :srca
Pratim te ali nemam iskustva za pametne savjete samo pozdravljam :hug
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Diami » 10 pro 2008, 16:24

Danas bila patronažna. U dva dana dobio je 20g. Meni se čini to jako malo, to bi ako tako ostane značilo za tjedan dana svega 70g. To je ispod svih minimuma i tim tempom nećemo nadoknaditi niti porođajnu težinu to prve kontrole sa mjesec dana. Tako da nam najkasnije tada ne gine nadohrana, sve mi se čini.

A moram priznati da i sad već razmišljam o tome, znam da bi si time smanjila količinu mlijeka, ali trenutno mi je mali najbitniji. Što se piškenja tiče je i dalje ok, svaka pelena je mokra, ali - kakanje je i dalje rijetko, 1 dnevno, eventualno dvije, doduše zadnja je bila malo više na žuto, ali i dalje više zeleno.

Ne samo da ja :nevi jer boli za pop***** , nego još imam dojam da se mučim uzalud....
Diami
ne stignem sanjati

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.