Prije 3 dana mi mali dobio zelenu stolicu i nikako da se povuće, a ja svaki dan plačem. Zovem sve na tisuću strana i svatko mi daje bezbroj savjeta, a svaki različit. Izgleda da mi je miš mali gladan iako mi nije jasno kako kad imam mlijeka i curim na sve strane, a on nakon svakog podoja ima stolice i popišane pelene.
Kad smo se vratili iz rodilišta, sisao je po pola sata, spavao svaka 3-4 i sve bilo super, ali od jučer ni sama ne znam što se dogodilo!
Spavao mi je po danu jednom 5 sati,ostalo po 2,5-3. Oko 19 h smo ga okupali i sisao je od 19.30 do 22.30
. Sisa 20 min, i zaspi. MM ga digne da se podrigne, a on počne sisati njegovo rame, rukice, tetre...Stavim ga opet na sisu, sisa 10 min i zaspi. MM ga opet digne...ista priča...I tako sam mu na kraju dala drugu sisu koju je sisao jedva 10 min i zaspao.MM bio presretan, kao da zna da mi je teško držati ga na sisi tako dugo, ali bar se sad sigurno najeo i neće više biti zelene stolice, s obzirom da su kao zelene stolice stolice gladi. Spavao je opet 5 sati i kad sam mu mjenjala pelenu, stolica svejedno bila zelena.
Došla nam je danas patronažna i vagala ga, nije dobio niti jednog grama...Kaže da je vjerojatno gladan i neka jedan obrok bude barem nadohrana.
Ne shvačam kako može biti gladan! Probala sam se danas izdojiti u čašu da vidim kakvo mi je mlijeko i dosta je masno, tako da pojma nemam više šta i kako.
Znam da ga ne bi smjela toliko dugo držati na prsima, ali kad on traži...
S druge strane, rekla je neka mu stavljamo dudu, da ako ja znam da je sit, neka malo i plače, ali to je prestrašno kako on traži sisati...Trese s glavicom, cmače, sisa sve živo...MM i ja smo stvarno već jadni jer ne znamo kako, a ja sam užasno protiv nadohrane, pogotovo jer imam mlijeka.
Odlučila sam da ga sad budim po danu svaka 2 sata da sisa, a da ga po noći ostavim neka spava.
Stvar je u tome da ima još uvijek blagu žuticu, pa je patronažna rekla da ga taj povišeni bilirubin uspavljuje i da zato stalno zaspi na sisi a ne izvuče mlijeko do kraja. Upravo sad sam ga podojila i praktički sam mu mlijeko istiskivala u usta da mi dobije i ono zadnje mlijeko...
Cure, molim vas za savjete, jer sama pomisao da mi je dijete gladno...prestrašna je.
Hvala!

To je skroz mala beba, meni zezli prvo dojenje s "gladnim stolicama"