Imam curku od 4,5 mjeseci koja se hrani isključivo na prsima, dobiva na težini i dužini kak treba (3300g i 51 cm pri porođaju, s 4. mjeseca starosti imala je 6100g i 63 cm dužine), ima dovoljno mokrih pelena i stolicu uglavnom svaki dan (iako nekad bude do 3 dana pauze). Čini se zdrava, izgleda bucmasto. Pedijatrica i patronaža zadovoljne, ja isto
U zadnje je vrijeme počela vrištati tijekom hranjenja.
Po danu (ne svaki dan i ne svaki puta) ona jede par minuta i onda zaurla, prema mojoj slobodnoj procjeni onda kada oslabi (ili prestane) "let down" refleks te nakon toga više ne želi primiti ciku.
Ni tu ni drugu. U biti vrišti dok je ne uspravim, a ako joj guram bradavicu u usta rasplače se.
Čak ni kada se podrigne (u biti se ni ne podrigne savki puta) ne želi nastaviti podoj nego čekamo par sati do idućeg hranjenja.
Znači, dnevne podoje je jako skratila - na svega 4-5 minuta.
Po noći je reakcija još burnija. Budi se bar 3x za podoj. Plače dok ja ne zadignem spavaćicu i otkopčam grudnjak, a ako to traje predugo (znači, dulje od valjda 10 sekundi) vrišti kao da je deru i uopće nije u stanju prihvatiti bradavicu. Tada je MM digne i tek kada je umiri spremna je za hranjenje. Ponekad neće ni tada otprve početi sisati, nego je treba više puta dizati i umirivati.
BTW. prilikom svakog dnevnog performansa ja stisnem ciku da provjerim ima li šta unutra i mlijeko špricne bar iz 2-3 kanalića. Tijekom noći su mi cike isto pune, ne prepune i tvrde, ali otežane.
Ima li to veze s time što su je, barem mislim da je to to, počeli mučiti zubići? Još joj doduše nijedan nije izašao, ali se non-stop trlja po desnima, jako slini i pri tome cendra namrgođena lica?
Teorija moje mame, pripadnice stare škole dojenja i dohrane, je da se mojoj kćeri moje mlijeko gadi (tipa kiselo je, nedovoljno zasitno i sl.) te da je dijete gladno čim si gura prstiće u usta?!
Da li da išta poduzimam budući da mi se čini da beba tjelesno dobro napreduje, međutim željela bih joj pomoći da ponovo mirno doji?
Hvala svima na savjetima