Sada je: 21 tra 2026, 11:50.

oprema za neznalice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: oprema za neznalice

PostPostao/la snowwhite » 19 sij 2009, 14:53

zwerka mi ti imamo etažno plinsko i ja ga stavim na 21-22 ali on nikad ne uspije do te temperature zagrijat prostor pogotovo sad kad je jako hladno. mi smo u kući i nema nikoga sa strane niti iznad niti ispod nas da bi nas eventualno grijali :)
mislim da mu nije vruće jer ja spabam u pidjami dugih rukava i preko debeli poplun.

danijela mi imamo ovaj gym
a ta marka ima i slične kakve opisujes tiny love.
ne znam jel ima baš taj model koji ti hoćeš ali njihove proizvode drži bebin svijet. na okretištu u dubravi je velik dućan.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la snowwhite » 19 sij 2009, 14:56

sad sam pogledala silkin link i imaju isto tiny love u baby media centru i to bome dosta povoljnije. ovaj naš gym je u bebinom svijetu 100 kn skuplji. a imamo i njihov mobile i on je bio skuplji :shock: :shock:
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la black_lady » 02 vel 2009, 11:30

Kako bi bilo da mame stave popis stvari koje su im STVARNO trebale u prvih mjesec dana iza poroda, da se znamo lagano pripremat mi koje možemo lagano švrljat po dućanima :mah
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 02 vel 2009, 11:37

black_lady je napisao/la:Kako bi bilo da mame stave popis stvari koje su im STVARNO trebale u prvih mjesec dana iza poroda, da se znamo lagano pripremat mi koje možemo lagano švrljat po dućanima :mah

imaš tu: Korisni popisi: od torbe za rodiliste do opreme za bebe
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la black_lady » 02 vel 2009, 11:49

okej, thnx
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 02 vel 2009, 21:44

ja sam totalno "nespremna" i neiskusna i mislim da kad krenem u kupovinu će me navuć na sve i svašta
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Krumpirić » 02 vel 2009, 22:57

nevenera je napisao/la:ja sam totalno "nespremna" i neiskusna i mislim da kad krenem u kupovinu će me navuć na sve i svašta

pročitaj ovo:)
nemoj trošit, trebat će love :mrgreen:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la black_lady » 03 vel 2009, 17:11

Zasad imamo krevetić, kolica, auto sjedalicu, madrac će kupit sveki. Dosta robice ćemo naslijedit, to bi i bile najvažnije stvari, zar ne?
E, da, posteljina za krevetić...
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 03 vel 2009, 22:41

meni "nude" dosta toga. odlučila sam neke stvari uzeti, npr autosjedalicu za manje dijete i robicu. no ostalo želim novo. želim birati, šetati i gledati s mm. kako nismo išli u mpo postupak a imali smo nešto love mislim da neće bit problema, iako mm još ne radi. nadam se i da će se bližnji ponuditi. znam već za kolege s posla i kumu da će uzet nešto.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la black_lady » 04 vel 2009, 01:48

Nama će sve dobro doć, a i par ljudi nas je pitalo šta nam treba, njima planiram reć nakon poroda, kad vidim šta mi stvarno treba.
Naravno da bi volila sve sama kupit, uživat po dućanima, ali financijska situacija nam sad ne dopušta nikakav luksuz :/
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Snježa » 10 vel 2009, 11:28

Jel dolazi u obzir as stara 6-7 godina?
:mrgreen: već znam šta će krumpi reć, sam još mm ubjedit da trebamo novu :sumo

I jel netko ima/kupio putni krevetić sa dva nivoa i koliko je debel/jak madrac na gornjoj razini?
Mi imamo stari al nije u 2 nivoa, i u taj smo ubacili normalan madrac, al ne znam ak taj madrac nije predebel za krevetić kad je podignut na gornju razinu. A baš mi se sviđaju ti krevetići na 2 razine, i još ak imaju podlogu za previjanje, i otvaraju se sa jedne strane na patent pa kad dijete bude veće da može tako ulazit/izlazit.
I koliko smije bit star madrac? Il se treba kupit novi? :cool

I razmišljam kupit viper, baš za ono vrijeme dok kuham ručak il sam u kupaoni, za u goste...

Zasad kupljene samo platnene pelenice :luv
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la penny » 24 vel 2009, 00:25

snjezo-nama je viper super koristan-to sad govorim jer sam citala da je za puno zena to totalna glupost i nepotrebno-jer kad hocu marina ostavit i otic ma sam na wc,strpam ga i zakopcam u to i nemoram se bojat da ce past.i nikad ga ne ostavljam po kaucevima i sl,os najranije dobi jer me jako strah prevrtanja ( a kinderbetic nam je na galeriji tak da bi se za svaku sitnicu trebal penjat inace :mrgreen:
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la Krumpirić » 24 vel 2009, 10:18

Snježa je napisao/la:Jel dolazi u obzir as stara 6-7 godina?
:mrgreen: već znam šta će krumpi reć, sam još mm ubjedit da trebamo novu :sumo

I jel netko ima/kupio putni krevetić sa dva nivoa i koliko je debel/jak madrac na gornjoj razini?
Mi imamo stari al nije u 2 nivoa, i u taj smo ubacili normalan madrac, al ne znam ak taj madrac nije predebel za krevetić kad je podignut na gornju razinu. A baš mi se sviđaju ti krevetići na 2 razine, i još ak imaju podlogu za previjanje, i otvaraju se sa jedne strane na patent pa kad dijete bude veće da može tako ulazit/izlazit.
I koliko smije bit star madrac? Il se treba kupit novi? :cool

I razmišljam kupit viper, baš za ono vrijeme dok kuham ručak il sam u kupaoni, za u goste...

Zasad kupljene samo platnene pelenice :luv

pa zapravo ovisi koja, neke imaju rok i osam god, al ubjedi ti tm-a :mrgreen:
ja ne volim vipere, ništa osobno, cure, eto....jednostavno ih ne volim :mrgreen: , ko ni ogradice, npr. Šta ne znači da nekom drugom nisu praktični :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Snježa » 24 vel 2009, 10:32

negdje sam pročitala da as imaju rok 10 godina,
a na drugom mjestu da ne valja da su starije od 3 godine :dunno
ovo bi nam posudila šogorica, a imaju je još od prvog djeteta, sad je koristi drugi bebač za kojeg mislim da je bude još i trebao za 3 mjeseca

A kupili smo viper/ležaljku u adaxu, neku od jane za 300-tinjak kuna i mislim da će bit korisna, sa Ami smo puno koristili as po kući i kad smo bili negdje u gostima i mislim da je ovo bolja solucija, pogotovo jer ima i ležeći položaj pa za dremanje po danu, il čisto da imam bebača na oku dok kuham ručak...

Ogradicu imam od Ami i nije puno korištena, najviše iz razloga što smo mi bili na katu a kuhinja u prizemlju pa kad sam morala po nešt u kuhinju da maza bude na sigurnom sa svojim igračkama a ne da nešto sruši na sebe, il dohvati nešto s čime bi se ozlijedila...

Jedino nismo imali hodalicu i ne namjeravamo.

Još se premišljam za klokanicu, trebala bi neku kupiti al nikak da izaberem.
Jeste vi neku kupili? Koje su dobre?
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 24 vel 2009, 10:34

bolje kupi maramu ili sling. Klokanica nije dobra ni za tebe ni za dijete. Beba sva oslonjena na kukića, a tvoja kičma opterećena. U slingu/marami je totalno drugačije.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Snježa » 24 vel 2009, 10:39

Imam neku maramu ili sling (nisam sigurna, na omče je ) naručena izvana, Ami se nije htjela u tome nosit, a možda i zato što je nisam imala od početka, pa se nije navikla. Uglavnom budem probala, izgleda mi za bebu prirodnije u tome je nositi
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 24 vel 2009, 10:41

ma da...probaj, neki ne vole, Marin je obožavao nosanje :dunno
klokanica (mi smo još imali BabyBjorn) meni nije ni sjena marami.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Snježa » 24 vel 2009, 10:44

A sad mi neće bit i svekrive koja neće uzet bebu bez da je u jastuku :whew
a meni tak neprirodno dok je beba u jastuku :dunno
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 24 vel 2009, 10:47

Snježa je napisao/la:A sad mi neće bit i svekrive koja neće uzet bebu bez da je u jastuku :whew
a meni tak neprirodno dok je beba u jastuku :dunno

da, ja sam ovdje naišla na nerazumijevanje :mrgreen: jednom kada sam rekla da je meni to brutalno prema bebi :oops:
ko vezana,.. :dunno
Marin je, btw, izašao (sam, odgurujući se nogicama) iz jastuka U RODILIŠTU!, meni je tako lijepo privit bebu uz sebe, i vjerujem da je bebi to lijepo, inače se ne osjećam dobro s hrpom pomagala za bebu i kad je beba ko porculanska lutkica kraj mene :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Snježa » 24 vel 2009, 10:49

Meni je Ami bila u inkubatoru 5 dana i jedva sam dočekala da je mogu držati i maziti, pa čak preporučaju stavljat nedonoščad na golu kožu, sam što to kod nas još nije tako (bar nije u Virovitici)
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 24 vel 2009, 10:52

nije nigdje. U ZGB u Svetom Duhu bi sestre trebale dovoditi bebe sa "sunčanja" mami na dojenje, pa ništa...
čak stručnjaci vani tvrde da je "koža na kožu" bolji "inkubator" od inkubatora. :dunno za bebe koje samostalno dišu.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Snježa » 24 vel 2009, 10:55

Nama isto nisu donosile bebe, već smo morale same ići na drugi kraj bolnice dojit svoje bebice i to sam u određeno vrijeme :/
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la penny » 25 vel 2009, 20:58

sto se tog jastuka tice i mene svekrva ubijala u pojam s tim jastukom...kupila mi ga je a ja sam ga svega 2 puta stavila svog marina u to... :mrgreen: onak tek toliko...al glavno da ga je ona kupila i uvjeravala me kak je to super... :lol
ma jasno...nema niceg ljepseg od drzanja svojeg djeteta i osjetit srceko pored svog :luv
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la silki » 25 vel 2009, 22:37

mišljenja oko klokanica, slingova i marama su podijeljena.
ja imam sling i babybjorn nosiljku i sigurna sam da mu je u bjornici udobnije i da je bolje smješten nego u slingu.
negdje sam na netu pročitala za i protiv pa zalijepim kad nađem.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Ina66 » 26 vel 2009, 04:01

silki je napisao/la:mišljenja oko klokanica, slingova i marama su podijeljena.
ja imam sling i babybjorn nosiljku i sigurna sam da mu je u bjornici udobnije i da je bolje smješten nego u slingu.
negdje sam na netu pročitala za i protiv pa zalijepim kad nađem.

isto ovako - u slingu joj treba vremena da se smiri, baš negoduje. u bjornici guguće ili spava
Ina66
kuhinjska fly lady

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.