Sada je: 22 srp 2026, 10:50.

Trebam li povećat dozu?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Trebam li povećat dozu?

PostPostao/la Marto » 22 sij 2009, 02:01

Moja Mišica ima 7 miseci, a na adaptiranom je od misec dana života, ustvari ona je na kombinaciji adaptiranog+cicanje. Skoro od samog starta je na količini od deca, prvo je to bilo 6 obroka, pa 5, pa nekad samo 4. Sad smo počeli sa dohranom i uskoro ćemo uvest 2. obrok. Ostat će nam samo 3 mlijeka. I naravno cicanje, nebrojeno puta. S obzirom da ne znam koliko mog mlijeka popije, a pretpostavjam da nešto ipak nešto pije jer ima priko 8kg i 70ak cm, ne znam bi li tribala povećat dozu adaptiranog? Mislim da bi popila. :dunno
I još nešto: ona je na PreHippu. Jel to zadovoljava njene potrebe, tj. tribam li je pribacit na jedinicu?
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Trebam li povećat dozu?

PostPostao/la mamashnita od noje » 22 sij 2009, 10:29

ja bih joj dala jedinicu, pogotovo nakon uvodjenja dohrane. a sto se tice koliocine, zbilja ne znam sto bih ti rekla, s obzirom da doji i ja jos manje od tebe mogu znati koliko tvog mlijeka tako popije.
ako joj povecas dozu, moguce je da ce manje dojiti, a to bi bila steta.
s druge strane, mozda joj zbilja nedostaje mlijeka u prehrani jer debljat se moze i od drugih stvari, s obzirom da je vec dobro zagazila u dohranu.
mozda zbilja da je za pocetak prebacis na jedinicu.
ne znam koliko sam ti pomogla.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Marto » 22 sij 2009, 12:12

Dobila je oko pola kila prije uvođenja dohrane, od petog do šestog miseca života, to je dosta, zar ne?
Joj, sad ni sama ne znam. Zašto da idemo na jedinicu? Mislim, nije da ti ne virujem :mrgreen: nego koja je razlika između pre i 1? Ja sam maloga dosta držala na jedinici, Bebimilovoj, čini mi se do 7mj. A sad ću jednu veliku glupost pitat :oops: al ta me misao proganja već dosta dugo: oboje su hipotoni, može li bit zbog tog mlika, kao manje masnog pa nemaju zato snage? :dunno
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 22 sij 2009, 12:16

marto, dakako da ti djeca nisu hipotona radi prehrane, jedno nema veze s drugim :hug
a sto se tice prelaska na jedinicu, ne moras ti prelaziti ako ne zelis, ali jedinica je masnija, "zasitnija" od pre ili od nule, bebica ti je vec dovoljno velika da joj crijeva ne bi trebala osjetiti prelazak na "jacu" formulu, tim vise sto je vec jela i druge stvari osim mlijeka. eto naprosto zato sto ako nisi sigurna dobiva li dovoljno mlijeka mozda ne bi bilo lose da to mlijeko koje dobiva "pojacas", stajaznam :dunno
mislim, nije ti ovaj moj odgovor neka znanost, cisto razmisljam sto bih i kako ja vjerojatno napravila.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Marto » 22 sij 2009, 12:25

Fala, u svakom slučaju! :ljubav Ne znam ni ja šta ću. Pedijatrica je kao bila rekla da na pre može bit do godine dana. Čak mi je u jednom razdoblju rekla da je mala pretila, da srežem hranjenje (a samo zato jer je udvostručila kilažu već sa 5 miseci?!).
Trenutno mi je najbitnije da nije hipotona radi mlika! :lol
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marto » 27 sij 2009, 20:14

Još nisam odlučila oču li malu pribacit na jedinicu ili povećat malo dozu PREmlika. :dunno
Nikad ne ogladni brže od 3 ure, a zna proć i duže između hranjenja, znači da joj nije slabo ovo mliko. A kontam da kad uvedemo i drugi obrok dohrane za koji dan, ostat ćemo na 3 mlika po dec + dojenje. Ovako razmišljajući čini mi se da je bolje pit malo više manje masnog mlika, nego li manju količinu zasitnijeg.
Jesam li zakomplicirala?
Inače, problem je šta se počela budit noću, a šta naravno ne znači da je gladna, al problem najčešće nakon nekog vrimena bdijenja, moram riješit onesviješčivanjem bocom. :dunno
Koliko se razlikuje sastav ta dva mlika? Mislim, dobiva li ona sve šta triba iz preHippa ili su joj potrebe veće? Ne bi tila da previše deblja jer i ovako sasvim lipo dobiva, a dohrana joj je odlično legla i pravi je mali ždero bez granica.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 27 sij 2009, 20:59

Marto slicne muke smo i mi imali (OK malo drugacije jer nije bilo cice u pitanju), ali ovako nekako je to islo:
bili smo na aptamil comfortu i postalo mu je premalo (bio je gladan nakon 180ml i 2sata), pa sam se konzultirala sa 2 pedijatrice i dobila slicne savjete (istina, moja pedijatrica mi nije htjela dati nikakav savjet u svezi adaptiranog :protest ), a to su : da radije ostanemo na 180ml i predemo na hranu broj 2, ili da pokusamo preci na milumil 1, koja je zasitnija i ostanemo isto na dozi od 180ml.
presli smo na broj 2 isto dosta kasno, mislim tek sa 8mjeseci?
ako pije samo 1dcl prehippa, pokusaj samo zadnju vecernju bocicu malo povecati kolicinski?
dnevne ne bi dirala ni u kojem smislu jer beba napreduje a moze samo prestati cicati a to ne bi riskirala :)

sad sam i ja zakomplicirala a nisam puno pomogla ?
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la frrr » 28 sij 2009, 12:35

Marto je napisao/la:Mislim, dobiva li ona sve šta triba iz preHippa ili su joj potrebe veće.
ž

dobiva, i štoviše, prehipp je sličniji tvom mlijeku, a što je veći broj adaptiranog to je manje slično majčinom, a više kravljem
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Marto » 28 sij 2009, 18:04

Fala cure!
Odlučila sam, ostajemo na preHippu! Zasad, pa ćemo vidit. Za početak sam zadnje dvi večeri ono mlijeko prije spavanja podebljala za 30ml, al efekt je isti, budi se pop noći i gnjavi. Ma niti ne gnjavi šta je najgore, ponaša se ka da je dan, prpošna je i vesela, svezvirka okolo, valjda je zaminila noć za dan. Nije glad, sigurna sam da nije, a šta je točno- pojma nemam, samo se nadam da će proć jer sam umooorna. :mah
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la supermama » 11 svi 2010, 11:58

stavila sam ovo i na jednu drugu temu "aptamil 2 - koliko obroka" ali mi nitko ne odgovara...joj joj IvaV kad se sretnemo a zao mi otvarati nove topice
ali evo mene ponovo....
sada smo blizu prvog rodjendana...pijemo cca 240 ml aptamila 2 navecer i 210 ml vode + 7 mjerica ujutro, uglavnom malo ostane
spava cijelu noc...
ali meni je previse 2 i pol deci u njenom zelucu...
trebamo li preci na aptamil 3 ili uvesti veceru ?
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 11 svi 2010, 12:56

moj klinac ima dvije godine i jos smo na broju 2, nema potrebe da prelazite na veci broj.
mjerice nismo nikada povecavali preko ove od 210vode i 7mjerica hrane.
smatram da mu je to dovoljno za popiti odjednom :dada

sto se tice ostalih pitanja, nazalost nemam odgovor.....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la IvaV » 12 lip 2010, 23:26

stavila sam ovo i na jednu drugu temu "aptamil 2 - koliko obroka" ali mi nitko ne odgovara...joj joj IvaV kad se sretnemo a zao mi otvarati nove topice

ocu dobit po nosu? :p
oprosti, promaknulo mi je nekako tvoje pitanje :oops:

Evo, mi smo na dvojci milumila, imamo 9 mjeseci i pije 240 ml vode i 8 mjerica mlijeka, one obroke kad pije adaptirano.
Je, puno je, ali meni sasvim normalno i ne zabrinjava me ta kolicina. Pogotovo ako ti je ona zadovoljna i ne pati ju trbuscic. Ako mirno spava, uredno kaka, sve je za 5 ;)
Dakle, ja bih ostala na dvojci i ne bih nista mijenjala, a veceru uvedi tek onda kada ti je prihvatila jutarnji i popodnevni obrok u potpunosti.
:mah
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 40 gostiju.