Sada je: 13 srp 2026, 10:04.

Ne osjecam bebaca

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: dobra večer svima od znatiželjne trudnice

PostPostao/la eli » 06 stu 2008, 22:55

ako je posteljica sprijeda, kasnije se osjeti micanje bebe.
eli
Sveta krava

PostPostao/la maryca » 07 stu 2008, 01:02

dobro dosla!
osjetit ces bebicu, polako, ja sam tek nekad u tom tjednu, ali bas sa sigurnoscu, da sam mogla reci to je to!

ako je sve uredu na pregledu - ne moras se plasiti! :mah
...tuga gleda unatrag . . . briga oko sebe . . . a samo vjera gleda gore . . .
maryca
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Zwerka » 07 stu 2008, 12:54

Ja isto čekam prvu bebu, ali sam već u 14 tj osjetila nešto kao sitne leptiriće u trbuhu. Naravno, kako je trudnoća napredovala, leptirići su se pretvorili u vrapce, ali intenzivno sam bebu počela osječati tek poslije 20 tj ( ne sjećam se točno kad ). Bdv. maternica mi je straga, pa možda sam zato puno kasnije osjećala... :dunno
U svakom slučaju, da nešto nije u redu s bebačom, rekli bi ti! Ne brini! :bye
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JELENA5 » 14 stu 2008, 21:07

e pa ja čekala odgovor pa se nitko nije javio pa odustala od foruma...kad ono netko je uslišao moje pitanjce...HVALA PUNO.
je prva je trudnoća, kažu daje sve ok, nema nikakvih problema, sve uredno sa bebicom napreduje i sad sam u 24.tjednu.
Živim normalno, kao i prije, nisam prestala pušiti i to me muči iz dana u dan (smanjila jesam)-znam da nije dovoljno smanjiti ali eto---ne mogu budući dasam strastveni pušač.
Gin. mi je rekla da je bolje tako nego da nervoziram...Eto cure moje hvala puno što ste se javile....
Danas sam provela opet cijeli dan kod doktora, malo sam se prehladila, boli me desna strana pluća pa sam dobila Klavozine ....vadila krv...išla na UZV pluća, imam laganu upalu ali valjda će to antibiotici ubiti.
Nakon cerv.brisa sam pila Sumamed radi pozitivne ureaplazme (može li mi netko reći što znači pozitivna ureaplazma???)
JELENA5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Noelle » 14 stu 2008, 21:45

a dobro je što je liječiš u svakom slučaju...

c/p
Ureaplazma je mikroorganizam isto kao i mikoplazma -(najmanja vrsta bakterija) - koja se prenosi spolnim putem. Kod muškaraca izaziva upalu mokraćne cijevi (uretritis), a kod žena ne pravi većih smetnji ako žena nije trudnica. U trudnoći ureaplazma može dovesti do upalnih procesa na plodnjim ovojima, s posljedičnim umiranjem ploda, a nakon poroda žene su ugrožene jer dolazi do poslijeporođajne groznice. Liječenje se provodi uporabom antibiotika-tetraciklina.

ili malo opširnije...

http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/01_mikopl.asp
Z. 14.12.2008.
Noelle
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JELENA5 » 15 stu 2008, 23:45

hvala za objašnjenje..ima li tko budan?
JELENA5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tuntun » 12 pro 2008, 21:52

Malo pojašnjenja oko ureaplazme-u ranoj trudnoći može izazvati pobačaj,a kasnijoj prijevremeno otvaranje cerviksa-međutim kod žena sa ureaplazmom trebaju češće kontrole i sve bi trebalo proći u redu i najčešće prolazi,inače meni je otkrivena u trudnoći i 8.mjesec trudnoće sam morala mirovati da se nebi otvorila-sve je prošlo super. Kod žena inače ona stvara ožiljke na jajovodima te na taj naćin dovodi do neplodnosti te ju je potrebno što prije riješiti odnosno liječiti. Ja je i dalje pokušavam srediti...nadam se da će ovaj puta biti uspješno jer prva kura Sumameda nije donjela uspjeh,a sada sam na drugom lijeku bila. Inače se uspješno liječi tetraciklinima,ali oni se ne preporučaju u trudnoći i kod dojenja jer se talože te izazivaju obojenost zubića kod djece
slika
tuntun
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Ne osjecam bebaca

PostPostao/la Šmuškica » 22 sij 2009, 21:26

Ja sam bebača osjetila prvi put u 27 tjednu. Prije toga sam plakala i brinula se ko luda, išla doktoru i tražila UZ, on mi se smijao. Samo je rekao da sam jače konstitucije i da zbog toga ne osjećam bebu, ali nema razloga brigi. Kako me to brinulo, ja se raspitivala, ima jako puno mama koje bebu osjete dosta kasno. Dok spava mama beba mlati okolo, a kad je budna mama ona spava. Tako da nema razloga brigi. Ali ginekolog bi te trebao smiriti.
Šmuškica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la laky » 15 ožu 2009, 20:17

eli je napisao/la:ako je posteljica sprijeda, kasnije se osjeti micanje bebe.

ovo nisam bila sigurna ,kod mene je naprijed i osjetim micanje kad stavim ruku ali sad vidim da mi s posteljicama naprijed malo kasnije imamo to zadovoljstvo a i moj špekec mozda tome "doprinosi" da kasnije osjetim.sad sam 20+5
http://www.facebook.com/#/album.php?aid ... 1222094023

dijete moje, idi laka koraka putem koji sam ti
namijenio; tvoje će kovčege tvoj nosač donijeti za
tobom..ili..možda neće! A ti, ne budeš li
primijetio razliku, znaj da si blizu cilja!
laky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.