Sada je: 15 svi 2026, 17:09.

Što nakon djetetovog 1. rođendana?

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Što nakon djetetovog 1. rođendana?

PostPostao/la lidijast » 25 sij 2009, 01:29

nadicab je napisao/la:s tim DD-om se stalno mijenja: nekada je potreban taj članak 38, a ima perioda kada ga ne gledaju. Zato je svakako potrebno da se uvijek ispuni zahtjev za dd-om

meni nisu ni pružili mogućnost za popunjavanjem zahtjeva!?! ma koma su kao i po običaju!!!
žena mi samo reče da mogu ići u standardnu proceduru za dd, ali sumnjam da ćemo ga dobiti jer imamo relativno, naglašavam RELATIVNO, dobra primanja!?
ne znam jel da se sad uopće zafrkavam sa svom tom papirologijom (IP obrasci za 100 godina unazad, itd.).
zna li tko kako se uopće ostvaruje pravo na regularni dd, tj. koja moraju biti primanja?
thnx!!
lidijast
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la flipper » 25 sij 2009, 08:05

vaša ukupna primanja podjeljena na 12 mjeseci i na članove kučanstava nesmiju prelaziti 1663.00 kn ( to je ovak totalno laički rečeno )
obrazac IP samo za lanjsku godinu
e sada ako imaš uvijete za uvečani dd ( 830 kn ) onda ti sve ovo netreba jer uvečani neovisi o primanjima
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lidijast » 25 sij 2009, 13:09

jel se i porodiljna naknada tu računa s obzirom da sam do 23.10. bila na porodiljnom, a od tada sam na SRV?
a situacija za uvećani dd mi je kao i kod tebe flipper. i moja frendica je u svom hzmo-u dobila uvećani na konto SRV, ali moram provjeriti jel ima taj famozni križić!?! jesi ti na kraju dobila?
lidijast
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MBee » 25 sij 2009, 13:14

lidijast je napisao/la:jel se i porodiljna naknada tu računa s obzirom da sam do 23.10. bila na porodiljnom, a od tada sam na SRV?
a situacija za uvećani dd mi je kao i kod tebe flipper. i moja frendica je u svom hzmo-u dobila uvećani na konto SRV, ali moram provjeriti jel ima taj famozni križić!?! jesi ti na kraju dobila?

Ja nemam križić ali sam prilikom predaje zahtjeva dala potvrdu o SRV-u (u kojem btw piše "teže oštećenje zdravlja") a nalaz i mišljenje nisam ni nosila. Nadam se da me neće ni sada tražiti jer nemamo članak 38.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 25 sij 2009, 23:32

obrazac za dd skineš s Interneta i ne trebaju ti nikakvi papiri osim nalaza i mišljenja, tj famoznog rješenja.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lidijast » 26 sij 2009, 01:08

thnx cure, probat ću još jednom pa ćemo vidjeti!
javim vam! :mase
lidijast
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sonne » 26 sij 2009, 08:34

Bokić.Kad mi je mali napunio 6 mjeseci pedijatrica je primjetila da ima opuštena ramena i da joj je malo "lijen" pa nas je poslala na pregled i demonstraciju vježbica...Tamo su nam napisali dijagnozu dystoni i rekli da vježbamo kod kuće i da dođemo 4.2. na kontrolu...
E sad mene zanima dal postoji mogućnost da dobijem produljeni porodiljni??
slika
slika
Sonne
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la flipper » 26 sij 2009, 08:48

lidijast je napisao/la:jel se i porodiljna naknada tu računa s obzirom da sam do 23.10. bila na porodiljnom, a od tada sam na SRV?

nemora imati taj famozni " križič " ( e, kako li smo nazvali taj dotični članak :conf ), moje dvije prijateljice ga nemaju a imaju uvečani :dunno
mislim da je dosta bitno i da u rješenju stoji da postoji prijeka potreba za pomoč i njegu u skladu sa čl. 44......
tko nešto...
uglavnom predaj svakako i ja ču opet ove godine pa čemo vidjeti kako stvari stoje, javim se
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la indijanka » 26 sij 2009, 09:48

sonne ništa ne košta da probaš, obavi sve preglede i predaj zahtijev pa šta bude.
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zlatokosa » 26 sij 2009, 19:41

Bok drage moje,možda mi možete pomoći oko nečega.. Ja sam riješila sve što se tiče uvećanog dd i invalidnine u rekordnom roku i bez ikakvih problema,gotovo sve je riješeno preko CZZS.Nema problem s time,a i beba je dobila čl.38.Zanima me slijedeće,za vrijeme trajanja porodiljnog,istekao mi je ugovor o radu koji sam imala na 6 mjeseci,a ujedno se i trgovina u kojoj sam radila zatvorila.Sada sam na VMRO bolovnju do 1 godine djet. života.Zanima me što nakon toga,kome se trebam obratiti jer ne znam da li imam pravo na produženi jer nisam više u radnom odnosu,ali ne mojom krivnjom.Što se tiče bebe imam sve uvjete jer beba ima teška oštećenja,ali ne znam da li će biti problem sa mnom? Po tom novom zakonu,pravo na pp imaju i osobe koje su uredno prijavljene na Zavodu za zapošljavanje,a ja jesamtj bila sam do trenutka zaposlenja.HELP...Što sam sada ja -zaposlena ili nezaposlena osoba?
[img]pepi[/img]
zlatokosa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 27 sij 2009, 12:13

zlatokosa, neznam. ovo bolovanje če trajati do kada traje a da li se može nastaviti i dalje iako nisi u radnom odnosu i ako firma više neradi, nemam pojma.... možda se nekako može.... vjerojatno je netko imao takvu situaciju pa se javi....
uglavnom raspituj se i dalje... :mah
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lidijast » 27 sij 2009, 21:44

ni ja nisam pametna po tvom pitanju zlatokosa! :conf
za produljeni dopust naglašavaju da oba roditelja moraju biti zaposlena da bi se ostvarilo to pravo. možda ćeš imati neka druga prava s obzirom na oštećenja koja ima beba (nažalost!).
možda ti na zavodu za zapošljavanje mogu reći nešto više!?
nadam se da će se netko javiti s kakvim pametnim savjetom!!
flipper, jel predaješ samo rješenje s CZSS-a i nalaz i mišljenje za uvećani dd? kako ću se izboriti protiv njih ako mi ne budu uopće htjeli zaprimiti zahtjev?!? kao don quijote??? :protest
lidijast
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tonka.M » 27 sij 2009, 22:01

negdje sam pročitala da mi za produženje rodiljnog (zapravo sad roditeljskog) treba i potvrda da smo mm i ja zaposleni u firmi di smo zaposleni (jesam to lijepo sročila, ha? :mrgreen: ) Čula sam se s našom knjigovotkinjom al ona nema pojma o takvom obrascu. Il to samo poslodavac mora na memorandumu napisat da sam ČPR ja zaposlena kod njega i to požigat? Il je to neka druga potvrda?
I za uvećani DD... sad se produženje predaje na HZZO-u, a zahtjev za dd na CZSS-u? I kad predam zahtjev na CZSS (ako tamo) nakon što dobijem rješenje od HZZOa o produženju?

zlatokosa ja ti nemam pojma otvom problemi, al nadam se da ćeš uspjet sve pozitivno riješiti :kiss
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MBee » 27 sij 2009, 22:06

Tonka.M je napisao/la: Il to samo poslodavac mora na memorandumu napisat da sam ČPR ja zaposlena kod njega i to požigat?

Upravo ovako.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tonka.M » 27 sij 2009, 22:36

hvala ti MBee, to si onda skoro pa mogu i sama doma napraviti :lol
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la flipper » 28 sij 2009, 07:53

lidijast je napisao/la:flipper, jel predaješ samo rješenje s CZSS-a i nalaz i mišljenje za uvećani dd? kako ću se izboriti protiv njih ako mi ne budu uopće htjeli zaprimiti zahtjev?!? kao don quijote???

predajem nalaz i mišljenje sa komisije i riješenje da sam na dopustu do 7 godine ....
predaj i moraju primiti :mah
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ptica » 28 sij 2009, 10:12

Tonka.M je napisao/la: Il to samo poslodavac mora na memorandumu napisat da sam ČPR ja zaposlena kod njega i to požigat? Il je to neka druga potvrda?

Koliko se sjećam CSS nam je dao nekakve obrasce koje su ispunjavali naši poslodavci - kao uvjerenje da smo zaposleni. Bile su i rubrike - određeno/neodređeno, puno/nepuno radno vrijeme. Ali, ne znam jel to još uvijek tako.
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la frrr » 28 sij 2009, 12:49

Tonka.M je napisao/la:hvala ti MBee, to si onda skoro pa mogu i sama doma napraviti :lol

s tim da mora bit da ste zaposleni na puno radno vrijeme
ja treprim jer nisam predala za sebe da sam zaposlena na puno radno vrijeme, ali sam predala kopiju riješenja o porodiljnom, u kojem lijepo piše po kojoj osnovi mi je odobren porodiljni i izračunata naknada (dakle, zaposlena na puno radno vrijeme), ali nisam sigurna hoće li to oni tako shvatiti...

ja kao da izazivam da me odbiju zbog gluposti....
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la alexandra » 29 sij 2009, 20:47

cure drage, a šta se zahtjev za uvećani dd ne predaje u HZMO. mislim do sad se nikada nije predavao u czss, jel to isto po novom zakonu il ste nešt malo pobrkale?
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Tonka.M » 29 sij 2009, 21:03

:dunno ja sam nekak pretpostavila da se predaju u CZZS jer se tamo prije predavala i molba za produženje :oops:
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la alexandra » 29 sij 2009, 23:18

ne, formular za dd i nalaz i mišljenje (kopija) bez ikakvih drugih papira ako se radi o uvećanom dd (dakle imovinski cenzus nebitan) se šalje u područni ured hzmo-a.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Tonka.M » 29 sij 2009, 23:23

hvala ti alexandra, uopće nisam obraćala pažnju na to.. :srca

doduše malo mi je bilo čudno što je Lidija stavila na onom topiku link HZMO-a, al ono... plavuša nije pretjerano razmišljala
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 05 vel 2009, 01:33

frrr je napisao/la:
Tonka.M je napisao/la:hvala ti MBee, to si onda skoro pa mogu i sama doma napraviti :lol

s tim da mora bit da ste zaposleni na puno radno vrijeme
ja treprim jer nisam predala za sebe da sam zaposlena na puno radno vrijeme, ali sam predala kopiju riješenja o porodiljnom, u kojem lijepo piše po kojoj osnovi mi je odobren porodiljni i izračunata naknada (dakle, zaposlena na puno radno vrijeme), ali nisam sigurna hoće li to oni tako shvatiti...

ja kao da izazivam da me odbiju zbog gluposti....

dakle, došao mi danas dopis da dostavim potvrdu poslodavca da sam zaposlena na puno radno vrijeme. tako da ima nade ako ne skupite sve papire, neće vas bešćutno odbiti nego će vas podsjetit da to još dostavite
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sonne » 06 vel 2009, 19:19

Evo i mi dobili od fizijatrice napismeno za produljenje porodiljnog....Nemam sad vremena sve čitati pa ako mi netko može reći koje sve papire trebam još prikupiti da predam zahtjev...koliko sam uspjela vidjeti,treba mi potvrda iz firme mene i mm da smo zaposleni na puno radno vrijeme....e da i fizijatrica mi je rekla da je njen nalaz dovoljan
slika
slika
Sonne
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la flipper » 08 vel 2009, 07:23

sonne, mi smo do sada bili preko CSS-a a od 1.1. smo preko HZZO-a. uglavnom oba roditelja trebaju biti zaposlena na puno radno vrijeme i na neodređeno.... šta je još potrebno od medicinske dokumentacije to pitaj u HZZO i način na koji se sada obavlja vještačenje....
neznam više u detalje kako sada preko HZZO-a ide dalje .... jesu li več počeli obavljati svoj dio posla koji su preuzeli .... zna li netko?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 08 vel 2009, 16:45

sonne, svi potrebni podaci se nalaze na 1. strani
Za komisiju je potrebno:Osoba prije podnošenja zahtjeva ili služba prije pokretanja postupka po službenoj dužnosti za ostvarivanje prava iz socijalne skrbi ili prava na doplatak za djecu ili prava na zdravstvenu zaštitu, dužni su pribaviti medicinsku i drugu dokumentaciju:
– za djecu do navršene 3. godine života potrebno je pribaviti nalaze neuropedijatra, fizijatra, otorinolaringologa i okuliste;
– za djecu od navršene 3. godine života do navršene 7. godine života potrebno je pribaviti medicinsku dokumentaciju o primarnoj bolesti, te nalaze logopeda i psihologa,
– za djecu i mladež od navršene 7. godine života do navršene 21. godine života potrebno je pribaviti medicinsku dokumentaciju o primarnoj bolesti, nalaze oftalmologa, otorinolaringologa, psihologa i defektologa odgovarajućeg usmjerenja,
– za odrasle osobe medicinsku dokumentaciju o primarnoj bolesti

Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Sonne » 09 vel 2009, 08:09

nadicab je napisao/la:sonne, svi potrebni podaci se nalaze na 1. strani
Za komisiju je potrebno:Osoba prije podnošenja zahtjeva ili služba prije pokretanja postupka po službenoj dužnosti za ostvarivanje prava iz socijalne skrbi ili prava na doplatak za djecu ili prava na zdravstvenu zaštitu, dužni su pribaviti medicinsku i drugu dokumentaciju:
– za djecu do navršene 3. godine života potrebno je pribaviti nalaze neuropedijatra, fizijatra, otorinolaringologa i okuliste;
– za djecu od navršene 3. godine života do navršene 7. godine života potrebno je pribaviti medicinsku dokumentaciju o primarnoj bolesti, te nalaze logopeda i psihologa,
– za djecu i mladež od navršene 7. godine života do navršene 21. godine života potrebno je pribaviti medicinsku dokumentaciju o primarnoj bolesti, nalaze oftalmologa, otorinolaringologa, psihologa i defektologa odgovarajućeg usmjerenja,
– za odrasle osobe medicinsku dokumentaciju o primarnoj bolesti

Da to sam vidjela al tu nigdje ne piše da treba potvrda o zaposlenju,pa sam zato pitala vaša iskustva,i ima još novine,jer mi je fizijatrica rekla da je sad dovoljan samo nalaz fizijatra,znači ne treba više 4 nalaza kao što ovdje piše
;) ovo sam sve već bila vidjela
slika
slika
Sonne
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 09 vel 2009, 11:02

koliko sam ja upoznata, Pravilnik o komisijama se do sada nije mijenjao, pa vjerujem da ovo "staro" (a vrijedi od ljeta 2008.) još vrijedi.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MBee » 09 vel 2009, 15:01

Evo ja sam danas bila u Pravnoj službi u Klovićevoj pa za sve zainteresirane:
- zahtjev se predaje u službu HZZO-a prema mjestu stanovanja jer njima CZSS prebaci naše postojeće papire
- potvrda o stalnom radnom odnosu za oba roditelja
- Uputnica za liječničko povjerenstvo od dr-a opće prakse
i SVA dokumentacija koju je potraživao i CZSS (znači ne samo jedan nalaz primarne bolesti).

U Klovićevoj se papiri predaju u Urudžbeni, soba 1, mjesec i pol prije isteka starog.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 09 vel 2009, 15:33

mBee :up
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.