Sada je: 06 lip 2026, 03:12.

Dehidracija!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Dehidracija!

PostPostao/la Sreca najveca » 03 vel 2009, 09:52

hvala vam, drage curke :kiss

marsovka, da, tesko je odrediti kad ici u bolnicu, ali s obzirom na negativno iskustvo s laringitisom prosle godine, ja sam definitivno opreznije i pusem na hladno. ok, necu je za curenje nosa voditi pedici, ali cim je nesto jace, ja odem pa radije budem sigurna. a za bolnicu sam vidjela da je "spremna" jer doslovno vise nije mogla prestati povracati, sto god ja napravila.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la olja » 03 vel 2009, 09:58

little bit of history repeating... :roll:
opet proljev i povracanje
temperatura
nista u usta ne ulazi osim vode i soka. i kad je nateram da uzme orosal, ispovraca sve :(
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la marsovka » 03 vel 2009, 10:45

Ajoj :hug
marsovka
celebrity

PostPostao/la bigmamma » 03 vel 2009, 21:09

Samo mala info za očajne mame koje ne mogu djetetu podvaliti rehidromix. Mi kupujemo ORS Humana s okusom banane i daleko lakše s njim baratamo. Nije ni on sjajan, ali daleko je od običnog Rehidromiksa koji je stvarno najfuj napitak koji sam ikad probala.
Mi smo ga kupili u totalnoj nevjerici nakon svega što smo pokušali dati i upalilo je.
L. 2003.
S. i A. 2005
L. 2007.
bigmamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mmm3m » 05 vel 2009, 09:55

Ako dijete puno povrace,ovdje pedijatri savjetuju ovako(provjereno vec godinam i uvjek upali)
u 1 dcl sipkovog caja dati 2 male kasikice glukoze(sto se kupi u ljekarni),dobro se izmjesa i stavi u zamrzivac da se jako ohladi(skoro smrzne) Djetetu na pocetku dati svakih par minuta 1 kasikicu tog hladnog caja.
Zeludac nereagira na hladno samo na toplo tako da se nedesi povracanje,glukoza je cista energja koja odmah ulazi u krv i pomaze djetetu da nemalaksa.U roku 1 sata dijete na kasikicu popije dosta tekucine da nedodje do dehidracije.Prvih par sati nedavati hranu da bi se zeludac umirio,mogu ce davati kakve probioticke kapi
Ja tako radim godinama kod trbusni viroza i jos se nije desilo da bi dehidrirale

Pedijatar mi je objasnio odakle taj sistem.Sportski doktori su imali problem,poznato je da maratonci kad dodju na cilj budu dehidrirani i da povaracaju,unatoc tome da su tokom maratona dobivali vodu.Onda su otkrili da oni maratonci sto piju hladnu vodu(koja se tada nije preporucavala) nisu bili toliko dehidrirani kao oni sto su pili normalnu vodu.Onda su u vodu dodali glukozu i rezultati su bili fantasticni.Kod dijece se preporucava sipkov caj jer on djeluje na zeludac tako da ga smiri,dok glukoza radi na davanju snage. :mah
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
mmm3m
splitska nevista

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.