Sada je: 14 svi 2026, 03:08.
Moderator/ica: nadicab

Gdje se može dobiti više informacija o toj vrsti računala? Po mogućnosti na engleskom...

. U svakom slučaju, sama činjenica da ovakva tehnologija postoji predstavlja mi veliku utjehu i otvara sasvim nove perspektive.
Ipak sam i ja sklonija vjerovati da nadomj. kom. može samo pomoći, barem bismo bili sigurni koliko ona stvarno zna. Logopedica mi je zadji put rekla da joj se čini da Margarita razumije brojeve, najmanje do 4 i da razumije pojam više-manje, što je po meni velika stvar. Idem pisati e-mail proizvođaču, jedni su napisali da njihov uređaj podržava sve europske jezike, nadam se da to stvarno znači sve. Cijene su astronomske, ali ćemo probati tražiti sponzora ako stvarno ima komunimkatora koji govori hrvatski.
kod kuće će npr jer mu je lakše govoriti putem znakova + govor, a van kuće gdje ga neće nikako drugačije razumjeti, morat će koristiti govor.
nadicab je napisao/la:Na kraju krajeva, govor je svojstven i prirodan za ljudsku rasu i svako dijete će težiti tome. zar ga treba ostaviti u džungli nekomunikacije i nerazumjevanja dok čekamo i dočekamo govor? A što ako se govor uopće ni ne pojavi?
Kako će dijete reći nešto više od plača ili urlika koje majka prepoznaje? Kako će razvijati svoje intelektualne sposobnosti ako mu se uskrati komunikacija?
Dijete će samo znati više jezikakod kuće će npr jer mu je lakše govoriti putem znakova + govor, a van kuće gdje ga neće nikako drugačije razumjeti, morat će koristiti govor.

sviđa mi se kako razmišljaš

Još ne odustajem, ponudit ću im suradnju da napravimo program na hrvatskom, ako prihvate, naći ćemo ljude koji će pomoći. Znam da sve to ide teško i sporo, ali vrijedi pokušati. Pretpostavljala sam da neće ići na hrvatskom, ali ipak sam trenutno malo razočarana i deprimirana.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.