Sada je: 25 ruj 2026, 08:47.

VJEZBACI 2009

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEZBACI 2009

PostPostao/la lulamae » 09 vel 2009, 22:36

Lidija je napisao/la:molim postovanu clanicu da se registrira, a ne da moram razmisljat ko je kad sta napisao, jel mama ili kcer :kima

:rolf :rolf :rolf
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 10 vel 2009, 13:37

da znas da cu jui registrirati. samo cekam vikend da uhvatimo malo vremena. nek se uci.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nuna » 02 ožu 2009, 15:30

Bok vjezbaci moji,ja mislim da vec tjednima hocu pisat pa nikako.Mi smo vam u međuvremenu bili na kontroli,i taj skraceni iskorak ce me dotuć.Nikako ga produzit.Toliko u danu napravimo iskoraka i iskoraka i preferiram joj lijevu nogu jer je manje koristi i ona opet desnom kratki iskorak.Stopala su nam isto problem,koliko god ih vjezbali i bandazirali ona uvijek prema unutra se urusavaju.Ali u globalu gledajuci ona se motoricki dosta popravila,sada vec moze izvest neke stvari koje ja nisam ni sanjala,tako da necu kukat.
Jedino sto me ubija je njeno nezadovoljstvo.Evo scene od jucer.Bili smo u jednom trgovackom centru popit kavu i ona se igrala s onim kolicima s auticem sta budu po centrima.I isla je izac iz autica i izvukla jenu nogu ali koljeno druge noge joj je zapelo za volan autica,ja pruzila ruku da cu joj pomoc.Ona je poludila.!"Ja cu sama izac,nemoj mi ti pomagat".I kad je skuzila da nece uspjet,ona je tako pocela plakat sto je nemocna da je meni srce puklo od tuge.Toliko je postala svjesna svoga stanja i djece oko sebe koja trce da je to svaki dan sve gore.Od svega ovoga sto nas okruzuje to me najvise boli,a ne mogu je odvojit od djece kad ona toliko hoce da se druzi s njima.Eto toliko od nas.Ne znam kako ste vi rjesavale ovaj problem kad vam je bio ili je aktualan,jer ja vise ne znam sta da radim,pozdrav svima :srca
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 02 ožu 2009, 22:31

nuna, skroz razumijem o cemu pricas. super je da malena zeli sve sama. to i jeste cilj cijele price, da ona sve moze sama. mi smo slicnu pricu prosli s martom u vrijeme dok ona jos nije hodala pa i kad je pocela hodati (citaj prvu godinu i pol hodanja dok nije sve polovila). i marta je ispaljivala na svoju nemoc. jedino sto je pomagalo je hrabriti ju da i dalje radi i vjezba kako bi i ona mogla sve sto mogu druga djeca. to je isto i dvosjekli mac jer nemas pojma sto ce dijete na kraju moci. treba izvesti nekako diplomatski da dijete shvati da svaki milimetar naprijed vodi ka cilju, ali da ne treba trcati pred rudo.
kod nas je palilo i organiziranje aktivnosti kada djeca primjerice ne moraju trcati. to smo radili doma, kod prijatelja, organizirali smo skolu slikanja za djecu koja i danas zivi i radi, a sve da bi marta bila kao druga djeca.
evo, to su ti neki savjeti. i neka ti ne puca srce jer je ta njena zelja da bude kao drugi u bit stvari. bez nje, nista od vjezbe i rada. :kima :kima

ma, zdanjih godinu dana se spremam napisati jedno svoje msiljenje o tom cijelom putu i vezbi koju smo prosli. necu sada puno o tome, ali ova zadnja misao mi je nekako lajtmotiv. no, o tom kad budem imala vremena
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nuna » 03 ožu 2009, 15:29

Martina mama bas ti hvala na rijecima potpore,odmah mi je lakse kad vidim da me jos netko razumije i da kuzi o cemo ja to govorim,jer moje prije bez djece ili sa zdravom djecom uopce ne razumiju zbog cega ja poludim.Samo odmahnu glavom kao ti nisi normalna,sve ce to proc.Kako vrijeme ide naprijed i moja Pepa biva sve starija,pametnija,radoznalija vidim da je sve teze vladat s njom i cak mi se desi situacija da ne znam kako odreagirat.Ma nema veze,necemo gledat crno,bitno je da se napreduje i da idemo naprijed,by by :srca
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 03 ožu 2009, 18:54

cuj nuna, ja ti isto dnevno grijesim i naidjem na sto situacija koje ne znam rijesiti. ono sto mi pomaze je da ostanem optimisticna jer kad se ja iznerviram, marta to ne podnosi. ona zeli da ja u nju imam povjerenja. u puno sitiacija nisam imala povjerenja iako sam govorila da imam, ali vidim da me marta stalno razuvjerava.
sad i oko skole, najveci problem su moji strahovi da marta nesto nece moci. pa mi ne valja pristup, pa mi ne valja ne znam sto, pa ima problema sa ovim i onim. kad sam malo ohladila, vidim da sve ide svojim tokom. dijete mi sretno ide u skolu i sretno savladava sve sta treba. neke stvari treba malo vise raditi, ali to je najmanji problem.
dakle, pusti paniku. to sto petra sve hoce sama je odlicna stvar. nemoj joj svojim strahovima ubijati zelju. radi na sebi i nemoj misliti da te nitko ne razumije. ponekad savjet mame bez poteskoca moze biti zlata vrijedan. zadrzi svoje prijatelje bez obzira razumiju li te ili ne. trebas ih i trebaju oni tebe. jedino tako mozemo siriti krug ljudi koji ce nas skuziti i koji ce nasu djecu gledati kao hrabre ljude jer oni to i jesu.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nuna » 04 ožu 2009, 15:47

Martina mama,skroz te ja razumjem sta mi ti govoris i stvarno je ne nastojim sputavat,jer ona je stvarno jak karakter i neke stvari joj niti ne mogu ispravljat i drago mi je da ima tu zelju da izrazenu da bude kao i druga djeca i to mi se cini da joj dosta pomaze.
Ja njoj nekad pustim i previse pa kad na kontroli kod Polovine kazem sta ona radi,koliko dugo stoji na nogama ili nesto slicno,oni se uhvate za glavu i zabrane vecinu toga.Otkad je moja Pepa otkrila noge kao nacin kretanja ona kao da je krocila u drugi svijet.Sada je definitivno puzanje palo u drugi plan.Ona se digne na noge i pridrzavajuci se rukama othoda oko stola,kauca itd.Ja ni sama ne znam da li da je spustim ili ostavim na miru.Jer cim je ja pocnem spustat ili ispravljat ona poludi,a po doktoru bi je definitivno trebala spustit.I to ti je kod nas cjelodnevna bitka..... :srca
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MAJA Skopje » 04 ožu 2009, 17:44

Evo i nas al ne mogu pisat jer u osnovi ne vjezbamo nista. :(
Jednostavno ovih par zadnjih mjeseci imali smo operaciju trece mandule, pa posle je moja mama pala i bila u bolnici pa sam trcala gore dole , pa posle smo dobili virus sa visokom temperaturom izmedju ostalog trcali i kupili stan i sad ga rusim do korena i jednostavno ne vjezbamo. Jer ne mogu se raskostit.
Sledece nedelje bi trebalo da budemo u Zagrebu al jednostavno danas kad sam se cula sa doktorom i rekla mu da ovih par mjeseci nismo nista vjezbali on mi kaze onda i nema smisla da dolazite i prevalite toliki put kad i sami znate sta trebate radit. Rekla sam mu gde steka i gde se pokvario. Dogovorili smo se da ga snimimo za vikend i posaljemo da vidi pa onda ako treba i idemo za Zg. Nemogu shvatit da par mjeseci ne vjezbamo ali bukvalno nista. Ono pazimo ga da sjedi kako treba i opominjemo ga u hodu al ne vjezbamo bukvalno nista. Ni osnovne i neosnovne vjezbe.
Eto nismo bas za hvalu jer 4 i po godine smo bili u full formatu a sad odjednom nista. Skola nas je isto zaskocila al defintivno mu prijaju vrsnjaci i sama skola.
Inace sapnuli su nam da je Marta zvezda u Australiji. ;)
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lotta » 04 ožu 2009, 23:49

evo i nas frisko sa kontrole..
u bitnim crtama, puzanje- lose.zasto? zakljucila prof da mu je puna kapa puzanja,i sad nas vrti, kad ga mi svi cetiri gledali i ocekivali, on prasne u smijeh i ruke prema nutra, kad ga skrivecki gledamo solidno.odlucila da smo zavrsili s puzanjem, tu se neda vise nesto bitno promijenit. za razliku od toga hodanje po koljenima jako dobro, jos uvijek drzi rekord od nekih 8-9 koracica na koljenima,kaze da stopala jako lijepo drzi. tako da se po doma trebamo kretat najvise po koljenima.i sad najbitnije.iskorak i stajanje super, tolko je cvrsci i ravniji, mada jos uvijek ja pridrzavam koljena, ali sad u odnosu na pocetak cisto malo, tek toliko da osjeti neku sigurnost. doma izvjezbali taj iskorak i stajanje uz ljestve (hvala alex! ;) )i prof je jako jako zadovoljna. njezin komentar na to stajanje i lovrina ravna leda je:ovo je predivno! :joy
inace mu je nova fora kod stajanja da plese, njise se u ritmu lijevo-desno, tezinu prebacuje s jednog stopala na drugo i kaze prof da je to jako dobro za balansiranje.
dobili naputak za kupnju cipelica (jos jedan :joy ) i tako cemo mi cim vise i sve po svud stajati.
eto, ide nam nekako prema tom hodanju i ja sam toliko odusevljena i sretna da vam ne mogu reci.
ima puno toga sto nam steka i na cemu trebamo raditi ali ne sekiram se.bar to pokusavam. i tebi nuna mogu reci da stvarno mozes biti sretna sto je tako kako jest.mislim, znam da jesi, ali hocu reci da ne budes pretjerano zalosna. kod nas recimo obrnuta situacija, lovru uopce me dira sto drugi rade nit se mjeri s ikim,on je nekako u svom svijetu. mislim trudi se on i vjezba i sam vidi da puno toga moze i znam da je svjestan svojih mogucnosti, ali velim, ne da bi bio kao netko drugi nego cisto radi sebe.pa sam recimo ja umjesto njega zalosna sto je tako, sto ne shvaca vise ovaj nas svijet.. ah tako ti je kod nas majki, svaka zali za necim i bori se sa necim, al to ti je zivot.
a sto se tice sputavanja,to je onaj vjecni srazmjer izmedu polovina i psihologa/defektologa koji bi rekli ni pod razno sputavat prirodnu djecju znatizelju i mogucnosti. sad kako rijesavamo ovo drugo razumijem i zasto. razumijem i jedne i ddruge, gledajuci sa mororicke strane ovo sto rade polovine je po meni definitivno najolja (napominjem, s motoricke strane) metoda, al kolko to steti s drugih aspekata, to je nazalost druga strana medalje.
ti si tu kao majka ta koja ce napraviti neku sredinu, uvazavajuci i jedno i drugo,kolko je to moguce.
svaka od nas se bori sa raznoraznim problemima s jedne strane i djecjim zeljama i mogucnostima s druge, al dobro, bit ce nekako, treba samo vjerovati.
no dobro, da napokon zavrsim, meni je danas sretan dan i bas sam dobre volje, i mada sam pri izlasku iz ordinacije stala u govance,samo mi odzvanjaju one profine rijeci uz zvuk pjesme-nista mi neeece ovaj daaan pokvaaarit!bapsuarivari :nana :band
pozdrav svima :srca
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 05 ožu 2009, 00:51

lotta,predivno je citat kako si sretna :mah :joy
bas mi je drago..i skroz razumijem o cemu pricas..ja sam odlucila u jednom trenu da adrian mora ici i upoznati svijet i stvarno je napredovao u tom pogledu strasno puno..puno vise prica,sve kuzi,pjeva,sve ga zanima..kognitivno je strasno puno napredovao ali motoricki ne toliko koliko bi da smo vise vjezbali,medutim i to je napredovao,neki dan sam ga vidjela kako trci na traci (onoj s fitnessa) i nisam mogla vjerovati..to je bilo u skoli..al velim nogice su mu losije,stopala uvrnuta i mislim da sam kriva tome sto nismo vise vjezbali ali jednostavno nemres sve zadovoljiti..nemres..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lucija05 » 05 ožu 2009, 10:08

Cure čitam vas već neko vrijeme, ali sad sam odlučila konačno vam se i javiti :mah

Jako mi puno znače vaši postovi jer u njima dijelom pronalazim i svoje dvojbe, lakše je kad čovjek vidi da nije sam.

Moj miš je sad 16 i po mjeseci, već dosta dobro puže, i počeo se on oduševljeno dizati na nogice, ali ni pošto ne smije zbog svojih loših stopala. Istežemo, motamo stopala, vježamo mali iskorak u četveronožnom i klečanje.
Ali jednako sam puna premišljanja da li ga i koliko puštati, kad ga vidim kako stoji i meni je naravno jasno da bi bilo bolje da to ne radi, ali..... ujutro još nekako i uspijevamo, imamo svoj ritam kojeg se stvarno dobro držimo i uspijevam ga dovoljno zabaviti da se ne sjeti baš često ustajanja.
Ali popodne :( , nema šanse, njemu je već dosta, nervozniji je, htio bi van, kod kuće su mu veći braco i tata, on bi se igrao, a ne da ga "gnjavim", samo cendra i ustaje se ma na sve.

Osim svakodnevne borbe koja me izjeda da nađem dobru mjeru koja će zadovoljiti njegovu motoriku i prirodnu znatiželju, da imam sretno dijete, a ne frustrirani strojčić za vježbanje... još sama sebe mučim s pitanjima kako će to sve na kraju ispasti, znam da to ne trebam, ali što ću majčinim brigama nikad kraja....

Evo, sad mi je lakše dok sam vam se izjadala. Nadam se da me primate u svoju skupinu.

Pusa svim vježbačima i njihovim mamama :kiss
veliki šećer, škorpija, 2004.
mali šećer, još jedna škorpijica, 2007.
lucija05
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 05 ožu 2009, 14:04

lotta, jako sam sretna zbog lovre, tebe!!!!!! na dobrom ste putu da se cijela prica uskoro zavrsi.

na temu o zabranama u metodi stojcevic polovina smo vec iks puta raspravljali i tu nemam sto dodati. ono sto smo mi radili je o ovoj temi bezbroj puta i prvo raspravljali s polovinom i tetom milenom. zajednicki smo inzalazili rjesenja o tome kako premostiti ogranicenje kretanja. zaista smo uvijek nailazili na veliko razumijevanje. sve zabrane smo uspjeli ispostovati do kraja i nije nam zao. naravno da uvijek ostane pitanje sto bi bilo, kad bi bilo no jedino vrijeme za ispravljanje krivih obrazaca pokreta su bas upravo te prve godine. za ove ostale stvari ipak ima vremena i kasnije.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nuna » 05 ožu 2009, 14:11

Lotta pa to su super vjesti,kad profa kaze da je to odlicno,onda to stvarno tako i je.Toliko mi je drago da si sretna i dobre volje da ti ne mogu opisat.Vidit ces ti sve ce to doc na svoje mjesto i mi cemo se za par godina nonsalantno dopisivat i pricat jedni drugima sta ima u skoli,i kojekakve druge ludosti koje ce nam se tada cinit jako vazne,kao sto nam je sada ovo najvaznije na svijetu.

Lucija 05,dobrodosla,drago mi je da si se ipak odlucila javit na topic.S obzirom da tvoj maleni vec sa 16 mjeseci ustaje sam na noge mislim da ste puno bolje motoricki nego mi,moja curica u toj dobi skoro nije sama sjedala,tako da samo hrabro naprijed,beba je mala i mislim da sve stignete ispravit,samo strpljenja,veliki pozdrav :srca
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nora28 » 05 ožu 2009, 16:54

Evo da se i mi malo javimo!
Vjezbamo jako malo, najcesce je to odbacivanje i dizanje na prste i to sve skupa sat vremena dnevno. Ne stignemo puno toga zbog skolskih obaveza. O ucenju i skoli mogu samo reci da sam se nadala da ce joj dobro ici jer znam da je puno toga znala i prije nego sto je krenula u skolu ali zemska nize same petice! Cita bolje od mene a matematika i engleski su joj omiljeni predmeti.Iznenadila me javljanjem na nastavi, ispocetka nije bilo bas tako ali sada je to i po nekoliko puta na svakom satu! :dada Jedino sto me smeta sto ne razgovara sa curicama iz razreda kao one medjusobno. Ne zna se prilagoditi ako je drustvo vece od tri curice. Tada niti rijec nece reci. Ako su dvije ili ako neka prijateljica dodje kod nas doma, igraju se i razgovaraju bez problema. U skoli na odmoru ili u razredu je jako sutljiva i tiha. Ne znam da li je to zbog svega ovoga sto je prosla ili tu ima veze i genetika, stvarno ne znam. Samo znam da bih voljela da sudjeluje malo vise u nekakvim razgovorima i djecjoj zafrkanciji. Jako se trudi na tjelesnom, cak mi kaze kako je tjelesni super, ja je hrabrim i govorim joj da nisu svi stvoreni za trcanje i za crtanje, citanje i zbrajanje istodobno vec nekome ide bolje jedno nekome drugo. A nesto me stegne u grlu. Nadam se da mi vjeruje.
Eh, usput da vam kazem, upravo imamo vodene kozice. Sad nam je najmanje 10-15 dana camiti kod kuce. Grozno je to sto stalno obradjuju nove lekcije, nista ne stignu utvrditi.
Lotta, bravo za Lovru! ;)
Majo, mi smo trebali gore biti 10.03. ali zbog kozica odgadjamo. Trebali smo na Rebru raditi VEP ali nista od toga. Moramo traziti novi termin.
Lucija 05 dobrodosla!
Martina mama, kakva je to prica o Marti i Australiji? :faca
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 05 ožu 2009, 19:07

Lotta, bravo za Lovru.
Vi bar imate vremena za vježbanje, ne stišče vas škola. Puno je teže kasnije ispraviti loše obrasce hodanja.
:joy

nora28, bravo i za E, sad će se bar malo naspavati dok ne prođu kozice,a gradivo će bez problema savladati, u to ne sumnjam :srca

Mi smo isto dobro što se vidi i po cipelama koje nosi od desetog mjeseca i izgledaju ko nove. Inače prije toga samo za usporedbu, svaka dva do tri tjedna smo morali nabavljati nove. Vježbamo koliko stignemo i plivamo. Fizijatrica zadovoljna, abogme onda i mi

Majo, martina mama :mah :mah

Lucija 05, dobro došla i ostala s nama
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la Lotta » 06 ožu 2009, 00:22

hvala vam svima sto dijelite s nama tu nasu radost! mene jos uvijek drzi dobro raspolozenje, a kako i ne bi, kad se samo sjetim sto sve nije mogao jos prosle god. sjecam se kad smo prije godinu dana selili u novi stan, da sam razmisljala sto da mu nabavim za kadu i kupanje da bi mogao nekako sjediti bez prevrtanja, a sto danas radi, majko mila..razlika sto i jedan.je da svaku vece imam brisanje kupaone bar 15 min,al neka, to smo cekali. isto tako i po podu dok se igra, prevrtljiv, brz, jako lijepo bocno sjedi, hoda po koljenima, eto i stajanje sad..
zato necu kukat sto nam neke stvari stekaju, moram radi sebe i njega vjerovat da cemo ih poboljsat kolko najvise mozemo.
a sretna sam sto imam vas ovdje da zajedno dijelimo sve dobre i lose strane..
sve vas lijepo pozdravljam, posebno vrijedne i uspjesne skolarce, da i mi mali jednog dana krenemo vasim stopama! :srca
lucija05 dobro nam dosla i samo hrabro naprijed! :mah
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 06 ožu 2009, 01:54

bas lijepo da smo se opet nekako zbioli u redovima. lijepo je vidjeti da nas ima i koji smo smanjili satnicu.
nisam se htjela puno hvaliti iako smo stvarno ponosni na martu. polovina je pred dva tjedna imao rad na konferenciji u sidneyu. tema rada je pomicanje granica unutar i van dijagnoze. statistika je radjena u ordinaciji, a za oralnu prezentaciju je prezentirao tri djeteta, medju kojima je i marta. ne moram uopce napomenuti da je marta od to troje djece motoricki kraljica. kako to uvijek biva, u za video clipove smo cekali do zadnje, vijecali sto cemo pokazati, a onda presjekli da pokazemo martu u grupi zdrave djce. prikazan je novogodisnji nastup na plesu i polaganje pojasa za tae kwan doe. u radu su prezentirani martini nalazi, posebice magnet na kojemu je vidjlivo da dijete nema pola mozga.
nakon prikazanih snimki, marta je zaradila ogroman pljesak.
ta poruka nam je stigla izravno sms-om i svih na obradovala.
drago nam je radi marte, a i radi polovine i cijelog tima koji je u martu ulozio puno rada, strpljenja i ljubavi. nadam se da ce vam ovo svima biti podstreh da izdrzite jer ipak je ovo pljesak od struke koja rijetko pljesce.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 06 ožu 2009, 13:37

bas lijepo da smo se opet nekako zbioli u redovima

slazem se :dada

Martina mama, sva sam se najezila dok sam ovo citala! Bravo za vas i za Martu i za Polovine!
I bolje im je do su pljeskali!
Ja necu nikad prezaliti sto ih ranije nismo pronasli ali bolje i sa dvije ipo nego sa pet sest...... :srca
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 06 ožu 2009, 13:51

Nego samo da vas pitam s cime ste mazali djecicu dok su imali kozice? Meni je dr rekla da je samo tusiram, ima temp. do 38, malo naraste malo padne a kozica ima jedno desetak sve zajedno. Ovo je treci dan. Kupila sam za svaki slucaj hipermangan, nisam koristila jos, to cuvam ako stvarno ne bude izdrzala cesanje. Njezine kolegice iz skole imale su koze u ocima i ustima, uzas jedan.
Da samo znate koliko smo u ovih par dana ispunile krizaljki...

Breg, bas mi je drago zbog vaseg napretka! :hug
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 06 ožu 2009, 14:19

Nora, mi smo se kupali u hipermanganu isključivo, rekli su nam da ne mažemo s tek. puderom
Naravno, blaga otopina, svjetlo ruzicasta, ne puno zrnca. Fino sve posušilo.
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 08 ožu 2009, 02:11

lotta,prekrasne vijesti :joy bas mi je drago zbog vas..evo i ja maloprije gledala adrianove slikice kad je bio mali (na kompu) i svega se sjecam..sto je tad mogao a sto nije i ne mogu vjerovati kako je bio mali i kako se sad promijenio,izrastao i puuuno napredovao..prekrasno :srca pogotovo je to uocljivo gdje na jednoj snimci hoda u dvoristu jedva jedvice po centimetar a kasnije za godinu dvije hoda ko maratonac :joy ona snimka sto sam stavila na photobucketu,ako se sjecate..
ugl svima bi preporucila..snimajte djecu..makar na foticu ako nemate kameru,nemam je ni ja..iznenadit cete se kad kasnije pogledate koliko ste daleko stigli :1

martinamama..nemam kaj za rec osim wow!!! sigurno je fantastican dozivljaj saznati da ste za sav vas trud dobili i pljesak od struke :1 bravo! prekrasno..to je stvarno poticaj svima..i doktorima,da vide koliko se moze puno uciniti cak s takvom dijagnozom..a i svim roditeljima..

nora..ja sam adriana kupala par puta dnevno u hiermanganu,imao ih je u 12.mj. i sve proslo ok..kupila sam i taj bijeli losion il kak se vec zove..al na kraju ga nisam koristila jer je adrich od njega samo vristao..nije mu pasalo..samo pazi da ju brises sa cistim rucnikom i da obuce cistu odjecu,da ne dode do infekcije..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 08 ožu 2009, 11:45

Znaci samo hipermangan, jucer sam je dva puta polijevala sa svijetlo rozom vodicom, samo mislim da sam taj hpm previse razrijedila :conf Sinoc joj je izbilo krcato kozica po licu, vratu i iza usiju a ima i dvije stare (prve su izasle) koje su ogromne i one ju najvise bole i smetaju. Valjda je to normalno.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 08 ožu 2009, 19:00

Baš ti mora biti svijetlo roza voda, sve pet :mah
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lucija05 » 08 ožu 2009, 22:28

nora28, puno pozdrava maloj bolesnici da je kozice ne izmuče previše
Martina mama, svaka čast i Marti i vama na tolikoj upornosti, to je super, sigurno ste jako ponosni

Kod nas ništa novoga, stariji braco je dobio temperaturu, ja se nadam da neće i maleni....
veliki šećer, škorpija, 2004.
mali šećer, još jedna škorpijica, 2007.
lucija05
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nora28 » 09 ožu 2009, 12:20

cure :mah
lucija05, drzite se ;)
Jucer smo primjetili nekakve nepravilne kuglice ispod koze (iza oba uha), otisli smo na hitnu i pedijatrica nam je rekla da su joj otekli limfni cvorici. Grozno izgleda, jedva cekam da se to povuce. Mislila sam da kozice izbijaju prva tri dana a nama je sesti dan i jutros su osvanule i na stopalima :roll:
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lotta » 09 ožu 2009, 21:11

martina mama, a pogotovo marta :1 :joy
ova vijest se ne dogada svaki dan a vi tako skromno usput napomenete..ma bravo za sve vas.. :srca
nora :srca da cim brze produ kozice
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 09 ožu 2009, 21:34

prvo pozdrav svim vježbačima u svemogućim fazama.

a onda isprika lotti - nisam ti ni na poruku stigla odgovorit :oops: (btw. imate prekrasan sobičak :mrgreen: ), jako mi je drago da lojtrice služe svrsi. još malo pa će služit za pentranje. :mah
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Lotta » 11 ožu 2009, 01:47

joj alex, kaj se ispricavas, znam ja da ste vi (isto kao i mi) u stalnom nedostatku vremena..
al kad smo ih postavili nisam mogla a da ti ne posaljem poruku, ma bas nam super dodu.sad su glavna atrakcija kad klinci dodu lovri na igru, i svi bi takve doma! :mrgreen:
pozdrav sasici i tari (mm nikak da pasica izbije iz glave ;) ) :mah
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 11 ožu 2009, 12:41

:mah evo mah, mah i od nas
kao prvo ljepo je čitati napredke i dostignuča dječice, bravo i svima želim da se samo tako nastavi dalje :joy
kada smo počeli vježbati i pogotovo kada je Luka krenuo u vrtič rekli su mi , samo da se nešto nerazboli da nestaje sa svojim ritmom vježbanja i uvijek mi je to u glavi bilo mutno.... zašto... ali eto vidjela sam i sama... naime Luka je imao šarlah i baš ga je pokosilo ( seka je imala nakon njega a nije ni upola bila kao on ) , nakon toga neka alergijska rekcija i opet temperatura, oticanje lica i jezika... i zaredalo se tako i baš je nakon toga bio iscrpljen i kao da je motorički napravio korak nazad.... uf....
ali dobro, ušli smo u svoj ritam i guramo dalje... sljedeči tjedan imamo kontrolu pa čemo vidjeti kakvi smo...
svima ljepi pozdrav i novima i "starima", Evi brzo ozdravljenje... :mah
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nora28 » 11 ožu 2009, 17:26

flipper :mah
Evi su se inficirale kozice. Pune su gnoja (one koje su izbile prve). Ne vidim ni pisati od umora, temp. do 40, jucer smo zavrsili na zaraznoj, dobila je atb i atb mast. Ako se ne smanji do sutra radit ce joj inciziju svake pojedine kozice. Crvene su, upaljene i gnojne. Uzas jedan. :place
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.