Sada je: 20 svi 2026, 19:39.

terapijski pas I

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: terapijski pas

PostPostao/la martina mama » 27 vel 2009, 00:18

mogu mislit kako se svi osjecate. drzimo fige da sve dobro prodje!!!!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 27 vel 2009, 10:03

Grozno, valjda će sve dobro proči.... :hug
Danas imamo pauzu od obuke, ali u ponedjeljak počinjemo raditi i sa Domagojem. Gita je postala prava zloćka, stalno napada Kikija. Kiki je neraspoložen jer smo ga kastrirali, da sam znala nebi to nikada mu napravila, a Gita stalno kreće k njemu a on poludi. Najgore mi je kaj se sad više neda maziti sa Domijem a on je lud za mačkom. :dunno Nemože ga niti primiti u ruke jer ovaj bježi kao da je podivljao.
Jučer sam naučila Domija i Gitu da plešu zajedno, uz muziku, prvo napravim ja okret, pa Gita i onda i Domi. To mu se jako svidjelo tako da je ujutro upalio radio i pokazao kako se okretao sinoć i to uz veliki osmijeh. :ljubav
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 27 vel 2009, 10:30

Plava, bit će Kiki dobro, dajte mu malo vremena, kad ga malo prođe bit će još mazniji i pristupačniji :hug .
Plava je napisao/la:Jučer sam naučila Domija i Gitu da plešu zajedno, uz muziku, prvo napravim ja okret, pa Gita i onda i Domi. To mu se jako svidjelo tako da je ujutro upalio radio i pokazao kako se okretao sinoć i to uz veliki osmijeh. :ljubav

Vi bi se mogli zvati - terapijska plesna grupa, kad se dobro uvježbate obavezno nam stavi filmić :bis
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 27 vel 2009, 10:41

ili nova "ABBA" ako uspijem naučiti i mm i ostatak klinaca da plešu kak ja sviram :mrgreen: :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 27 vel 2009, 10:56

Mi se danas dogovorili sa Zoranom da idemo naučiti Arona puzanje, baš me zanima kak će to izgledati. Pa kad Aron nauči puzanje idemo na utrke, Aron i L u puzanju, a sa R u trčanju :mrgreen: .

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 27 vel 2009, 10:58

puzanje? Ludilo :joy
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 27 vel 2009, 11:04

Pa to smo vidjeli na onom filmiću od male kuće, ja se oduševila, moji dečki također. L i R se vole natjecati i ovo bi mi bilo stvarno super za L da se i on može u nečemu natjecati s Aronom. Budemo organizirali veliko natjecanje preko ljeta :mrgreen:

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 27 vel 2009, 11:05

A mi naučili jučer puzanje i hodanje u natrag :joy :joy
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 27 vel 2009, 11:10

U dobri ste, pokušavala sam sama naučiti Arona puzati ali nije baš pokazao zanimanje pa moram zagnjaviti Zorana.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 27 vel 2009, 12:09

kada Tia ozdravi, budemo se i mi prijavili na to
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 27 vel 2009, 12:27

Tia će nam biti počasna gošća na trci ;) sve dok ne pređe u natjecatelje.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 27 vel 2009, 13:33

Plava je napisao/la: Kiki je neraspoložen jer smo ga kastrirali, da sam znala nebi to nikada mu napravila,

:rolf :rolf :rolf a kaj si mislila? ;)

ovo s puzanjem je super ideja..ja razmisljam o tome sto cemo sve raditi kada mi jednog dana dobijemo peseka (prvo moramo osigurati prostor doma)..ali ne znam kako bi adriana navela na puzanje uz pesa,tesko je to kad ne vidi..

a ovo za plesanje je fantasticno :cheer
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 27 vel 2009, 23:51

Lu, pa u Maloj kući ti Ria radi sa slijepom djecom. Vjerujem da će ti oni objasniti sve pa i puzanje, ne brini... :srca
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 27 vel 2009, 23:53

Večeras je opet bio plesnjak, Domi se sam okretao u kruh, zatim Gita pa ja i na kraju je Domi pokušao dati Giti komandu rukom i tjelom da se ona okrene....fenomenalno. Onda je Gita poludila od sreće pa smo ju morali staviti na lajnu kako nebi srušila Domija, koliko je trčala. Sad ide na jedan piš piš i onda ja na spavanac.

E da i Kiki se oporavlja, večeras mi je donio lopticu da se poigram i sa njime...maleni moj...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 02 ožu 2009, 01:57

Plava je napisao/la:Lu, pa u Maloj kući ti Ria radi sa slijepom djecom. Vjerujem da će ti oni objasniti sve pa i puzanje, ne brini... :srca

znam ja da su su oni strucni..ali eto,panicarim bezveze..
..medutim,cini mi se da u maloj kuci ima dosta slabovidne djece,a vrlo malo slijepe..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 02 ožu 2009, 15:11

Prekjučer je povratila kamanje i ljuske od oraha...užas..to je jedina stvar koja me užasno nervira kod Gite...što jede sve što vidi..totalno bez kontrole....

Jučer je bila igra u boravku... Domi je započeo provlačenjem kroz tunel a Gita ga je slijedila, puno puta je prošla kroz tunel za njim, čak su se i gurali tko će prije pa sam morala paziti. Svako provlačenje došla je po nagradu. Nakon više od pola sata je Domi počeo sa okretanjem u krug-započeo je novu igru pa smo onda svi plesali, Gita pa Domi sa rukama široko oko sebe-predivno. Čak ga nije niti zanosilo prilikom vrtnje. Zatim opet kroz tunel koji je ubrzo bio zaslinjen. Baš je bilo super. U svakom mogućem trenutku ga je Gita i lizala onak veselo a on bi umiro od smijeha. Često ga i gricka, što je njemu ludilo, ali ja to prekidam jer se bojim da ga ne ugrize nenamjerno. U jednom trenutku nakon više od sat vremena igre, Gita je postala prerazigrana pa sam je stavila na lajnu da se umiri. Odmah je legla i zaspala, a i D je ubrzo išao na spavanac.

Danas je Domi kod kuće jer je dobio temperaturu, cijelo prijepodne kuha sa monom a Gita mu viri iza guzu i svaki čas ga gricne ili lizne, on ju obožava gnjaviti. Prvo se vozio na biciklu pa ju je svako malo "Pregazio" trknuo ju malo. A ona se digne i počne se maziti oko njega. Toliko ga je nagurivala dok ga nije prevrnula i da ja nisam vidjela začas bi se valjali po podu. Onda joj je bacao kocke i povlačio za rep, jadna, da nema keksiće već bi nas odavno otkantala. Kad je jeo ručao Gita je sa jezikom spremno čekala da li će joj se osmjehnuti sreća da dobije komadić ručka, ali ništa, ja budno pazim.

Da i sve češće Gita laje na Kikija i on se je sve više boji, takvi nisu bili niti prvih dana...što im je došlo sad?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 03 ožu 2009, 22:55

Domi je i dalje bolestan pa neidemo nikud iz kuće, još mu se i brat pridružio u bolesti. Danas vodi Gitu na lajni po kući, cijeli dan ju potiče na igru, tunel, bacanje kocki, lovice, grickanje i lizanje, Gita naletava na Kikija i dalje pa ju često moram staviti na lajnu da se umiri... Sad idemo u veliku šetnju po kvartu mm, Gita i ja a djeca spavaju. To će mi biti večernji izlazak, samo mi tu netreba večernja toaleta. :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 09 ožu 2009, 15:16

Bili smo u maksimiru, Gita i ja , skroz pješice, sve je prošlo super samo mi se pokakala na sredini staze, točno kraj klupe na kojoj su sjedile dvije starije gospođe. Ostale su bez teksta, ali sam ja to brzo počistila pa nisu stigle komentirati. :lol Da ste im samo vidjeli facu :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 09 ožu 2009, 23:41

Eto nastavak...danas nam je bio Zoran u kontroli (i mislio nas uhvatiti na spavanju :mrgreen: jer su dečki već 7 dana bolesni) ali mi iznenadili njega...Gita "posprema" kockice sa tepiha-jer ju je "mama" tak naučila, ide kroz tunel-čak je i rupu na njemu napravila, okreće se-pleše sa Domijem, a ono sjedi, lezi, čekaj- to je skratila...kad ja kažem sjedi Gita, ona legne i čeka :lol :lol . Počela je skakati kao i Kiki-mačak, a i malo je smršavila pa izgleda skoro kao manekenka za razliku od "mame" :lol
Vidim ja da ta dijeta pali...morat ću početi jesti frolice :lol :lol
A najbolje od svega i dalje nam ide lizanje i grickanje Domija......
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 17 ožu 2009, 10:51

skinuli joj gips u petak, danas bi trebala skinuti šavove, a nakon toga ide na fizioterapiju
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 17 ožu 2009, 11:21

nadicab je napisao/la:skinuli joj gips u petak, danas bi trebala skinuti šavove, a nakon toga ide na fizioterapiju

Ma slatkica mala, i ona će na fizioterapiju :mrgreen:

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lea.marijela » 18 ožu 2009, 17:37

Kud sve tud i još jedna terapija :mrgreen:
To tak super zvuči na ovom forumu baš fora ma sam da ona bude kak treba :mah
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 19 ožu 2009, 22:50

Kod nas napokon situacija ide na bolje. Djeca su ozdravila, Gita nema proljev, mm je popio svoj atb i ja svoj. Tako da smo svi mogli bi se reči trenutno zdravi. Ali sad smo zarazili Zorana :mrgreen: . Želimo mu brzi oporavak.
Gita polako postaje šef svima u kući, dok ne gledam pojede sve što stigne, razbaca i pogrize sve kocke i onda odspava na mojoj fotelji. Ovih dana nismo skoro ništa radili jer su djeca stvarno bila grozno bolesna. Ali zato je danas nova situacija. Domi je davo hranu-nagradu Giti, bili su kraj mene u kuhinji dok sam ja pokušavala skuhati nešto. Domi je vadio hranu i bacao joj na pod, onda sam ga je primila za ruku i rekla daj Giti i njoj sam rekla polako pa je ona laganije uzela keksić iz njegovr ruke. To se je ponovilo više puta i svaki put sam ja rekla Giti sjedi a on joj je dao keksić. Veselju nije bilo kraja. Inače uhvati joj se za rep i ona ga vuče po koljenima po pločicama. On legne na pod a ona na njega, Gita legne na pod a Domi preko nje. Trče po kući ko ludi da se to nemože pratiti. Kad idemo na wc i Gita s nama, kad ide spavati i Gita legne kraj krevetića na tepih. Domi oponaša Gitu a Gita oponaša Kikija. luda kuća..... :lol

Navečer kad idemo u šetnju pokenja se usred ulice i to na mjestu gdje me susjedi najbolje znaju, tak da moram čistiti.I to svako veče bez iznimke i malo srama...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 20 ožu 2009, 10:47

hmmm, moje mišljenje je da je ona zbilja počela vama gospodariti a to sada već postaje loše. To s kakanjem gdje ona hoće je loš znak; ona mora to odraditi na komandu (osim ako je frka) i to tamo gdje je ti odvedeš. Naša to odrađuje samo na travi; svega par puta je napravila na pločniku jer joj je bila frka, ali baš ono velika i to je bilo samo u početku kada nismo znali sve fore.
Nama Tia ne ulazi u kuhinju, ima zabranu jedino na to područje. I poštuje ju, po tom pitanju je zbilja poslušna i jako dobro odgojena.
U utorak su joj skinuli konce, rana je jako lijepa, ona se iz dana u dan sve više oslanja na šapu i opet je ona stara - mažljiva. Jučer ju je V. četkao s čarobnim češljem i izvukao cijelu vrećicu :roll:
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 20 ožu 2009, 12:23

a koji vam je to čarobni češalj ako nije tajna :mrgreen: . Mi svog vodimo dva puta godišnje i to sad u proljeće i na jesen u salon da ga srede i bude minimalno dlaga a prošlo ljeto ga je i ful smašinicom ošišala i bio je baš fora. Ovo govorim o zl retriverua a u salonu smo kupili profesionalni trimer i ful je dobar niti jedna četka mi nije bila dobra kao to
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 20 ožu 2009, 14:29

Naša Gita ne podnosi kamenčiće u parku...i u neki park uopće ne želi uči.
Ona ima zabranu u spavaće sobe, gornji dio stana i to poštuje, bila je dvaput i onda je skužila da nesmije. Ali mi gore samo spavamo i djeca ponekad uče. Cijeli dan smo dolje. U kuhinju mi ne smeta da ulazi jer sam i ja i D cijeli dan u tom djelu kuće i čak mi to odgovara da su kraj mene dok kuham.."na oku". Ne smeta mi niti da ide na tepih..pa neće mi tepih valjda gospodariti u kući. Bacit ću ga kad se nebude mogao više očistiti.
I mene zanima, kakav je to češalj Nadice....i koliko košta i gdje se može kupiti..
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 20 ožu 2009, 16:06

češalj je Furminator, mi kupili od udruge nakon što je jedna članica naručila preko e-baya.
Mi kupili i poseban usisivač, cat-and-dog da bi mogli izaći na kraj s tim dlakama :roll:
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 20 ožu 2009, 20:05

a kakav je to usisavač?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 21 ožu 2009, 15:33

Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 21 ožu 2009, 16:43

jel vrijedi toliko para taj usisivač? koliko ste zadovoljni snjim skala od 1 do 5
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.