Sada je: 01 svi 2026, 13:06.

POMOĆ!!!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

POMOĆ!!!

PostPostao/la Bahiana » 04 ožu 2009, 18:21

Ja sam novopečena mama i pokušavam se snaći u svemu što me snašlo...većinu vremena, naravno, uživam ali sad sam naišla na problem pa vas sve usrdno molim za pomoć.
Daklem, moja Tarica ima tek 10 dana i pred neku večer dobila je kolike. Na savjet patronažne sestre kupila sam kapi Sab Simplex suspenziju i dala joj sinoć prije kolika i jutros, jer na uputstvima za uporabu kažu da se daje 15 kapi prije svakog dojenja. Meni se to činilo previše pa sam dala tek jutros, jednom. Od tada mi malena nema stolicu, a sva se jadna napreže i muči da isprazni crijeva. Normalno jede (dojim je), povraćala je jednom, ima vjetrove i podriguje.
Znam da je normalno da dojena djeca nemaju po 7 dana stolicu, ali ona mi je do tih kapi imala redovno nakon svakog podoja i sad mi se srce lomi kad je vidim kako se napreže.
Dala sam joj 3 malene žličice Hipp-ovog čaja od koromača za probavu, ali to ništa nije pomoglo.
Ako imate kakav savjet...bilo bi lijepo pročitati ga. Nije neki problem, ali meni se čini kao najveći na svijetu.
Unaprijed zahvaljujem... :znoj
Bahiana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: POMOĆ!!!

PostPostao/la Strudla » 04 ožu 2009, 22:22

Pozdrav Bahiana,dobrodosla :proljece
Mislim da trebas malo potraziti na forumu,da se puno pisalo o kolikama.MI smo koristili jedne granule,homeopatski pripravak,puno sam ju nosala,masirala trbuscic(ali jako lagano) i cekala da prodju.Znam da je tesko gledati kad se tako mali muce,grcevi su grozni.
Jedino sto bih ti mogla sigurno reci da joj nece pomoci,da joj ne dajes Hippov niti ikakav caj.Ako su te kapi primjerene,Sab Simplex,za grceve kod dojencadi,onda se slobodno pridrzavaj uputsva koje si dobila uz njih.
Ima li kakvih novosti,mozda se vec i pokakala? :)
P 18.11.'06.
T 28.9.'09
Strudla
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dunja » 04 ožu 2009, 22:23

selim ovo na dojenje, mislim da ćeš tamo dobiti više odgovora i pomoć koju tražiš :mah
dunja
most

PostPostao/la Rachica » 04 ožu 2009, 22:42

ne bi rekla da je zatvor povezan sa sab simplexom. uostalom, kažeš da si dala samo jednom, a s.simplex ne djeluje kako bi trebao ako se ne koristi redovito. dakle, kako bi pomogao bebi svaki dan barem dva puta. i 15 kapi je previše za bebu od 10 dana, čudi me da ti to nisu rekli u ljekarni. 8-10 kapi ide na tako malu bebu.
nemoj joj davati čajeve. nosi je i mazi da bi je utješila. a ti se najedi suhih šljiva ili nečeg što otvara...i stvarno nije zabrinjavajuće ako dojena beba nema stolicu nekoliko dana.
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thinkPINK » 04 ožu 2009, 22:57

Mislim isto da ti sab simplex nema veze sa stolicom. Bebica ima pocetnih probavnih problema. Masiraj joj trbuscis kruznim pokretima, ako hoce uz nadzor ju stavi malo da lezi na trbuhu, mozes joj malo nogice primicat savijene u koljenu prema trbuscicu.
Povracala je? Mislis onako bljucnula?

Rachi beba ima 10 dana mislim da ovih nekoliko (do 7) dana ne vrijedi za tako malu bebu. Sto ne?
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 04 ožu 2009, 23:17

ne, ne vrijedi. do 6 tjedana beba bi trebala imati nekoliko stolica dnevno
ivana7997
Abundija

PostPostao/la eli » 04 ožu 2009, 23:22

kolike su normalna stvar. znam da te boli gledati, no jedino što možeš napraviti je nosati je i ne joj davati čajeve ili druga mlijeka.

tako mala beba trebala bi imati barem jednu stolicu dnevno, a idealno bi bilo više njih. više nego na grčeve, trebaš se skoncentrirati da uzme što više mlijeka, posebno onog zadnjeg, masnog. doji je unutrar dva tri sata na istoj strani, nudi često i stimuliraj je da što više jede.
eli
Sveta krava

PostPostao/la leonardaj » 05 ožu 2009, 00:37

ivana7997 je napisao/la:ne, ne vrijedi. do 6 tjedana beba bi trebala imati nekoliko stolica dnevno

Mislim da to nije pravilo.
Od mojih cura, samo je prva imala stolicu kod svakog podoja.
Druga je imala jednom dnevno.
A treća,ima dva mjeseca, i ima stolicu svakih 3-4 dana i tako je od dva tjedna starosti. Naravno da sam se zabrinula, ali sam po forumima pronašla da je to prilično često kod beba. :dunno

Kad vidim da ju je počela jako mučiti ta stolica, probam je stimulirati masiranjem trbuščića ili kupanjem.
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 05 ožu 2009, 05:25

S. je imao puno stolica u prvim danima, a M. je vrlo brzo presao na jednu dnevno.

Ne secam se doziranja, ali sab simplex kapi su nam jako pomogle kod obojice, mada je bilo dana kad nista nije pomagalo, ali su prosli. Grcevi su najcesce pocinjali uvece i najbolje prolazili da leze trbuscicem na tatinoj podlaktici dok tata seta (moja ruka im se nije svidjala u iste svrhe).

Nikakav caj i nikakva voda (to mu dodatno otezava probleme varenja), samo dojenje.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la any » 05 ožu 2009, 11:27

mozda ne dodje beba do masnog mlijeka, ako precesto mijenja sisu.... :dunno
slika slika
any
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mater » 08 ožu 2009, 23:27

Moj maleni je imao kolike,koristila sam sab simplex, dan-dva za svaki podoj, a kad je poceo djelovati samo za popodnevni i vecernji podoj, s tim da je on vise za nadutost nego za same grceve, ali sam nakon nekog vremena skuzila da mi je najbolje bilo pustit neku laganu glazbu, bebu u ruke i bez imalo nervoze ( tesko, ali se moze)pokusat prebroditi to vrijeme vristanja i grcenja.
Mater
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.