Sada je: 24 kol 2026, 20:49.

.JiA je napisao/la:ja bih na tvome mjestu ucinila obratno. paracetamol nama ne snizava temperaturu iznad 38,5. za noc, kad se temperatura obicno povecava, cuvam ibuporfen ( tj. dalsy kod nas ).
a sad kad si vec dala paracetamol, ja bih probala sa kupanjem i oblozima barem naredna 4 sata, a onda bih dala ibuprofen..
JiA je napisao/la:ja bih na tvome mjestu ucinila obratno. paracetamol nama ne snizava temperaturu iznad 38,5. za noc, kad se temperatura obicno povecava, cuvam ibuporfen ( tj. dalsy kod nas ).
a sad kad si vec dala paracetamol, ja bih probala sa kupanjem i oblozima barem naredna 4 sata, a onda bih dala ibuprofen..
Sad mi muka još više..

folne je napisao/la:Juls, voda za skidanje temperature bi trebala biti za 1 stupanj manja od temperature tijela, nikako ispod 37. Niža temp. može izazvati drhtavicu što će mu dodatno povisiti temp. umjesto da ju snizi.
paracetamol/ibuprofen možeš davati naizmjenično na svaka 4 sata. na taj način između 2 doze ibuprofena prođe 8 sati, kao i između 2 doze paracetamola.
Ina66 je napisao/la:ma, sad već lagano prolazi

Ina66 je napisao/la:mi se od noćas borimo s fibrom na isti način tj. kombiniranjem paracetamola (Panadol) i ibuprofena (Dalsy). ovaj prvi s 39.3 uspije spustiti na 38.8, a s dalsyjem ide više dolje
ali kod nas je virus u pitanju
juls
jer Keka je već peti dan bolesna... Krenilo je polako, malaksalost, glavobolja i temp. oko 38, pomalo se žalila na stomak, to je trajalo dva dana pa se skupa pojačalo i temperatura se popela na 40 i, paracetamol i tuširanje. Danas se vrtila oko 38,5 ali joj se grlo zacrvenilo i napunila se slinom. Vadili smo joj krv i urin i sve su vrijednosti u normali. Pedica nam je dala antibiotik u pričuvu ako temperatura ne padne kroz dva dana.
.
(imam bioptron lampu)
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.