Sva sam se naježila

Sada je: 26 svi 2026, 10:02.

Ispekla sam tortu mozda desetak puta u zivotu 
?!

fakat.
koji je promjer tvog kalupa? cini mi se da ti je biskvit deblji od mog. i vidim tartufici fini i uredni, ruka mirna, svaka cast 

)
guljka je napisao/la:A ja sito imam jedno pitanje, i ja slinim nad ovim slikama već danima, pa sad ispravite me ako ne pratim satu, ali gdje je recept za te kuglice na vrhu? Koja je to smjesa?
za kremu - prokuhati 400 ml vrhnja za slag. cokoladu nalomiti na kockice pa preliti vrelim vrhnjem. dobro izmijesati i ostaviti da se malo ohladi. (2-3 zlice te smjese odvojiti za "tartufe" kojima cemo kasnije ukrasiti tortu. drzati u hladnjaku ili zamrzivacu do uoptrebe)

jedino cu glazuru staviti sutra u Osijeku)

dat djetetu pod puding 

Rimaithor je napisao/la:i ONDA ga odem izmjerit i... 20,5 cm a ti si pekla u 26-tici

kalup za tortu je promjera 20,5-21 cm, biskvit je jedno 2 cm visine (dosta se spustio dok se hladio). Solea je napisala da se pece u kalupu od 24-26 cm.

lilly777 je napisao/la:guljka je napisao/la:A ja sito imam jedno pitanje, i ja slinim nad ovim slikama već danima, pa sad ispravite me ako ne pratim satu, ali gdje je recept za te kuglice na vrhu? Koja je to smjesa?za kremu - prokuhati 400 ml vrhnja za slag. cokoladu nalomiti na kockice pa preliti vrelim vrhnjem. dobro izmijesati i ostaviti da se malo ohladi. (2-3 zlice te smjese odvojiti za "tartufe" kojima cemo kasnije ukrasiti tortu. drzati u hladnjaku ili zamrzivacu do uoptrebe)
Solea je napisao/la:btw - ja nisam odvojila smjesu za tartufe vec sam i za njih radila posebno jos jednu smjesu od 100 g cokse i oko 2 dl slatkog vrhnja za slag

Arkana10 je napisao/la:Problem je jedino kalup, kod mene 28cm, znaci moram povecati namirnice za 0,2, sta kazes Solea?

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.