Sada je: 06 lip 2026, 01:53.

scintigrafija kostiju - gdje se moze obaviti pvt?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

scintigrafija kostiju - gdje se moze obaviti pvt?

PostPostao/la mamashnita od noje » 09 svi 2009, 12:55

dakle privatno, zagreb ili osijek, svejedno. zna li netko?
mamashnita od noje
Muza

Re: scintigrafija kostiju - gdje se moze obaviti pvt?

PostPostao/la Imge » 09 svi 2009, 22:10

moj fizijatar kaze u svom zivotu nije vidio privatni nalaz scintigrafije kostiju :dunno . to naravno jos uvijek ne znaci da se to negdje ne moze napraviti privatno, ali kazem - radi se o dosta nalaza koji su mu prosli kroz ruku ali bas bas bas nikad nijedan privatni pa je mozda za pretpostaviti da se to vjerojatno nigdje ne radi :dunno .
a mozda bi specijalist reumatolog to mogao znati?

ono sto znas i sigurno si ispitala, ali neka stoji na topicu kao sluzbena info - scintigrafija kostiju radi se na rebru i u vinogradskoj u zavodu za nuklearnu medicinu.
ne znam da li mozda postoji opcija da se tamo nazove i pita da li se mozes naruciti privatno i da se to plati? jesi to pokusala?

i da. nadam se da je sve u redu. bolje da nisam pitala kakva je to pretraga i za sto se najcesce koristi... uf :(
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tara28 » 10 svi 2009, 08:11

ja sam je radila na rebru nekoliko puta i nisam sigurna da se to može napraviti privatno.
ali imge je dobro predložila, probaj ih zvati pa se privatno naručiti i platit ak je moguće. ili ako osoba za koju pitaš ima policu privatnog zdravstvenog osiguranja, onda bi možda išlo brže, jer znam da se inače čeka na red pun klinac ( cca par mjeseci ).
Bongo, 04.04.2007.
Đurđa, 18.02.2009.
tara28
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 10 svi 2009, 18:08

Ako se radi o početku neke ortopedske bolesti,kada je potrebno napraviti točnu dijagnozu , kao što se radilo kod mog sina ,ortoped preporučava scintigrafijiu kostiju,ali isto tako možeš napraviti i magnetsku rezonancu koja još bolje pokazuje promjene na kostima.Ako bi radila MR umjesto scintigrafije ,imaš jako dobru magnetnu u Zagrebu u poliklinici Nemetova i u blizini bolnice Šalate poliklinika Neuron koji je jakosti od 3 T,ali kažu da je za pregled kostiju dovoljan onaj jakosti od 1.5 T.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 10 svi 2009, 19:48

cure, puno vam hvala. sutra cu zvati rebro. imge, pretraga je za mog tatu, a njegova dijagnoza poznata nam je vec godinu i pol. sve je pod kontrolom, tnx ;)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Imge » 10 svi 2009, 20:41

snita, pisala si na Bubinima :mah , zato sam pitala. mislila sam da je za malenog :mah .
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.