ne treba ti stajati u frižideru

Sada je: 12 ruj 2026, 16:32.
Moderator/ica: nevenera

već sam mislila da me ludom prave, jer su me u 3 ljekarne u samom centru grada gledali kao da ih pitam da mi stvore zlato od ugljena.
), nisam još kupila jer me zanima koji omjer vode i čajevca bih trebala smixati? našla sam raspršivač (kao onaj za cvijeće) koji će mi poslužiti u tu svrhu, da bude ravnomjerno raspršivanje, al ne bih htjela staviti previše ili premalo.
gdje da kupim alkoholni ocat- za mokru metodu čuvanja (ne koristim nikakav ocat u kućanstvu) i da li je to i ocat koji se koristi za omekšavanje pelena, da li treba dodati ocat u pranje za omekšavanje ako je u pitanju mokra metoda čuvanja ili ne? treba li mi za omekšavanje taj alkoholni ocat ili je to neka druga vrsta? jesam, ocasto sam needucirana 
čajevac kupi u dm-u. najjeftiniji je. 30ml dođe nekih 20ak kn. nakapam ga odokativnom metodom iliti koliko uleti. cca 20ak kapi na špricalicu od muskula za prozorenevenera je napisao/la:koji omjer vode i čajevca bih trebala smixati? našla sam raspršivač (kao onaj za cvijeće) koji će mi poslužiti u tu svrhu, da bude ravnomjerno raspršivanje, al ne bih htjela staviti previše ili premalo.

i još jedno pitanje, za krajgdje da kupim alkoholni ocat- za mokru metodu čuvanja (ne koristim nikakav ocat u kućanstvu) i da li je to i ocat koji se koristi za omekšavanje pelena, da li treba dodati ocat u pranje za omekšavanje ako je u pitanju mokra metoda čuvanja ili ne? treba li mi za omekšavanje taj alkoholni ocat ili je to neka druga vrsta? jesam, ocasto sam needucirana

javljam se dobrovoljno.
) da je ipak premala.

sad bih najradije špricala okolo. kako je špricalica duplo manja stavljat ću duplo manje čajevca.

zakamuflirala u jednokratne.
imamo još onoliko koliko je već prošlo
)
)

i sad krecem polako u nabavku. A ovdje prijavljujem sve sto cemo kupiti 

dupinka je napisao/la:prvo, htjela bi naše domaće pelene. (volimo hrvatsku, ne?)
vidjela sam da spominjete flafice, rodine, tabitine i ine.
njih sam već proučila.
sad me zanima ima li koja teta šivalica da vidim što ona nudi?
ili da uzmem od svih po 3-4 kom pa da vidimo što će nam najbolje odgovarati?

koliko sam shvatila, najzadovoljnije ste bambusom. jel?![]()
to su pelene od bambusa ili su samo oni ulošci bambusovi?
da li je potrebno da kupim nekoliko newborn pelena za prve dane
ili se one one size mogu fino podesiti i za male guzičice?
(ako bude imalo na bracu mala će guzičica imat 5kg)

i planiram sad, čim nabavim prve pp one size isprobat ih na starijem![]()
možda nam pomognu u odvikavanju.

.

teta je rekla da počinje šit pelene za mene i da će brzo bit gotove. 

jaja je napisao/la:Ja sam mislila narućit jedan vuneni da probram,zašto se to maže,mora li se kod svakog stavljanja mazat,kako to opće funkconira?
Zaštitne gaćice od vune Slika – najprirodnija varijanta zaštitnih gaćica. Vuna je poznata po svojstvu nepropuštanja i isparavanja vlage, kao i po antibakterijskim svojstvima, stoga vunene zaštitne možemo koristiti bez pranja, uz sušenje, duže vrijeme.
Potrebno ih je lanolizirati pri svakom pranju kako bi pojačali svojstvo nepropuštanja vlage.
LANOLIZIRANJE:
Potrebna vam je lanolinska mast, ne krema, koju možete kupiti u svakoj ljekarni ili najobičnija mast za bradavice (DeeMova košta cca 15 kn).
Postupak: u malo vruće vode potrebno je rastopiti lanolinsku mast (veličine graška) sa malo blagog baby šampona. Kad se lanolin rastopi dodati mlake vode i potopiti zaštitne vunene gaćice. Ostavite stajati sat do dva. Lagano ocijedite gaćice, zamotajte u ručnik i istisnite višak vode. Staviti sušiti, ali izbjegavati izlaganje direktnom izvoru topline (radijator, sunce, sušilica). Pri svakom pranju potrebno je ponoviti postupak.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.