Sada je: 22 srp 2026, 10:50.

(vakumska) KAVITACIJA

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

(vakumska) KAVITACIJA

PostPostao/la Plusic » 18 lip 2009, 22:38

znate da sam vec dugo u istrazivanju ovoga ali nemam hrabrosti uputiti se ...
jel netko bio?
netko nesto cuo?
vakumska kavitacija?
http://www.zdravstveni-vodic.com/zdravstveni-vodic/oglasi/salon-za-njegu-lica-i-tijela/murad-%11-medicinsko-kozmeti%E8ki-centar/5996/
VAKUM KAVITACIJA ! U ZAGREBU JEDINO KOD NAS!!

Neinvazivna i bezbolna terapija, koja omogućava brzo, sigurno i učinkovito
preoblikovanje tijela. Idealno rješenje za sve koji bi željeli poboljšati svoj izgled, a ipak se neće ili ne mogu odlučiti za kirurški zahvat.
Nova metoda u kojoj se ujedinjuju efekti vakuma i kavitacije. Prednost je u tome što osim što radi standardnu kavitaciju sa niskofrekventnim ultrazvukom radi i bolju prokrvljenost kroz masno tkivo te ga odiže kako bi se laganije moglo doprijeti do njega.
Vakum kavitacijom može obuhvatiti i one najtvrdokornije masne naslage na bedrima, trbuhu i stražnjici.
Djeluje na masne naslage i na celulit.
Tretman obuhvaća 40 min vakum kavitacije,10 ak minuta masaže i pola sata aparativne limfne drenaže.

cijene tretmana su uzasno visoke, ali to ovdje nije tema....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

Re: (vakumska) KAVITACIJA

PostPostao/la Rimaithor » 18 lip 2009, 23:14

Frendica mi radi u jednom zenskom magazinu i u suradnji s jednim estetskim centrom nagradili su jednu citateljicu s tri kavitacije plus Vip complexom. Zenska je izgubila 19 cm u struku, 7 u bokovima, po 4 na svakoj ruci (ostale mjere sam zaboravila :lol ) i to sve u tri tjedna :shock:
Dakle, skupo ali daje nevjerojatne rezultate.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Plusic » 18 lip 2009, 23:20

Rima ne mogu vjerovati ovim rezultatima :shock:
ovo je uistinu sokantno ...

prije nove godine smo pricali o tome, sjecam se toga, ali to je bilo vise na temu celulita i LPGa.
LPG mi nazalost nije napravio nesto znacajno, skup je, a nije toliko ucinkovit da bi vrijedio.
masaze rade svoje, ali jako sporo, bolno, moja koza je inace osjetljiva (to su mi i cure odmah rekle) tako da se i na njima slab dodir meni javljaju modrice , podlijevi i onda nakon 2 tretmana moram cekati 10dana za novi (rekle su mi da bolje i da ne masiraju dok to malo ne prodje).
dugotrajno vidim masaze kao rjesenje, ali sad bi htjela nesto brzo, nesto odmah, nesto za godisnji (da ne bi mislili da radim samo na brzinu , jos od prosle jeseni se borim sa LPGom, masazama,... :( )

jel netko zna nesto o onim negativnim utjecajima o kojima se tada pricalo? znam da nije proslo puno vremena ali ipak je vec vise od pola godine aktualna :dunno
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Rimaithor » 18 lip 2009, 23:28

Evo, izguglah ti kaj je Vp Complex (na to je išla tri puta tjedno, tokom tih tri tjedna)
VIP COMPLEX

Najnoviji aparat vrhunske tehnologije koji putem integriranih programa omogućuje individualna rješenja za kozmetičke i estetske probleme klijenata.
Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana!
Umjesto da se podvrgavate tretmanima na 5 različitih aparata, riješite sve svoje estetske i kozmetičke probleme jednim aparatom koji ih sve objedinjuje - VIP Complexom.
Aparat sadrži 5 programa koji se programiraju i prilagođavaju za svakog klijenta posebno:

INFRACRVENE ZRAKE
Bio-aktivacija ćelija i metabolizma za otapanje masnoće kako na specifičnim dijelovima tako i na cijelom tijelu, čime se tijelo preoblikuje i smanjuje celulit.
TRANSION
Brzo i vidljivo otapanje masnoća - mišićno zatezanje. Omogućuje preoblikovanje specifičnih dijelova tijela ili cijelog tijela.
ISOGEI
Poboljšanje tonusa kože, brzo i potpuno zatezanje tijela, neinvazivni face lifting.
LINFOGEI
Limfna i venozna drenaža koja rezultira smanjenjem natečenosti i poboljšanjem cirkulacije.

Ako te zanima poslat cu ti pp gdje da zoveš ;)
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Plusic » 18 lip 2009, 23:29

Kavitacija je neinvazivna i bezbolna terapija bazirana na ultrazvuku koja omogućava brzo, sigurno i učinkovito uklanjanje lokalnih masnih naslaga, celulita i oblikovanje tijela (trbuh, bokovi, bedra, stražnjica, koljena, nadlaktice).

Zbog svoje efikasnosti u razbijanju neželjenih masnih naslaga, kavitacija se često naziva i liposukcijom bez noža.

Rezultati kavitacijskog tretmana vidljivi su već nakon prve terapije.

U centru ljepote Gracilis kavitacijske tretmane izvodimo na najsuvremenijem VACavite aparatu koji istovremeno kombinira kavitaciju s vakumom, cime se postiže do 50% bolji rezultat od već dokazano dobrih rezultata klasične kavitacije.
Prednost vakuma je stvaranje kožnog nabora u aplikatoru sto omogućava da ultrazvuk djeluje samo i jedino na masno tkivo u potkožju pa je time povećana selektivnost i sigurnost terapije.

Kavitacijske tretmane obavezno kombiniramo s limfnom drenažom, kako bi se razgrađene masnoće što efikasnije i brže uklonile iz tijela.

Najbolje rezultate postižemo individualnim programima koji kombiniraju kavitaciju, RDT i VibroPlate, uz dodatak preparativnih kozmetičkih tretmana za tijelo.

Nazovite nas i naručite se na besplatne konzultacije i izradu programa prema vašim potrebama i željama
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 19 lip 2009, 20:51

rima, šta je žena išla samo na to?

(jel znam da ti ženskomagazinski makeoveri obično uključuju kozmetički tretman, ali i redukciju unosa kalorija i vježbanje)

plusic, kol'ko to košta?
(iako, bolje mi je da se ne zanosim, nemam ja love za tak nešto...ja trebam mrdnut dupe i ključić na usta i točka :roll: )
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kimama1 » 19 lip 2009, 20:53

možda pitam gluposti, ali kamo idu te masti? za liposukciju mi je jasno - van organizma, ali ovo mi baš nije najjasnije
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Plusic » 19 lip 2009, 20:58

Frrr - neznam koliko kosta, nisam danas smogla hrabrosti nikoga nazvati.... a novci? nemam ni ja, ali.... uvijek se smisli novaca za ono sto jako zelis ;)

koliko sam skontala nakon citanja, zato i rade limfnu drenazu odmah u sklopu tako da ona potakne izbacivanje van. treba piti jako, jako , jako puno tekucine da bi se sve sto prije izbacilo iz organizma (koliko sam skontala po iskustvima ljudi rezultati dosta ovise i o tome ).....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la kimama1 » 19 lip 2009, 20:59

ultrazvučna kavitacija je metoda neinvazivne liposukcije, odnosno odstranjivanje masnog tkiva nekirurškim putem odnosno bez noža. Naziv 'kavitacija' potiče od riječi 'cavitare' što znači isprazniti šupljinu, a to se čini stvaranjem mjehurića plina. Pred više od deset godina revolucionarno je najavljena metoda liposukcije pomoću određenih kiselina koje su se injecirale u masno tkivo, no metoda je vrlo opasna zbog povećanog rizika od nastanka plućne embolije koja je u određenom postupku smrtonosna. Logično je da i kod ultrazvučne kavitacije postoji povećan rizik za nastanak tromboembolije. Metoda je nova i uzeo bi je s velikom rezervom. Sve što o njoj možete naći u "light" literaturi zvuči bajkovito u smislu mršavljenja bez muke i odricanja, a znamo kako to izgleda u praksi. Sve pompozne metode mršavljenja bez muke koje su prve iskušale filmske dive su uvijek imale i svoju drugu stranu. Zaključno nisam pobornik da bi isprobao tako savršenu metodu bez pol muke bar dok vrijeme ne pokaže koliko je odista sigurna.

dr neki, našla na netu
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la direktorica svemira » 19 lip 2009, 21:00

kimama1 je napisao/la:možda pitam gluposti, ali kamo idu te masti? za liposukciju mi je jasno - van organizma, ali ovo mi baš nije najjasnije

Navodno ih ispišaš :mrgreen: . Neki doktor upozorava da kavitacija nije baš bezopasna jerbo može doći do embolije. Osobno nisam uopće proučavala tematiku, al baš sam prije par minuta sa sister razgovarala o tome, otuda moja saznanja :mrgreen: .

Edit: istovremeno :mah
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 19 lip 2009, 21:07

zato sam stavila ovdje u zagrade -vakumska. navodno je to drugacije jer djeluje ciljano :dunno
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 19 lip 2009, 21:20

Plusic je napisao/la:Frrr - neznam koliko kosta, nisam danas smogla hrabrosti nikoga nazvati.... a novci? nemam ni ja, ali.... uvijek se smisli novaca za ono sto jako zelis ;)

ma nije baš sad da strrrrašno želim. ja se uvijek zapalim za te lake metode skidanja špekeca (pa tak u zadnje vrijeme maštam o onim vježbama u kapsuli ili štali već, kad jedno vježbanje ima učinak njih 5), al padnem u nesvijest kad vidim cijene. jer to nije skupo, to je mega skupo, za moj đep.

pa se tješim da mi se ne sviđa ideja da netko tak mrda po meni bez prevelike potrebe. al da sam zblenula na brojke koje je napisala rima - jesam.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 19 lip 2009, 21:24

tebi ovo ne treba
ovo je za one koji imaju min 2cm masnih naslaga (tako nekako kazu).
ja sebe ubrajam u takve, ali tebe ne. nikako ne.

a sad moram biti off t. :)
sta je to? uvijek sam spremna za sve vrste vjezbanja :D
o onim vježbama u kapsuli ili štali već, kad jedno vježbanje ima učinak njih 5
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la eli » 19 lip 2009, 21:38

Navodno ih ispišaš

to bi skroz uništilo bubrege. masnoća ne smije prodirati kroz njih.

većina drenaža taj višak vode iz tkiva izbaci u krv i limfu, no ostanu masne stanice i njihov međustanični prostor i oni se popune nakon par sati.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Novamama » 19 lip 2009, 22:45

ja sam čula da ga ima jedna čisto medicinska ustanova, u svrhu rehabilitacije, i od kad se pročulo da to postiže takve rezultate u mršavljenju ljudi navalili ko ludi. ali sam isto tako čula da su neki u toj istoj ustanovi završili zbog povišenih masnoća, tlaka i ne znam čega. ne možeš to ispišati nikako.
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 20 lip 2009, 20:52

plusic, mislila sam na ovaj power plate

http://www.net.hr/ljepota/page/2007/09/17/0092006.html

Power-plate aparat daje vrhunske rezultate pri mršavljenju, učvršćivanju mišića ili preoblikovanju tijela. U osnovi, to je fitnes aparat namijenjen kozmetičkim salonima na kojem je moguće u 20 do 30 minuta postići iste rezultate kao dvosatnim vježbanjem u teretani.
Aparat vibrira na principu mehaničkih vibracija kojim se ubrzava cirkulacija kao i metabolizam te povećava potrošnju kalorija. Upravo to vibriranje potiče mišiće na otpor. Svaka se vježba radi 30 sekundi, a za vidljive rezultate dovoljno je redovito vježbanje 2 do 3 puta tjedno, mjesec dana.

aaaaa, ja bi toooooo
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 20 lip 2009, 20:56

ne vjerujem u učinkovitost o kakvoj pišu. nije dovoljno stiskanje mišića da bi se topilo salo, potreban je teži rad koji dovodi do zagrijavanja, za izgaranje masnoća potrebna je veća količina kisika, dublje i brže disanje, a toga nema ako mišići samo trepere.
dvosatno vježbanje u teretani je jako rastezljiv pojam. vježbati se može svakako i sa različitim intenzitetom i učinkovitošću.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 20 lip 2009, 21:14

npr. ja sam aktivno , svakodnevno 2 mjeseca vozila orbitrek, svaki dan po 30minuta. rezultata nikakvih nije bilo....... (da,da, znam, dva mjeseca je prekratki period,.....)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la eli » 20 lip 2009, 21:26

pronađi negdje koliko se kalorija topi kojim sportom. za trčanje ćeš naći. vožnja orbitreka troši nešto manje od trčanja. pola sata dva mjeseca je 30 sati taj iznos pomnožiš sa utroškom kalorija po satu pa taj umnožak podijeliš sa 9,1 (kalorična vrijednost grama masti). šokirat će te rezultat. za smršaviti puno je jednostavnije izbaciti sve slatko i masno i smanjiti unos složenih ugljikohidrata. vježba je korisna da pri mršavljenju ne izgubiš tonus.
eli
Sveta krava

PostPostao/la eli » 20 lip 2009, 21:27

eli
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 20 lip 2009, 21:47

eli je napisao/la:za smršaviti puno je jednostavnije izbaciti sve slatko i masno i smanjiti unos složenih ugljikohidrata. vježba je korisna da pri mršavljenju ne izgubiš tonus.

ne bih ja to da smršavim nego da se učvrstim, oblikujem. mlohava sam. nisam vježbala, brat bratu, 5-6 godina. to mi je veći problem od 4 kile viška.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 20 lip 2009, 21:49

pa odi na taj aerobik koji si planirala. ili neku drugu fizičku aktivnost koja ti godi.
eli
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 20 lip 2009, 21:52

jesam spomenula da sam ljenguza teeeeška kad je vježbanje u pitanju? :mrgreen:

a još kad ne vidim rezultate nakon 5 odlazaka, odmah mi dođe da odem u birtiju umjesto na vježbanje i sve pošaljem kvragu!
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 20 lip 2009, 22:00

eli ja sam bila i na nekoj vrsti dijete dok sam vjezbala.

ali cure ajmo on topic.
tko ima neku info o tome da napise ;)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Jullishka » 23 lip 2009, 22:59

frrr, powerplate je super stvar, ali i za taj moras biti savrseno zdrava. ima brdo zajebancija zbog kojih verujem bar 50% debelih ne mogu to da koriste.
evo, ja ne mogu zbog ociju na primer.
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la Plusic » 26 lip 2009, 13:15

evo ja zvala jedan od salona da se malo raspitam... evo sto sam (ovako laicki) saznala:
- postoje dvije vrste aparata za izvodjenje kavitacije (2 sonde i jedna sonda)
- potpuno bezbolno, jedino moze na trenutke zapeckati
- max jednom tjedno
- tretira se jedan dio tijela, znaci ili noge ili stomak ili ruke
- ne preporuca se tretiranje razlicitih dijelova tjedno (znaci jedan tjedan ruke, drugi noge, treci stomak,...)
- u ovom salonu su ovakve cijene : 20min-500kn, 30min - 750kn, 40min-1000kn :shock:
- npr. za gleznjeve ili koljena je dovoljno 20min, medjutim za stomak treba 30min.... (pitam se koliko bi trebalo onda za moje noge :lol )
- tretira se samo mekani dio, mast
(meni zena rekla da ako me teta celulit maserka opisuje kao cvrstu da onda to nije tretman za mene :()

kad saznam jos info od nekog drugog salona, pisem vam :mah
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 26 lip 2009, 14:33

dobila ja i drugi salon...
imaju popust pa je 40minuta -390kn
imaju isti aparat (taj sa 2 sonde)
......
neznam da li cu ikada skupiti hrabrosti za otici na to , ali eto barem sam napravila prvi korak i sakupila informacije...
(ovo sve o cemu sam pricala je obicna kavitacija, nitko od navedenih nema vakumsku)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Dory » 17 lip 2010, 08:25

Da li je itko bio na kavitaciji ili ipak ne????
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Luantaro » 17 lip 2010, 08:35

bila moja frendica
smršavila jako, jako

ja sam negdje čitala da je pitanje na koje se ne zna odgovor - ako UZV razbija masne stanice, šta se dešava sa unutarnjim organima?
obzirom da nema istraživanja, ne zna se, no malo je vjerojatno očekivati da se baš ništa ne dešava ako se tako efikasno razbija potkožni sloj
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sunshine » 17 lip 2010, 11:12

Posljednja 4 mjeseca vježbam u Body creatoru i za to vrijeme sam se nagledala žena i žena koje su tamo bile na kavitaciji.
Da, skupo je, da, učinkovito je ALI: ukoliko nakon kavitacije ne nastaviš s barem nekim vidom vježbanja, ukoliko se ne natačeš svakodnevno s barem 2l vode, ukoliko ne paziš što i koliko jedeš, centimetri izgubljeni kavitacijom se-vrate. Jednostavno.
Isto tako, nakon kavitacije vidim da cure klijenticama rade neku LPG (ili tako nešto) masažu da razbiju do kraja te masne stanice jer ne bi sve moglo proći preko bubrega, bilo bi previše opasno. Dio svakako ide, ali s ovom masažom valjda manje.

Sve u svemu, bavila sam se mišlju da idem na kavitaciju (noge prvenstveno), ali ipak mi je to too much love za neke rezultate koji nisu trajni pogotovo preko ljeta kad se ipak malo opustimo.
Većina cura koje su to napravile, radile su po principu "udajem se", "kuma sam" i sl. pa da izgledaju super taj dan :dunno
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju.