Sada je: 06 lip 2026, 02:46.

nosi me mama...

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

nosi me mama...

PostPostao/la fićo » 21 lip 2009, 20:37

molim vas za savjet znam da sam ja kriva jel sam ga tako naučila pa sad ne znam kako to ispravit konstantno je na rukama čim ga spustim to je dreka za poludit a kad ga uzmem utihne ko rukom odnešeno i što je najgore neće ni da ga niko drugi drži samo ja sve je bilo to ok dok je bio manji ali sada će 10 mjeseci i ima 10.5 kila i više ne mogu šta da radim molim vas za pomoć jel me već ruke i kičma bole za poluditi... :place
fićo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: nosi me mama...

PostPostao/la lamb » 21 lip 2009, 20:44

a fićo :hug ,možda da kupiš sling maramu to ti je super za to,ja san kupila rabljenu preko malog oglasnika,ali mi nismo svoga naučili na ruke pa ti nisam baš od pomoći! :dunno
lamb
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MMI » 21 lip 2009, 20:49

i ja sam svog naučila na nosanje i dosta je težak,ali nekako ga uspijem malo staviti u ležeći položaj a da ne plaće.u kolicima se isto ne buni osim ako ne stojimo na mjestu.jesam li kriva ili ne o tome ne razmišljam.ako plaće dignem ga ako nije super onda se igra..inače ima 8,5 kg i nije baš lagan ;)
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rogue » 21 lip 2009, 21:30

ja svog isto nanasam. ali nekako mi je to uredu, jer kad mu dosadi lezati, prevrtati se i tako se igrati ( a i umori se, nije ni to lako) jedini nacin da otkriva svjet je da ga ja nosim. vjerujem da ce mu barem donekle dosaditi kad pocne puzati i hodati.
klokanice i slicno ne podnosi.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Diami » 21 lip 2009, 21:39

I mi se puno nosamo. Navika ili ne - mislim da to puno ovisi i o urođenoj potrebi djeteta za bliskošću. Neka djeca od početka nisu toliko željna nosanja kao druga. Mi smo recimo jako dugo imali i grčeve, praktički do 6 mjeseci, i nosanje na rukama je bila jedna od malobrojnih mogućnosti za smirivanje malenog. Nema teorije da bi ga pustila da plače, a jesam sad stvorila naviku, a kaj sad da i jesam - budemo se "odvikavali".

I meni se čini da će biti lakše kad počne sjediti i puzati, barem malo. A do tada - nama je pomoglo da ga spustimo na krevet, puzle ili u igralište i onda se tako igramo s njim - dodajemo igračke, izvodimo ludorije pred njim i slično. Tako da nije sam, al ipak nije na rukama. Na početku smo tako izdržali svega minutu dvije, a sad znamo i po pola sata, nekad i više.

A kad jednom shvati da ga se ne spušta samo zato da bi se otišlo, onda je lakše i nakratko negdje otići - na wc, u kuhinju ili na vrata kad pošta dođe. Naravno, kad dođe kakav skok u razvoju, onda se potreba za nosanjem opet poveća (mi smo sad u takvoj fazi), al kaj se može - ja se uvijek tješim - samo jednom su tako mali. Doći će i vrijeme kad nam više neće htjeti tako blizu...

Al da me leđa znaju rasturati, e bome znaju. Iako smo mi tek došli do 8kg, nije ni to malo...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la leonardaj » 21 lip 2009, 23:38

I moja M. je stalno na rukama.
I boli me ruka, i leđa, i kuća mi je u neredu, ali opet uživam.
Uživam, jer tako brzo rastu, a ona nam je treće dijete i STOP.
Sad do sljedeće bebe treba čekati kojih 20g., do prvog unučeta. :mrgreen:

Kad više ne mogu, stavim je u kolica ili na krevet i zabavim je na 5 min. sa nečim.
Ili legnem sa njom, pa se mazimo i škakljamo.
Ili se tješim - još malo, još malo, još samo godinu-dvje, i nema nosanja. :mrgreen:
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 22 lip 2009, 09:18

Mene je spasila marama (ravnomerno rasporedi tezinu) i tako smo i kuvali i svasta radili.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Krumpirić » 22 lip 2009, 09:24

niste vi ništa krive i niste djecu "naučile na ruke ", djeca to jednostavno-vole(barem veliki dio djece), tu su vam blizu, njuškaju vas i kreću se zajedno s vama...ako možete, nosite ih, ako ne, kompenzirajte im to..

ja sam sretna kad imam načina da dijete SMIRIM, pa bilo to i nošenjem stalno (jer moje starije dijete u nekim fazama ništa nije smirivalo)...

najbolji je način kupiti sling/maramu-a za veliko dijete meitai i onda možeš sve raditi s djetetom..
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la MMI » 22 lip 2009, 09:45

potpuno se slažem sa prethodnim postom..kada sam ga mogla nositi 9 mjeseci i biti sva u strahu da se šta ne dogodi mogu i sada i uživam u tome.a mislim i on :dada
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rachica » 22 lip 2009, 09:59

šta da kaže mama koja nosi već 14 mjeseci :)
i to ne laganih 13 kg.

proći će i to, uživajte :)

marama, sling...pomažu ;)
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rogue » 22 lip 2009, 10:08

kod nas se do 3 mj. nosio jer je želio moju blizinu, cesto je i spavao na meni. tada sam ga nosila licem prema meni. kad je frajer skuzio svijet oko sebe od tad ga nosim prema vani i sve znatiželjno gleda i proučava, sad sve želi primiti u rukice.
mislim da je to potrebno da nauče na svijet i stvari oko sebe.
nekad se unervozi na rukicama i onda legne i navlaci zvečku, sve je to razvoj bebe u malog čovjeka :D
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MjesecevaZraka » 22 lip 2009, 10:22

Potpis na krumpi... nitko nikog nista nije naucio, ako se prati potreba djeteta.
Jedino neka djeca imaju vecu potrebu za nosenjem, a druga manju, ali sva imaju potrebu biti vrlo blizu mami i osjecati se dijelom nje u mjesecima nakon poroda.
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.