Sada je: 22 srp 2026, 10:49.

faza ili....???

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

faza ili....???

PostPostao/la bubsek » 02 srp 2009, 21:21

nadam se da to tu spada...

prode li barem jedan dan da vase dijete ne place???

imam curicu od 4god-u fazi je neposluha...sto god nesmije namjerno jos vise to radi do granice da vecinom zavrsi do mojeg deranja...pocela se tuc -mlatiti,isto tako ako evo npr.primjer kazem "hajdemo jesti" ona ponovi,ja velim "ne zezaj" ona opet i tako do unagled i opet skroz dok se ne posvadamo...onda eto situacije danas nije htjela rucat ali nakon njega hoce bombon ja joj nedam ona place...ma u biti neke sitnice a preko dana se bar 5puta zbog neceg rasplace...
danas prilikom jednog njenog plakanja sam se zapitala u cemu grijesim???i dali jedino moje djete svaki dan place???? :place :/
i da to njeno plakanje ju drzi vec dosta dugo...
i molim vas nemojte mi davat onaj savjet "objasni joj"jer ne djeluje kod nas... :/
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: faza ili....???

PostPostao/la mamashnita od noje » 02 srp 2009, 21:23

ne, ne prodje.
i nadam se da je faza jer cu se inace samoubit.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Crazy Daisy » 02 srp 2009, 21:33

ja imam dva cetverogodisnjaka kod kuce, sta da ja kazem :bonk

strasno, za sve idu suze, plac je sredstvo iznude... i taj vjeciti bunt, kao da imam mini pubertetlije.

mantram da cim prije prodje
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la JiA » 02 srp 2009, 21:35

ja imam dva cetverogodisnjaka kod kuce, sta da ja kazem :bonk

strasno, za sve idu suze, plac je sredstvo iznude... i taj vjeciti bunt, kao da imam mini pubertetlije.

mantram da cim prije prodje

imam 2 osmogodisnjaka. ostalo potpisujem :roll:
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la mamashnita od noje » 02 srp 2009, 21:37

imam 2 osmogodisnjaka. ostalo potpisujem

eto bubsek, faza je. koja traje godinama. :mah
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la happy071 » 02 srp 2009, 21:57

Uf, rano ljuta... Ovaj mladji me izludi sa tim svojim placem. Mislim da dnevno oplace 16 puta. Od ponedjeljka krece u vrtic pa cu konacno imati par sati odmora :znoj
Faris 15.05.2005.
Nidal 01.09.2006.
happy071
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la beammama » 02 srp 2009, 22:08

danas prilikom jednog njenog plakanja sam se zapitala u cemu grijesim???i

Jesi li nedosljedna u svojim odlukama u vezi nje?
To je bila moja greška. U pravilu je faza. Probaj svaki put brojati i do 50 ako treba ili poslati nju ili sebe u Time Out. Ali, najbitnije je da kad nešto ne daš ili ne dozvoliš čvrsto bez iznimaka ostaneš pri toj odluci.
Drugi problem može biti u tome da mala ima "zaštitu" od tvojih odluka od neke druge osobe (muž, baka, deda, drugo dijete). Tu je već borba na dva fronta što je još teže i košta više živaca. Kod nas je za sve što se ticalo Amadeja, Benedikt unaprijed skakao "u obranu brace". Nismo mu smjeli ništa niti reći što se braci nije sviđalo već je bio rat. Sad su veći pa se i lakše izađe na kraj s njima, ali da ima dana kad bih iskočila iz kože, još uvijek ima.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la bubsek » 02 srp 2009, 22:24

sada kada sam vas procitala malko mi je lakse... :dada

mislila sam da moje djete jedino SVAKI dan po barem 5puta place....
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nada » 10 srp 2009, 22:01

mislila sam da moje djete jedino SVAKI dan po barem 5puta place....

joj i ja...dok nisam naletila na ovaj topic.
I moja cmizdri (3god i 10 mj ima) ima jedno dva mjeseca, možda manje...i 15X joj trebam ponoviti prije nego posluša. Ma...ni tada ne posluša već ostane bez "privilegija", to je kazna...
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pticica » 24 srp 2009, 00:16

Uff i moja cmizdi i tuli na sve.Nekada mi digne i kosu na glavi zbog kakve gluposti cmizdri ,sada sam joj pocela govoriti ako ne prestane da ce ici u kaznu i to nekako malo smanji cmizdrenje.A ako je na ujaka to ce trajati do puberteta :alc
I. 12.05.06
Pticica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la newmom » 24 srp 2009, 09:53

i moje zlato pokušava plakanjem dobiti štošta...moja taktika je biti dosljedna u odlukama i ne popuštati...
ako i dalje plače,zagrlim je i utješim,ali ne dam joj ono zbog čega je plakala...problem je u tome što bake i djed bi dali sve samo da ne plače,pa više imam pregovora s njima...
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la zeky » 25 srp 2009, 00:28

Moja mala ima 5g i eto ta faza tuljenja traje već 2,5g :alc
Nije da tim pokušava nekaj dobiti,već kad joj nekaj ne dam ili zabranim onda doslovce cvili al zato kaj nije zadovoljna,al ne pokušava dalje to tražiti jer zna da nema milosti i bome kad već poludim i izurličem se,pošaljem ju u kaznu zbog cviljenja jer poludim nakon kaj sto puta ponovim da prestane :angry al kod nas su problem ostali (bake,stričevi a ponajviše tata koji je malo doma pa sve popušta).
I uredno se već 2g nadam da će ta faza skoro proći :lol
Mamini anđeli
Adriana-Ady 25.07.2004.
Simon 20.10.2007.
zeky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 27 srp 2009, 05:36

Moji svi plaču i više puta na dan. Pogotovo najmlađi. Ne upuštam se u debate i svađe, time samo produžavam agoniju. Kod cura pomaže zagrljaj i ozbiljan razgovor. Kod najmlađeg skretanje pažnje.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la maryca » 30 srp 2009, 00:08

mamashnita od noje je napisao/la:

ne, ne prodje.

potpis i na ovo!

zadnjih par dana, tj. 1-2 tjedna je nemoguca!

svaki dan, obicno je to neki bezvezni razlog i izludi me!
a imam osjecaj da sve trazi nesto da bi se mogla rasplakati, cak je pocela i po noci s nekom dernajvom, neda se smiriti, stvarno me zabrine, cak pocne onako histericno da place!
ne znam sto da mislim?!

da, posto nista ne pomaze, ni fino, ni ruzno, ni kazna, ignoriram je, a onda pocne bacati stvari po sobi, sve raskopa, i zbilja nisam vise pametna! :conf
...tuga gleda unatrag . . . briga oko sebe . . . a samo vjera gleda gore . . .
maryca
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Gloria's Mum » 13 kol 2009, 20:19

Glo place bar 100 puta na dan..E pa nista me nemre is*izdit ko to njeno cviljenje za svaku sitnicu!
Faza traje..pa neznam..od rodjenja hahhaha..ma ne mozda godinu dosad :bonk
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la irena11 » 19 kol 2009, 11:27

drage moje...ja vam se divim i sad vidim koliko sam sretna jer sam postedena tih suzica koje bi me dotukle slika
moji klinci su....ajd recimo lako odgojiva djeca, neznam cime sam ih zasluzila, ali zaista su mi super, od samog pocetka nisam imala nekih vecih problema sa plakanjem
mali je plakao kao bebac samo prvi mjesec kad su mi rekli da su to kao grcevi, mada neznam, ja sve nekako kontam mozda sam ipak ja bila kriva...ono...prvo dijete...ja nist nisam znala...a mozda i nije, ko ce ga znati, a mala mi nije plakala kao beba, ona je odrasla...ni sama neznam kako...ali prebrzo
naravno dode tu i tamo da zaplacu, ona vise nego on, ali ne da bi dobili nesto, nego onako...lupio me, lupila se, pala, ...a smotana je...strasno slika
znaju da ako nesto zele mogu doci i pitati, kod mene suze ne pale i valjda su toga svjesni od malena, a maze su neodoljive, samo gledaju kad ce se uvaliti u krilo
uglavnom dosada smo sve probleme rjesavali sa nekom lakocom i nadam se da ce tako i ostati
slika
11.08.2000. MIHAEL_mamin mali covjek
11.07.2003. NIKA_mamina princeza
irena11
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama z » 25 ruj 2009, 09:51

bubsek je napisao/la:

:/

Rjetko,ona skoro uvijek nađe razloga za to,a pogotovo podvečer dok je već umorna onda joj se ne smije ni mali prst pokazati već vrišti :roll:
Ali moram priznati da su te faze prije bile puno češće,a i sad je najčešći razlog taj što se kako ona kaže igram s bracom a ne s njom što naravno nije istina ali eto,ona misli da je tako :/
N 2005 školarka
D 2008 predškolac
L 2014 princeza
mama z
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la viki » 30 ruj 2009, 09:00

maryca je napisao/la:
mamashnita od noje je napisao/la:

ne, ne prodje.

potpis i na ovo!

zadnjih par dana, tj. 1-2 tjedna je nemoguca!

svaki dan, obicno je to neki bezvezni razlog i izludi me!
a imam osjecaj da sve trazi nesto da bi se mogla rasplakati, cak je pocela i po noci s nekom dernajvom, neda se smiriti, stvarno me zabrine, cak pocne onako histericno da place!
ne znam sto da mislim?!

da, posto nista ne pomaze, ni fino, ni ruzno, ni kazna, ignoriram je, a onda pocne bacati stvari po sobi, sve raskopa, i zbilja nisam vise pametna! :conf

- potpis na sve :zub
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lara72 » 30 ruj 2009, 17:30

Moj rijetko plače ali zato stalno cendra. Sad sam u fazi ignoriranja i ide na bolje. :dada
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zeky » 10 lis 2009, 13:24

moram se pohvaliti da A sve manje cendra,ali je zato sad S počeoi ja sam luuuuuuuuuuuuuuuuuda :alc
Mamini anđeli
Adriana-Ady 25.07.2004.
Simon 20.10.2007.
zeky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ancica » 11 lis 2009, 09:00

Dora plače za svaku sitnicu. A ostatak dana cendra. Trenutno se s njom ne može dogovoriti niti jedna stvar bez da drami.
Matija ne plače - on se ljuti, baca po podu (ali bez riječi - samo legne) i svaka druga mu je "neću".
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la sneki » 21 ožu 2010, 17:42

Bokić svima. Ja imam tro i po godišnjaka koji dosta plaće kada ne dobije što želi. Najbolje je ignorirati to njegovo ponašanje i za 5 minuta je ko da ništa nije bilo. Međutim s njim imam i još neke problemčiće pa neka mi se javi netko sa sličnom situacijom i ako nešto više zna o tome. Moj sinčić Lovro ima problema sa senzornom integracijom. Zna li netko nešto o tome. Naime krenuli smo u igraonicu Maka u Velikoj Gorici pa ako ima netko takva iskustva molim da mi javi. Preporuka je da ga premjestim u vrtić sa manjim brojem djece, jer u ovom dosadašnjem se nije uspio adaptirati, tete nisu baš previše susretljive.
sneki
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tajci » 25 ožu 2010, 00:04

i moj mališa vrišti sve više na sve što mu padne na pamet, a ja vrištim skupa s njim, samo nekad na glas a nekad u sebi. Valjda će uskoro proći.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Duga » 25 ožu 2010, 10:49

sneki je napisao/la:Bokić svima. Ja imam tro i po godišnjaka koji dosta plaće kada ne dobije što želi. Najbolje je ignorirati to njegovo ponašanje i za 5 minuta je ko da ništa nije bilo. Međutim s njim imam i još neke problemčiće pa neka mi se javi netko sa sličnom situacijom i ako nešto više zna o tome. Moj sinčić Lovro ima problema sa senzornom integracijom. Zna li netko nešto o tome. Naime krenuli smo u igraonicu Maka u Velikoj Gorici pa ako ima netko takva iskustva molim da mi javi. Preporuka je da ga premjestim u vrtić sa manjim brojem djece, jer u ovom dosadašnjem se nije uspio adaptirati, tete nisu baš previše susretljive.

Dobro nam došla, sneki!
Vjerujem da ćeš odgovor na sva svoja pitanja dobiti na ovom pdf-u

http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewforum.php?f=52
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la sneki » 03 tra 2010, 22:11

Duga puno ti hvala na informaciji.
sneki
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sneki » 04 tra 2010, 15:22

Zna li netko da li je lakše dijete upisati u vrtić ponovno ili napraviti premještaj iz dosadašnjeg u drugi vrtić. Naime treba nam državni vrtić sa manjom grupom djece, ali sa redovnim programom ne za djecu s posebnim potrebama. Ima li netko dijete sa problemom senzorne integracije, u koji vrtić ide?
sneki
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la caroly » 04 tra 2010, 16:39

sneki je napisao/la:Naime krenuli smo u igraonicu Maka u Velikoj Gorici pa ako ima netko takva iskustva molim da mi javi. Preporuka je da ga premjestim u vrtić sa manjim brojem djece, jer u ovom dosadašnjem se nije uspio adaptirati, tete nisu baš previše susretljive.

Molim te opiši kakve vježbice senzorike radite u Maki? I moj nećak je dosta osjetljiv ali ne ide u vrtić, ima 2,5 godine, čuva ga baka.
caroly
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 04 tra 2010, 17:00

Ja imam jednog koji skoro nikad nije zaplakao (inatio se jeste) i jednog koji kao sredstvo ucene za sve sto ne moze da dobije koristi ne plac, nego urnebesno vristanje. Svi ga se plasimo. :shock On ima samo 2,5 godine. Dakle zavisi i od karaktera.

Biraj bitke i nemoj se i ti kao odrasla za sve inatiti.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la sneki » 05 tra 2010, 12:33

To je jedna igraonica sa raznim spravicama npr. tuneli, jedan veći drugi uži pa se provlaći kroz njih, pa ljuljačka koja je vertikalna za razliku od one u parkiću, zatim ima još nekakvih njihaljki koje se nadopunjavaju sa šatorom kroz koje se on provlači, zatim nekakva velika vreća koja je nečim napunjena (mislim nekakvo zrnje), razni plastični bodljikavi otirači, po kojima on hoda, dosta igračaka. Uglavnom da ne duljim, prvo dođeš na procjenu da ti žena sama objasni da li je to djetetu potrebno, mom je potrebno puno taktilnih podražaja pa mu paše. Uglavnom dijete samo bira šta će raditi, a ona mu pomaže, dakle igra se s njim, napravi ti procjenu koja ti se ne može sasvim odrediti od prvog puta već najmanje 3-4 puta i sastavi ti program za dijete što smatra da je najbolje za njega. Poduči te kako da se s njim igraš doma. Mislim da je gospođa kvalitetna u svom radu i da zna šta radi. Potraži si na google maka igraonica pa ćeš znati o čemu pričam, ima dosta o njima i neke slikice o njihovom radu.
sneki
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la caroly » 05 tra 2010, 15:13

Sneki, hvala. Potražiću maku.
caroly
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 52 gostiju.