Sada je: 12 ruj 2026, 23:20.

tko to može platit (ortopedska pomagala)?

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: tko to može platit (ortopedska pomagala)?

PostPostao/la nadicab » 04 srp 2009, 23:36

na žalost, ortoze se ispalti raditi samo u SLO; mnogi iz moje udruge su pokušavali kod nas, ali bezuspješno :ne
Abi, ja nisam morala ništa nadoplatiti SWASH; drugi put me pitaj koju šifru ti doktor treba napisati da ti sve bude pokriveno
Stajalicu bi ja išla preko gosp. Ilije (tako smo mi i dobili za školu :klanja)
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 05 srp 2009, 07:27

Abegi, otos radi dosta dobre ortoze ali su stvarno najbolje one u slo. Svakako probaj ako ti se da ići do Osijeka, bit će ti na doznaku i vidjet ćeš, možda će tvom malom čovjeku biti ok. Mi, na žalost, ipak moramo u sloveniju.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 05 srp 2009, 09:30

Nadice probala sam nešto iskemijat ali nije išlo šifre i svašta nešto se promjenilo , sam ortoped mi je pokazao ali mi kod ortoza nije jasno jer gledam od frendice ortozu koja je napravljena u sl i gledam ovu iz otosa na istom principu se radi ne znam u čemu je kvaka. Naime ja sam dobila sa s.wo.sh-om letak i ta ortoza ima svoj naziv, ali ću svakako sa Irenom terapeuticom se posavjetovati. Mislim da je prvenstveno bitno da ti neko dobar kalup napravi
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 05 srp 2009, 09:36

Nažalost moram reći da i ovu ortozu moram platit 1500 kuna izrada plus kalup koji ovdje kod ortopeda dam napravit i njima šaljem za Osjek nemoram ići , ma u svakom slučaju ću vidjet sa Irenom dolazi sad u Istru pa ću se vidjet snjom (nadam se), jer snjom za mog klinju moram vidjet još neke stvari.E sad da vas pitam da li se netko susretao sa njihovom kačom (nadam se da sam dobro napisala), jer to je tipa zmija i služi da se djete neizvija.Meni bi to trebalo definitivno jer moj malac kad spava a voli samo bok je ful vješt u tome.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 05 srp 2009, 12:32

nadicab je napisao/la:Stajalicu bi ja išla preko gosp. Ilije (tako smo mi i dobili za školu :klanja)

Da, ali meni je jednostavnije tu u Zadru, gdje mogu otići pogledati, prvo ćemo probati tu pa ako baš ne bude išlo, onda ćemo preko hospodina Ilije. Priznat će nam neke doznake pa ćemo vidjeti koliko ćemo morati doplatiti. Nama je najveći problem što nam treba stajalica koja može biti i pod nagibom, ne samo uspravno, znači da se nagib može podešavati i treba imati jako dobru potporu na svim ključnim mjestima (da joj mogu fiksirati stopala, koljena, kukove) + da ima terapijski stolić. Fizio iz vrtića nam je preporučila Humphrey od Jenx-a (oni imaju neki drugi njihov model i jako su zadovaoljni). http://www.jenx.com/products/n_standing/humphrey.html Ova je stavrno genijalna, ali cijena... :ne Tako da sad čekamo cijene ostalih stajalica s tim karakteristikama pa ćemo vidjeti.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la paula.m » 05 srp 2009, 13:17

Nama su pak preporucili ovo kolica smo vec uzeli a sad moramo stolicu..... koja je prakticki jednaka kolicima, samo neznam gdje uzeti auto sjedalicu... http://translate.google.hr/translate?hl ... n%26sa%3DG

http://translate.google.hr/translate?hl ... n%26sa%3DG
paula.m
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 06 srp 2009, 08:16

Paula-m znam za thomashilfen ima auto sjedalice a prestavništvo ti je u Rijeci europharm na Školjiću apotheka.Ja imam njihov veliki katalog gdje ima stvarno svega a vjerujem da ima i otto bock.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la paula.m » 06 srp 2009, 12:35

Joj evo idem zvati a danas idem i otto bock da usporedim cijene, ali ja sam od prošloga mj. u Petrinji u Rijeci sam bila kad sam se prijavljivala na forum.... danas sam u Rijeci radi nekih papira.... a za 6-7 mj. putujemo natrag u Ameriku- Florida
paula.m
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 06 srp 2009, 15:34

Paula.m, možeš li nam molim te napisati kakvi su pomaci kod tvoje curice, jedno je čitati o terapiji na netu a drugo je direktno iskustvo.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la paula.m » 06 srp 2009, 16:43

le pisati cu o tome ali ne ovdje otvoriti cu novu temu.... terapia u americi, kad bih mogla staviti i slike ali neznam kako se stavljaju....
paula.m
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 06 srp 2009, 17:59

paula.m je napisao/la:le pisati cu o tome ali ne ovdje otvoriti cu novu temu.... terapia u americi, kad bih mogla staviti i slike ali neznam kako se stavljaju....

:zivili

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 19 lis 2009, 11:45

Konačno nam je došla stajalica! Naručili smo je još u 7. mj. :/ . Na kraju smo uzeli Monkey od Jenx-a. Humphrey je bila preskupa (preko 26.000 kn :baba ). Od svih drugih koje su se nudile, a koje imaju sve što nama treba, ova je bila jedina koja odgovara i po veličini i po svojstvima. Bila je neka jeftinija, ali jedinica joj je sad u knap, možda još koji mjesec pa će je prerasti, a dvojka preeeevelika. Ne znam kako mogu toliku razliku napraviti između veličina. :dunno . Na kraju je ostala ova, Monkey, i stvarno je genijalna, zadovoljni smo, Margarita je voli, ali me ljuti nešto drugo: naime, naručili smo je krajem 7. mj. kad su bili godišnji, pa se čekalo. u međuvremenu se povećao PDV. U 7. mj. su nam rekli da je cijena 12.000 i nešto sitno (to su ovi dobavljači iz Zg. faksirali ovima u Zd ponudu). E sad, povećanjem PDV-a se korigirala i cijena. Gospođa u ortopediji u Zadru me uvjeravala da povećanje neće bitio veće od povećanja PDV-a, ali kad je došla stajalica skupa s računom, nova cijena je 13.313,50 kn. To je povećanje cijene od 10%!!!! :shock: Priznali su nam neke doznake, nešto smo dolatili, ali sam se htjela potužiti, jer mi je žalosno kako uvijek nađu načina da nam izbiju novce iz džepa. Mislim da je to sramota! :protest
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 19 lis 2009, 13:39

A šta mogu na to sve opet reći? Stvarno nas oderu svaki put gdje god stignu. I dovedu te pred gotov čin.
Nevjerovatno je da financijske kontrole ne zailaze u ortopedije, tamo bi bilo previše posla vjerovatno :roll: .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.