Sada je: 01 svi 2026, 14:37.

Kad jedu iz dosade, previše

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Kad jedu iz dosade, previše

PostPostao/la corazon » 30 lip 2009, 23:34

užasno me to počelo smetati... cure su već velike (6 i 8 g.) i ako su doma i dosadno im je svakih 5 minuta viču "gladna sam!!" :roll:
pojedu ručak i eto ih odmah su gladne... šta sve one znaju samljeti to nemogu ni napisati... jedu one i dosta voća ali one bi još nešto
najgore je što su one već velike i same si uzimaju

primjer od večeras:
večerali smo pizzu, nisu pojele puno (jedna jedan komad druga dva)
nakon toga starija je tražila da joj skuham griz
mlađa je tražila jogurt s cornfleksom...i nakon toga je htjela mlijeko i kekse :shock: :/

po meni prečesto jedu a ja neznam kako to smanjiti... obje su mršave i ne muči me debljina nego to što znam da nisu gladne već jedu iz dosade
npr. pred televizijom obavezno moraju nešto jesti
a kad su vani i igraju se s prijateljima nebi nikad jele
smanjila sam kupovinu keksa, slatkiša...
corazon
ledena kraljica

Re: Kad jedu iz dosade, previše

PostPostao/la ANA CASH » 01 srp 2009, 00:04

Naravno da im moraš paziti na prehranu, ali opet ako su mršavice i nemaju problema s kilogramima onda se nemaš oko čega brinuti. Samo se brini da im daješ zdrave namirnice, a ne samo slatkiše i grickalice.
Pozdrav
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kosta`s mummy » 01 srp 2009, 08:13

Corazon, bas si me ubola s ovom temom. Moj mali isto tako po cijeli dan smislja sta bi jeo, a nema jos ni 2 godine. Pri tom je on za razliku od tvojih cura bas bucko. I trudim se da mu objasnim kako ne valja tako da non stop jede, i on kao shvati, ali se bojim da ne postignem to da mi dijete bude zeljno hrane. Trenutno mi se kao najbolje rjesenje pokazalo to da jednostavno izadjemo van, tada mu hrana ne pada na pamet. Ali zato kad je ruzno vrijeme tada je jako nezgodno.
Tvoje su vec velike, mozes im lijepo objasnit, mada kad su one mrsavice ja se ne bih zabrinjavala, i nama odraslima naidju periodi kad bi samo nesto jeli, pa kud nece njima koje rastu. :mah
Kosta 05.08.2007.
Kosta`s mummy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Bellatrix » 01 srp 2009, 08:51

Mozda da za početak ukineš jedenje pred telvizorom i druga tako usputna jedenja. Takav unos hrane vodi do nezdravog života. Pa se postaviš tipa onaj ko je gladan mora ići u kuhinju za stol, pojesti i onda nastavlja s aktivnostima. To što su one mršave je svakako dobro ali ne znači da im prejedanje čini dobro.
Ali lako je to pisati a teško provoditi,pogotovo što smo mi našoj djeci uzor.
Zato sretno.slika
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la Hajdi » 01 srp 2009, 09:32

Prije svega smanjila bih unos ugljikohitrata poslije kojih su brzo gladne. Više o tome znat će ti reć cure na topiku o Zoni.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la folne » 01 srp 2009, 09:41

Slažem se s curama da bi trebalo ukinuti grickanje pred TV-om. Za prvu ruku ponudi im narezano voće pred TV-om. Znam da smo mikao klinci na taj način pojeli voća i voća, a nikad ga se ne bi sami sjetili uzeti pojesti.

Hajdi je u pravu. Čitam što si napisala za večeru, to su skoro čisti ugljikohidrati koji začas "traže" još hrane, pa još jedu male količine i nije uopće za čuditi se da stalno traže nešto.
Hoću reći-jako brzo im padne šećer u krvi i onda jedu jer su gladne, a ne iz dosade.
folne
Mladenka

PostPostao/la corazon » 02 srp 2009, 15:16

belatrix
Mozda da za početak ukineš jedenje pred telvizorom i druga tako usputna jedenja. Takav unos hrane vodi do nezdravog života

dobar savjet, al dok nešto gledaju obično nudim voće
grickalice i slatkiše skoro uopće ne jedu niti to kupujem (nažicaju ev. kod none)

folne
Čitam što si napisala za večeru, to su skoro čisti ugljikohidrati koji začas "traže" još hrane, pa još jedu male količine i nije uopće za čuditi se da stalno traže nešto.

istina :/
promjenila sam svoju prehranu al s njima mi je to jako teško... navike, navike... one jedu uglavnom ugljikohidrate i to one gore :/
proučit ću malo zonu
šta da im dam za večeru?!
Zadnja izmjena: corazon; 02 srp 2009, 16:17; ukupno mijenjano 1 put/a.
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la ivana7997 » 02 srp 2009, 15:25

folne je napisao/la:Slažem se s curama da bi trebalo ukinuti grickanje pred TV-om. Za prvu ruku ponudi im narezano voće pred TV-om. Znam da smo mikao klinci na taj način pojeli voća i voća, a nikad ga se ne bi sami sjetili uzeti pojesti.

Hajdi je u pravu. Čitam što si napisala za večeru, to su skoro čisti ugljikohidrati koji začas "traže" još hrane, pa još jedu male količine i nije uopće za čuditi se da stalno traže nešto.
Hoću reći-jako brzo im padne šećer u krvi i onda jedu jer su gladne, a ne iz dosade.

eto, da ne duljim, potpisujem
ivana7997
Abundija

PostPostao/la corazon » 02 srp 2009, 15:28

sve sam nešto zbrčkala s qvotanjem :pee
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la Nada » 06 srp 2009, 21:45

sorry al' kakva zona? :conf
Ja bih voljela znati ;)
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 07 srp 2009, 09:58

Nado evo ti topik na fit pdf viewtopic.php?f=42&t=50725
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Nada » 07 srp 2009, 22:34

Hvala :zivili
Super stvar...
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kimama1 » 13 srp 2009, 23:15

joj ovo i mene muči.
od prošlog proljeća kad je silom prilike do jeseni morala biti doma, naučila je stalno tražiti neki sport za zube.
samo što kod nje nema onog - mama napravi ovo-ono - ona sebi nareže fetu kruha i nutelu namaže gore i udri. mislim stvarno ne bih voljela da dođemo do toga da me mora pitati ako si želi uzeti nešto za jesti, ali kad je večeras prije izlaska krenula trpati kekse u torbicu "da se nađe" bome sam se zamislila.
keksa više nemamo, nutellu ne kupujemo, ni marendine koje je prije rado tamanila, ali to je ne uzbuđuje, uvijek ona sebi nešto nađe - marmelade, meda...
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la corazon » 17 srp 2009, 11:55

je to je to kima "sport za zube"
vidi kako sad nisu gladne kad su im prijateljice tu... samo sam im brdo voća narezala
a moje isto ko i tvoja K. same mažu nutellu :/ i malo mi je glupo braniti im, velike su već...al tupim tupim, dosadna sam već i sebi...a ponekad i ima efekta, jučer S. nije jela nutellu :p
kekse ne kupujem više, te su u stanju vrećicu krašuljaka smazati za 5 minuta :shock: grickalica nema, mai mam samo tu nesretnu nutellu i nek je jedu al umjereno :D

a što bi pojele kad su na moru :shock: :shock: pa sad nosim samo voće
corazon
ledena kraljica

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.