Sada je: 29 tra 2026, 12:58.

onako s necim ispeci, ili preprziti s lukom

(opet ne znam napamet ali znam da se ribane tikvice mijesaju s krem sirom)
)
!

olja je napisao/la:T
- recept za slozenac sa tikvicama od Ine mi je upisan u tekicu(opet ne znam napamet ali znam da se ribane tikvice mijesaju s krem sirom)
....
dopisem ako se sjetim (iako vidim da me LiK preduhitrila)

ali sam nasla nesto sto BI MOGLO biti to, izgleda zanimljivo, pa da ja to malo pejstam:

anlan je napisao/la:probala sam onu mircinu tjesteninu s tikvicama i tunom - fino! (odsad ću ih uvijek kuhati, a ne dinstati u kombinacijama za umak)

thalia je napisao/la:anlan je napisao/la:probala sam onu mircinu tjesteninu s tikvicama i tunom - fino! (odsad ću ih uvijek kuhati, a ne dinstati u kombinacijama za umak)
hoće mi netko dati taj recept
imam tikvice, imam tunu, imam tjesteninu,imam gladno dijete

Staviti kuhati tjesteninu (za pola kg).
2 srednje tikvice narezati tanko, tanko na kolutove i ostaviti sa strane (ne soliti )
Na malo maslinovo ulja poprziti dok ne zastakli mali luk i malo cesnjaka. Dodati 3-4 zrele sitno narezane i oguljene rajcice (ili malu konzervu pelata). Ubaciti list lovora i kuhati 20-tak minuta (pelat samo 10'). Posoliti, popapriti, izvaditi list lovora i maknuti sa vatre. Umijesati jednu ili dvije (po zelji) konzerve tune.
U medjuvremenu u lonac u kojem se kuha tjestenina, 5 minuta prije kraja kuhanja, dodati one tanko narezane tikvice. Kad je kuhana tjestenina, kuhane su i tikvice jer one trebaju samo malo omeksati. Ocijediti tekucinu (ne ispirati). Spojiti tjesteninu i tikvice sa umakom i dobro promijesati

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.