Ja sam imala eko marelice, pa ih nisam gulila nego samo oprala. Ak nisi sigurna od kud su, onda ih bolje oguli, pokušaj uzeti neku od onih "spravica" za guljenje krumpira, s time se baš tanki sloj samo oguli, pa ti ne bude otišlo toliko.
Evo topika za napredne:
DRUGI OBROK - topik za napredne početnikeE da, mi smo danas kakali - dva puta. I dalje su to recimo "tvrdi brabonjci", ali ih je podosta izašlo van. E sad, je li to od jogurta kojeg sam se jučer napila i otvarajućih namirnica ili pak od masažice koju smo danas napravili - ne bih znala. Naime, jedna dobra frendica mi je prenjela nešto iz iskustva nekoliko mama malih nekakača. Radi se o jednostavnoj masaži stopala kojom se potiče valjda rad crijeva.
Prvo se dakle polegne dijete pred sebe, onda se uzme desna nožica (djetetova lijeva) i napravi se potez po tabanu od pete prema velikom nožnom palcu i onda dalje prema najmanjem prstu (dakle obrnuta 7), tri puta zaredom. Onda lijeva nožica po tabanu od malog nožnog prsta do palca, pa do pete (dakle, broj 7), isto tri puta zaredom. Onda spojite nožice jednu pored druge, pa opet ponovite kao i gore, jedna noga 3 puta pa druga noga 3 puta. Bitno je to napraviti u relativno neprekinutom toku, dakle jedno za drugim, bez pauze i po tabanu samo.
Mi napravili, prvi put kakali dva sata nakon toga, pa onda par sati kasnije još jednom... Kao što rekoh - nemrem garantirati od čega je, al - obzirom da je jednostavno, brzo i bezopasno - ne škodi probati, a možda nekome pomogne...