Ijuuuuuuuu, mi da nismo često po vani izludili bismo.
Nisam sportski tip, nemam tu briju ali sam za prirodu...
Uprtimo mi svoje dvije mišice pa u prirodu...bilo da je to nečija viksa, Sljeme, Maksimir, parkić, Jarun, Bundek, Samobor, neko seosko gospodarstvo, bilo što samo da smo na zraku.
Uvijek je neka akcija bilo da je to sakupljanje puževa, lišća, češera, šiba, navlačenje glisti, branje mahovine (onda ih sadi po dvorištu), preskakanje preko lokvica, hranjenje koki, sanjkanje...
Nedavno smo na našoj viksi nabrali kupine pa smo od njih napravili džem. Lora je uživala...
Meni je takav vid rekreacije draži i zabavniji a što se skakanja, vozanja i sl. tiče, za to ima ekipu.
Sa stražnje strane našeg dvorišta je iznimno uska ulica kroz koju vozila rijetko prometuju (2X mjesečno, brzinom od 5 km/h jer je toliko usko da zaista moraju polako). U toj uličici jedno desetak klinaca i od jutra do mraka tamo je promenada. Lora svako malo dolazi te po bicikl, te po romobil, te po role, lopte...a ponekad ih sve poslažem u dvorište za stol i dam im plastelin, tijesto, bojice ili nešto pa smo kreativni ali brzo im crv u guzici proradi i opet oni na uličicu.
Prije tjedan dana je proplivala, skače sa 1,5m visokog mola bez beda, roni...tatinom zaslugom.
U vrtiću je išla na ritmiku. Meni je to super samo iz razloga što uči osnove plesova a ples oblikuje tijelo.
Voljela bih da ove godine ide i na sportsku (da nauči osnove sportova) ali kada tamo idu samo dečki tako da ne vjerujem da bude htjela.
Kao što rekoh, sportski tip nisam ni ja, ni MM ali hodati volimo jako a vidim da smo to prenijeli i na djecu (ili su takva rođena). Lora je bez po' beda sa dvije g. od ceste do planinarskog doma na Glavici pješačila (po obje staze). Tara je već sa mjesec dana bila na Glavici...
Tu i tamo Lora pokaže interes da bi samnom "igrala" odbojku, provozala se na bicu (uz mene dok šetam), to su aktivnosti koje realizira sa frendovima svakodnevno.
Sjedi jedino dok jede ili kada baš mora iz pristojnosti u gostima, restoranu...
U kući se jedino kupa i spava, čak i klopa za stolom u dvorištu (za lijepog vremena) da joj štogod ne promakne.
Ove zime rado bih da proba skijanje.
Voli jahati, obožava konje (voli sve životinje) i drago mi je što je silno radoznala i svašta bi rado probala...
Uz obveze i umor nakon istih, mislim da jako puno vremena provodimo u "akciji" sa djecom. Istina, ne trčim za loptom ali boravak u prirodi pa makar samo ležala na travi promatrajući oblake, bez toga ne mogu.
Evo, prije tjedan dana, na ljetovanju, obišli smo Krk i uzduž i poprijeko. Bili smo u akvariju, u Jurandvoru smo zakasnili da bismo vidjeli Bašćansku ploču ali smo vidjeli spilju Biserujku. Istina, jesmo se navozali ali smo se i našetali, naplivali, naskakali sa molova.
Ja bih rekla da smo prilično aktivna obitelj a što je još važnije, mi zaista uživamo na izletima i svaki izlet za nas je nova avantura puna iznenađenja.

edit: i uvijek kada se spominje ovakva tema ne mogu da ne spomenem svoje idole po tom pitanju, našu Watani i Nedu3kids