Sada je: 06 lip 2026, 03:56.

modni kutak za male curke

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

modni kutak za male curke

PostPostao/la frrr » 13 kol 2009, 13:40

budući da ja nisam neka cifrasta i ženskasta ženska, ja sam svoje žensko dijete dosad uglavnom oblačila u kratke/duge hlače i pripadajući majicu/bodi gore...haljinicu joj nisam kupila nijednu, ono što je dobila je jako malo nosila jer je meni praktičnost na prvom mjestu...osobito dok je ležala ili puzala...

no, kako se moja potica osovila na dvije noge, počeh ju ja malo uređivati...i oblačiti haljinice i razmišljati kako bih ju mogla obući...pa tražim ideje....trenutno mi se super čine kombinacije 3/4 ili do koljena tajica i tunika ili haljinica čak...super su mi i one haljnice koje dolaze s gaćicama u kompletu tak da dora istraživačica ne brlja s pelenom po šljunku il pijesku....

ideje, preporuke za dućane (ne skupe, naravno), što je praktično, što samo za posebne prigode, kak oblačite curke za jaslice...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

Re: modni kutak za male curke

PostPostao/la mahima » 13 kol 2009, 13:44

Dijelim curice u dvije kategorije - princeza tip i - haharica tip.

Kala je haharica tip i najbolje joj stoje tajice pus majice, ili kratke hlačice i majice na bretelice...
Kad ide u "izlazak" - haljinica s gaćicama, recimo ili još bolje traper-suknjica i ljepša majica...

Za jaslice će u pogonu biti trenirčice...
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 13 kol 2009, 13:47

dora je hahrica definitvno, ali meni je napredak i to što više nije dečko-haharica nego bih da bude curka-haharica...

trenirke da, al ja bih i neke tajice/tunike...ili je to sve prefino da jaslice? naravno, sve udobno i pamučno...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mahima » 13 kol 2009, 13:50

Možda je bolje da se ja ne javljam, ostavila sam bogatstvo na Lucijanovu robu, koju sam ispoklanjala i sad sam postala vrlo racionalna - za jaslice udobno i jeftino!
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 13 kol 2009, 13:55

Mozda nešto šminkerski poput IKKS-a (CC1)? Ziher nisu tetkaste haljinice :lol
Meni Zara ima super stvari za curice :dada
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la frrr » 13 kol 2009, 13:59

ikks mi je preskup...ja sam škrta dat puno novaca njoj za robicu, volim da je jeftino i da mi nije žao da ufleka, zguli, uništi...

i, neee, ne tražim ja ništa ultrašminkersko, nego pamučno, udobno, za svaki dan...samo da je ipak i malo curičasto...

u zari ja izgleda nikad ne naletim u dobar čas..a idem rijetko...tamo uvijek nađem samo majica, majica i još majica...ili baš šminkerskih stvari...

kak vi oblačite svoje curke?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 13 kol 2009, 14:01

Frrr, ispucaj se sada i oblači je u ono što ti se sviđa, neće dugo trajati, vjeruj mi. :D Kad si moja sama iskombinira i obuče (a rano je počela zahtijevati vlastite kombinacije :roll:) TO treba vidjeti, oči ispadaju.:lol U početku mi je znalo biti pomalo neugodno hodati s njom tako svakako obučenom, navučenom i nakićenom :lol ali navikla sam se.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la sandram » 13 kol 2009, 14:08

kak vi oblačite svoje curke?

Najvaznije mi je da im je udobno, da su materijali prirodni, da se moze prati na 60, a da pri tome ne izgubi formu. Nikada im ne bih obukla nesto u cemu bi morale paziti kako sjede, stoje, igraju se ili kako jedu. Niti bih im obukla nesto sto ih zulja, grebe, ili na bilo koji nacin smeta.
Obje spadaju u curice haharice, najcesce su u tajicama plus majica, u vedrim i veselim bojama. Za "sminkanje" obuku suknjicu, suknjicu-hlace (s preklopm, iza izgleda kao hlace, naprijed kao suknja), haljinicu ali takve modele da pasu patike na to. Odjecu im kupujem u C&A, Okaidiju, Benetonu, Oskoshu (oni imaju super snizenja, osjetno snize cijene), trenerke najcesce u no name ducanima ali po kvaliteti budu cak i bolje od nekih razvikanih marki, rublje u MTC-u.
Anji kupujem sve novo i po najnovijem sama izabere gotovo sve, Katja jaaako puno toga nasljedi od Anjs i Paule pa je shoping za nju sveden na takav minimum da nerijetko imam i griznju savjesti :mrgreen:
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la mamuška » 13 kol 2009, 14:09

ja sam bila u getrou u sesvetama neki dan haljinica na haljinici sve jedna pre od druge...cijena prava sitnica 49,00-89,00...od broja 80-86 pa nadalje a to je nama preveliko tako da ja nisam ništa kupila..a ja sam luda za haljinicamado sada sam ih kupila više nego bodića...i DA priznajem to je malo nerazumno ali si nemogu pomoći
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mahima » 13 kol 2009, 14:10

Barbi je napisao/la:...navučenom i nakićenom :lol ali navikla sam se.

al Fridica samo želi da joj se mama divi :luv
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 13 kol 2009, 14:29

Pa mama se njoj divi i obožava je :srca, jedino bi mama malo ljepše skombinirala.:lol
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la frrr » 31 kol 2009, 12:02

ja očito nemam talenta za curkasto oblačiti svoju curku...za svaki dan joj ne oblačim haljinice jer mi bude žao (valja se po zemlji i pijesku i jede i zmaže se stvarno) + puno su joj praktičnije majice jer joj se ne petljaju pod nogice kad padne...pa tako moje dijete, bez obzira na moje najbolje namjere, opet izgleda nimalo curičasto..svaki dan je u majici kr. rukava i kr. hlačama...pa to nije baš ženskasto, čak ni kad je majica roza ili na cvjetiće...jučer sam joj obukla sive trifrtaljke i majicu kr. rukava na sivo-zelene pruge i MM je rekao da je opet obučena k'o mali dečkić...

ok, ona često je obučena k'o dečkić je ima puno stvari od bratića naslijeđenih i ne pada mi na pamet da ih ne nosi jer su dečkaste, ali čini mi se da ili ja ne znam ili je ona jednostavno takav harambaša da na njoj ništa ne izgleda ženstveno...

jel oblačite vi tajice ispod haljinice? ili bar gaćice? nekako mi je uvijek bolje da joj obučem kr. hlače za svakodnevnu igru nego da ju gnjavim s haljinicama...i onda uvijek bude mali dečkić..
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 31 kol 2009, 12:04

frrr, ovo je meni izvrsno za ljeto, curičasto (kako ti kažeš ;)), a opet praktično
slikapg
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la indijanka » 31 kol 2009, 12:12

Moram priznati da mi je lakše obući Roka nego Luciju...
Oblačim joj haljinice (uglavnom same), haljinice+tajice sam nosila uglavnom na proljeće, sve kombinacije majčice i kratik hlačica i meni sve to izgleda na njoj ženskasto jer je robica takva, uvijek neki latki detalj, volančić, kombinacija boja....
Kupujem u h&m, benetonu, okaidi, jana, zara, gdje naletim na nešto slatko i ne preskupo....
Vrtić i jaslice kod mene prolaze isključivo i jedino u trenirčicama (možda i tajice za Lucu).
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la SonjaV » 31 kol 2009, 12:15

Ovo što je Ina stavila je stil kako se E. oblači.
Haljinica ima puno, većinom ih dobije ali ih ne voli nositi.
Sad na ljeto su jako praktične jer nije vruće u njima ali totlano nepraktične jer je ona 90% vremena na podu, povlači noge po pijesku ili zemlji i sl. Uglavnom, igra se sa bratom :lol
Koljena su im za 3 nijanse tamnija od ostatka noge zbog igre po podu.
Tako da je većinom u hlačama, kratkim ili malo ispod koljena i majčici ili tunici (to je već bliže haljinici).
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la Kris2 » 31 kol 2009, 12:19

Ja u Ianu uvijek nađem koji komad hlačica, majčica, a bude i pamučnih haljinica. Mojima stoje njihovi modeli, ne moram ni probati uglavnom nego ja sam kupim (uglavnom im se i svidi - kod nas je muški skoro pa veći šminker).
Kris2
Danadadila

PostPostao/la frrr » 31 kol 2009, 12:21

joj, meni je odbojno da ima haljinu i samo pelenu ispod...i s gaćicama pelena bude puna kamečića i svega...ona se stvarno valja po šljunku, pijesku i zemlji..to joj je najdraže od svega...kad vidi neku zemlju, naciljat s guzicom sredinu i puf! uvalit se i onda to premtat, rovat i posipavat po sebi :roll:
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Kris2 » 31 kol 2009, 15:38

Ma ja svojoj i dan danas obučem krate hlaće ili tajice ispod haljine jer mi isto nije baš prihvatljivo da sjeda okolo ovako ...
Kris2
Danadadila

PostPostao/la gordanamaric26 » 31 kol 2009, 22:40

ja na place nadjen sve dobro a i sad su otvorene kine ducani a tamo vam nis ni skupo
gordanamaric26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 31 kol 2009, 22:44

meni je odbojno da ima haljinu i samo pelenu ispod...

ni meni to nije bilo lijepo. ono, baš neestetski pa smo u trstu kupili par "gaćica" za preko pelene. tada još nije hodala pa se to vidjelo kod nosanja.
eli
Sveta krava

PostPostao/la patkica » 31 kol 2009, 22:45

Sofka nije haljinu obukla valjda do treće godine života. A i tad jedva jedvice ju nekako nagovorim. Uvijek je u kratkim hlačama (dugim trenirkama zimi) i majici.
A ovo što ti Barbi savjetuje - da se nauživaš sada ako ti je stalo jer neće dugo trajati, to potvrđujem. Ne oblačim ju valjda od njene druge godine. Kombinacije su naravno prejake :lol
patkica
svizac

PostPostao/la lastavica » 31 kol 2009, 23:14

meni je jednom naša jaslička teta rekla da smo mi sigurno htjeli dečka, a razlog je bio oblačenje :mrgreen:
no bez obzira na to, sada imam pravo žensko što se tiče oblačenja, nije na mamu :mrgreen:
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la frrr » 31 kol 2009, 23:14

eli je napisao/la:
meni je odbojno da ima haljinu i samo pelenu ispod...

ni meni to nije bilo lijepo. ono, baš neestetski pa smo u trstu kupili par "gaćica" za preko pelene. tada još nije hodala pa se to vidjelo kod nosanja.

ma nije toliko što je neestetski nego volim da ima još koja barijera između pijeska i šljunka i njezine guze ;)

ovo što je ina stavila je preslatko, curičasto i praktično..a ja očito nemam talenta kupiti tako nešto nego kupujem samo sportske hlačice (ajd, ima jedan takav topić, al nema nikakve pase hlačice...taj sam topić oblačila na traperice/trenirku i bodi dugih il kratkih rukava - vidite sad kak ja i cifrasti komad robe sportski upasiram, nije čudo da mi je ćer mali dečkić stalno...)
ili ima pamučne kr. tajice, k'o bicke....
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 31 kol 2009, 23:53

platnenopelenaške cure nemaju takve probleme, imaju zaštitne koje su ko mini-hlačice :dada
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Ina66 » 31 kol 2009, 23:55

a ja i preko zaštitnih obučem hlačice jer moja puzi
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la gordanamaric26 » 31 kol 2009, 23:57

ja te hlacice nigde ne nadjem,

jako su mi slatke
gordanamaric26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 31 kol 2009, 23:58

Ina66 je napisao/la:a ja i preko zaštitnih obučem hlačice jer moja puzi

i ja ću kad krene u kretanje, zasad mi (estetika je jedini element trenutno) zaštitne uopće ne izgledaju loše ispod haljinice-ko gaćice
Krumpirić
Cobra 11

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.