Sada je: 18 ruj 2025, 18:04.

Krvarenje kod velike nužde

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Krvarenje kod velike nužde

PostPostao/la mirnela » 12 ruj 2009, 15:28

Imamo problema sa Paulinom "guzom" ;) (ima 7 godina)
Unazad dva tjedna počeli smo primječivati da se kod brisanja nakon velike nužde na papiru pojavi malo svjetlo crvene krvi. (znači ne tokom brisanja "stolice" - već kod brisanja "čiste guze")
Naime, oko samog izlaza (završetka crijeva) nakon velike nužde izgleda kao da je s vanjske strane puknula kožica. Onda nježno papirom obrišemo i nakon toga sve je u redu - do slijedeće stolice. Ne primječujemo nikakve izrasline oko izlaza (hemeroidi) niti natečenost. Također, nismo primjetili da bi u stolici bilo krvi.
To se ne događa baš kod svake stolice, ali vrlo često.
Pretpostavljali smo da je u pitanju "tvrda" stolica pa da prilikom naprezanja (tiskanja) dolazi do pucanja okolne kože.

Da li je to normalno? Da li postoji nešto čime bi se moglo pomoći (osim, naravno da probamo paziti da stolica bude mekša)?

Naravno, planiramo posjet pedijatrici slijedeći tjedan, al interesira me da li netko zna nešto više o ovome?
Hvala unaprijed na svim odgovorima.
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Krvarenje kod velike nužde

PostPostao/la veky32 » 12 ruj 2009, 15:34

ako je svjeza krv to je onda na samom izlazu.
vjerovatno je imala tvrdu stolicu pa je malo ostetila sluznicu
mozda bi bilo dobro da je mazes uljem gospine trave (kantarion)
ali svakako odi u pedice :mah
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tamara1981 » 12 ruj 2009, 22:32

Moj bebač(9 mj.) ima istih takvih problema i doktor je konstatirao da ima unutarnji hemoroid,preporučio nam je duphalac sirup i sad je puno lakše.Iako doduše još ponekad nađemo malčice krvi u peleni barem je stolica mekša.U svakom slučaju,konzultirajte se sa pedijatricom.
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja2208 » 15 ruj 2009, 21:37

To sam ja kod moje curice (27 mj.) juce prvi put primijetila, također je imala tvrdu stolicu i nakon brisanja na papiru trag svjeze krvi :shock: , uplasila sam se ali vidim da to moze biti od tvrde stolice. Ugl. u stolici nema eritrocita, to je bilo samo na papiru i to jedno brisanje. Ipak cu o tome porazgovarati sa pedicom.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.