Sada je: 01 svi 2026, 15:53.

kako prijeći na drugu ad

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

kako prijeći na drugu ad

PostPostao/la kukić-mukić » 21 ruj 2009, 13:09

Mene zanima kako prijeći na drugu hranu ad s ove koja nam izaziva grčeve nakon svakog obroka?
N je sada na prenanu, stolica je zelena i poprilično se muči kako bi je izbacila.
Ako postoji topic o ovome( nestrpljiva mama nije ga našla)molim prebacite tamo.
Ide li se postepeno? Kako u kojim omjerima?
N lijepo napreduje na ovoj hrani, ali nju boliii kad kaka. :(
Molim vas cure, uputite me na pravi put... :place
"Mama, volim te ko pet avijona"
"Teta će mi dati slanog šećeraaaa"
kukić-mukić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kako prijeći na drugu ad

PostPostao/la marie claire » 21 ruj 2009, 14:25

Na nanu je stolica zelena zbog većeg sadržaja željeza. Ali, sadrži i probiotik, mislim da treba pripaziti i da voda kod pripreme formule ne smije biti pretopla!
Ako prelaziš na drugu formulu, prijelaz treba biti postepen. To možeš raditi s mjericama ili obrocima. Kad smo mi prelazili s manjeg na veći br mlijeka onda smo prelazili mjericama, npr najprije zamijeniš jednu, pa dvije mjerice, itd dok ne zamijeniš sve mjerice u obroku.
Kad smo prelazili s jedne vrste formule na drugu( kod nas je to bilo sa hippa na nan) onda sam zamijenila najprije jedan obrok u danu i tako par dana, pa onda 2 obroka par dana i tako postepeno dok nisam zamijenila sve obroke- zbog toga što mi se radilo o različitim dozama i količini vode!
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 21 ruj 2009, 15:03

Grčevi uglavnom nemaju veze sa vrstom formule.
Pitaj pedijatra, jer ne znam koliko ti je stara beba, ali
i samo mjenjanje formule može poremetiti probavu bebe.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la tamara1981 » 21 ruj 2009, 15:58

Mi smo bebi prvo dali bebimil,ali je imao zelenu stolicu i grčeve,pa smo prešli na hipp probiotik...kako nam ni on nije pomogao kod grčeva prešli smo na Novalac AC i tad su grčevi stali.Ja nisam postepeno mjenjala hranu već sam odmah počela davati mjericu koja piše na kutiji.
P.S. vezano za novalac...nama i još nekima koje poznajem je pomogao,a nekima nije,tako da :dunno ,valjda sve ovisi od djetetovog organizma
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 21 ruj 2009, 18:04

mi smo imali problema sa grcevima (nakon svakog obroka po sat vremena + navecer tri sata) dok je bio na humani. onda smo presli na aptamil comfort i grcevi su nestali (ostali ovi od 9 do ponoc ali slabiji nego onda) i kakica se popravila.

ali neke ispravke (prenosim samo savjete nase doktorice, savjetovali smo se sa 3pedijatrice u svezi prelaska jer je mene bilo jako strah mjenjati mlijeko upravo iz razloga koji je IINA napisala ) :
Ako prelaziš na drugu formulu, prijelaz treba biti postepen. To možeš raditi s mjericama ili obrocima. Kad smo mi prelazili s manjeg na veći br mlijeka onda smo prelazili mjericama, npr najprije zamijeniš jednu, pa dvije mjerice, itd dok ne zamijeniš sve mjerice u obroku.
Kad smo prelazili s jedne vrste formule na drugu( kod nas je to bilo sa hippa na nan) onda sam zamijenila najprije jedan obrok u danu i tako par dana, pa onda 2 obroka par dana i tako postepeno dok nisam zamijenila sve obroke- zbog toga što mi se radilo o različitim dozama i količini vode!

ovo ni slucajno raditi!
znaci 2 razlicite vrste mlijeka se nesmiju mjesati unutar iste bocice!!!
takoder se ne preporuca mjesati dvije vrste hrane jer zbog razlicite probavljivosti mogu izazvati jos jace grceve i smetnje u probavi!
kada se mjenja mlijeko ili prelazi na veci broj to treba raditi sa prvim jutarnjim obrokom tako da se uspiju uociti eventualne reakcije.
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la marie claire » 21 ruj 2009, 18:13

Ne kužim Plusić, kako ste vi prelazili! Mi smo isto s prvim jutarnjim obrokom, najprije jedan obrok, pa kasnije 2...
A kad smo prelazili s nan 1 na 2, miješali mjerice! Nikad grčiće nismo imali! I isto sa savjetom peda i patronažne! :dunno
Pa, mora postepeno prijeći...
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rena7 » 21 ruj 2009, 21:09

marie claire je napisao/la:Na nanu je stolica zelena zbog većeg sadržaja željeza. Ali, sadrži i probiotik, mislim da treba pripaziti i da voda kod pripreme formule ne smije biti pretopla!

Dvije različite formule se istodobno ne smiju miješati, definitivno. Možeš mijenjati cijeli obrok, ali mjerica jedne formule, dvije druge- to nikako.
rena7
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marie claire » 21 ruj 2009, 22:46

swenova mama je napisao/la:-pri prelasku na visi broj ili na drugu vrstu hrane, uputno je ici postupno, iz flasice u flasicu povecavati broj mjerica nove formule dok posve ne zamijenite staru. Uputno je i s tim krenuti ujutro, ne zadnjim obrokom, kako biste vidjeli eventualne reakcije.
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 22 ruj 2009, 08:08

Formula je formula. Sve se rade od kravljeg mlijeka. Razlike su toliko male, da ne postoji nikakav realni razlog
da se ne bi smjele miješati. MIslim, nisu to lijekovi koji su u koliziji jedan sa drugim.
Preporuča se postupni prelazak, ali nije obavezan.
Ako se radi baš o kolikama, one nemaju veze sa mlijekom i stoga se mlijekom nemogu niti
otkloniti. Ako se radi o grčevima, oni isto nemaju veze sa mlijekom, nego sa
posisanim zrakom. Rješenje je u podrigivanju, ukoliko dijete može podrignuti i to po mogućnosti
na sredini hranjenja i na kraju. Nekima pomognu kapi Simplex ili Nurse Harvi`s sirup, masaža trbuha,
vježebe nogicama, topli suhi oblog na trbuhu. Večini pomogne samo vrijeme :dada
Isto tako zelena stolica je znak spore probave, a ne loše hrane.
Stolica dužim stajanjem u crijevima oksidira i poprimi zelenu boju.
Autorici topica bi ja rekla, neka promijeni hranu, ja bih uzela Aptamil Comfort, a ako se stanje ne
promijeni da ne mijenja više, nego primjeni neke od navedenih postupaka.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la kukić-mukić » 22 ruj 2009, 08:27

Hvala, svima na brzini!
Mislim da ćemo prijeći na aptamil.
Znači, najprije jedan obrok,pa dalje povećavati.
Ok, shvatila princip.
Ma, ja strahujem s njom do neba jer je ranije rođena, iako mi ped.kaže da se ne stresiram bez veze, samo ima pojačane kontrole do godine dana. Tako ona kaže, a ja trtarim od silnih pregleda koji nas čekaju. Sad nam slijedi uzv mozga,pa fizijatar. I to sve imamo zakazano za pon.
Jučer sam bila skroz u bedu,pa kad vidim da ju boli još i trbuščić, komiram se.
S prvim djetetom sam bila skroz cool,a sad... :roll:
Stalno pratim njene pokrete, tražim nešto što nije normalno.
Ali to nije za oavj topic, malo sam se zanijela, sorry :oops:
kukić-mukić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marie claire » 22 ruj 2009, 08:59

Kukić ne brini se, sve lagano svojim tijekom! Mislim, ja te savjetujem, a i ja sam svjetski paničar! :lol
Javi nam se još nekad!
IINA, na nanu ti svi imaju zelenu stolicu, dok ne krene dohrana, bar kod ovih naših forumašica, tako da ne vjerujem, da je stvar sporije probave, btw, mi imamo od rođenja odličnu redovnu stolicu i po nekoliko puta dnevno!! -- da kucnem o drvo! :)
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 22 ruj 2009, 09:02

Kukic, samo lagano :)
i ja sam bila u velikoj panici, pokusavala sve, od kreme za masiranje stomacica do sab simplex kapi, a mjenjanje ADa mi se cinilo ko nuklearna fizika....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la swenova mama » 22 ruj 2009, 18:12

nisi napisala koliko ti je beba stara- do treceg mjeseca normalne su kolike i obicno nemaju nikakve veze s hranom, tj. odabirom mlijeka.
Kolike se u zadnje vrijeme vezuju uz stres majke.

Pri prelasku na drugu formulu (obicno se ostaje na istoj, ali se ide na veci broj) uputno je mijenjati mjericu po mjericu.
Kad se bas ide na novo mlijeko, ja bih mijenjala flasicu po flasicu i to samo jer postoje razlike u kolicini vode i mjericama, a ne zato sto bi to bilo striktno zabranjeno, to mijesanje, dobro je IINA rekla, nisu to lijekovi, te su formule toliko slicne da je izmedju njih zaista mala razlika. Jedino ako je sojino mlijeko u odnosu na kravlje, drugo...
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la kukić-mukić » 23 ruj 2009, 10:53

Beba ima 6 tjedana,a ako je istina da su grčevi povezani sa stresom majke( ima logike), fakat će ih imati do punoljetnosti :D .
kukić-mukić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marie claire » 23 ruj 2009, 11:17

swenova mama je napisao/la:nisi napisala koliko ti je beba stara- do treceg mjeseca normalne su kolike i obicno nemaju nikakve veze s hranom, tj. odabirom mlijeka.
Kolike se u zadnje vrijeme vezuju uz stres majke.

Pri prelasku na drugu formulu (obicno se ostaje na istoj, ali se ide na veci broj) uputno je mijenjati mjericu po mjericu.
Kad se bas ide na novo mlijeko, ja bih mijenjala flasicu po flasicu i to samo jer postoje razlike u kolicini vode i mjericama, a ne zato sto bi to bilo striktno zabranjeno, to mijesanje, dobro je IINA rekla, nisu to lijekovi, te su formule toliko slicne da je izmedju njih zaista mala razlika. Jedino ako je sojino mlijeko u odnosu na kravlje, drugo...

E, pa da, to sam ja i napisala, i tako sam radila! Plusić me ustravi!! ;) :lol
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 23 ruj 2009, 11:24

ja sam samo pisala ono sto su meni rekli, a jedna od tih pedijatrica je i jedna divna privatna koja uistinu jako prati sve novosti kojoj je uistinu stalo i do majki koje dijete moraju hraniti ADom (npr moja pedijatrica nikada nije htjela nista reci o ADu)....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la marie claire » 23 ruj 2009, 17:18

Da to nije privatna naša u St-u?
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 23 ruj 2009, 17:22

ne, nazalost u ST vise nikada necu ici u nikakvog doktora (znam, znam, nikada ne reci nikad ) ....
ova je u ZG i moram priznati da joj jako vjerujem i kada sam imala problem pouzdala sam se u njene savjete :dada
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la marie claire » 23 ruj 2009, 21:44

Znam da idem u off, ali zašto?
Meni je moja u St privatna odlična i baš joj vjerujem, možeš i na pp.
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kukić-mukić » 02 lis 2009, 16:35

Samo da se pohvalim, prešli na Aptamil comfort, stolica se izregulirala, na težini i dalje dobiva, a grčevi se smanjili...
Hvala svimaaaa!!!!
kukić-mukić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.